2017’de stratejisini çizen OYAK ataklarını sürdürüyor. Üç yıl içinde, değeri 1 milyar dolar ve üstü girişimleri ifade eden 3 unicorn çıkarmayı hedefleyen OYAK, Avustralyalı lider dijital kimlik doğrulama şirketi OCR Labs’a yatırım yaptı. OYAK’ın hedefi, 2026’da 53 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaşması beklenen kimlik doğrulama sektörünün önemli bir oyuncusu olmak.
#OYAKİş insanı Lemi Gülman ve eski eşi Reyhan İpekel’in nafaka davasında cemiyet hayatının tanınmış isimleri tanık olarak dinlendi. İpekel’in tanıkları annesi Monik İpekel, çocukluk arkadaşı Gülşah Alkoçlar ve Tamek Holding’in sahibi Selda Sipahioğlu’ydu.
#Lemi GülmanOYAK’ın 61’inci Olağan Genel Kurul Toplantısı 27 Haziran’da yapıldı. Toplantı sonrasında üyelerine 2020 yılı nemasını yüzde 27.2 olarak açıklayan OYAK, her yıl enflasyonun üzerinde gerçekleşen nema oranının bu yıl da enflasyonun 12.6 puan üzerinde olduğunu belirtti. 2020 nema oranı, volatil seyreden döviz kurlarının yıllık artış oranının da üzerinde gerçekleşti.
#GazetehaberleriTAMEK Holding’in patronu Sipahioğlu ailesine 21 yaşında damat olarak katılan, eşinden ayrılmasına rağmen aileyle bağı kopmayan Ülkan Delikan, Alman güneş paneli üreticisi Thoma GmbH’ın Yönetim Kurulu Başkanı Hans Thoma ile tanıştıktan kısa süre sonra sektörde üretime girmeye karar verdi.
#Vahap MunyarTürkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde yar alan Tamek Gıda’da ortaklar arasında anlaşmazlık yaşandığı ortaya çıktı. Deprem uzmanı Prof. Dr. Celâl Şengör’ün de ortağı olduğu şirkette yönetim kurulu başkanı Melih Sipahioğlu ve yardımcısı Güngör Sipahioğlu’na aylık ödenen 15 bin liralık huzur hakkı ‘fahiş’ bulunarak dava açıldı. Davayı açan isim ise Şengör’ün kardeşi İ. Meral Taşlıklıoğlu ve eşi Haluk Taşlıklıoğlu çifti oldu. Tamek Gıda’dan ise konu ile ilgili bir açıklama yapılmayacağı kaydedildi.
#Tamek Gıda Konsantre SanayiiTÜRKİYE Kalite Derneği (KalDer) ve uluslararası araştırma kuruluşu KA Araştırma tarafından 81 ilde tüketiciler ile bilgisayar destekli telefon anketi (CATI) yapılarak belirlenen Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi’nde (TMME) 2013 yılında başarılı olmuş kurumlar ödüllerini aldı.
Paris'te devam eden Uluslarrası Gıda Fuarı Sial'de ziyaretçilerin beğenisine sunulan Türk ürünleri tam not aldı. "Türkiye" yazılı standlar ve yöresel gösteriler organizasyona renk katarken Avrupalı Türk şirket temsilcileri "Sial yeni pazarlara açılma açısından önemli bir buluşma merkezi" dediler.
TÜRKİYE’deki her 10 evden 3’üne girmeyi başaran firmalar, hazır yemekte yılda 100 milyon TL’lik pazar büyüklüğüne ulaştı. Lazanyadan şinitzele nugget’a, burgerden dönere kadar dünya mutfaklarının farklı tatlarının 1-4 dakikalık pişirme süreleriyle sofralara taşınması, hazır yemekte yıllık üretimin de 10 bin tona ulaşmasını sağladı.