İsim tamlamaları yapılarına ve aldığı eklere göre dört ana başlıkta toplanır. Hiç ek almayan tamlamalara takısız isim tamlaması denir. Örneğin: 1- Yedek Parça 2- Mermer Tezgah. Belirtili isim tamlamalarında ise hem tamlayan hem de tamlanan ek alır. Örnekler: 1- Mehmet'in Evi 2- Kapının Kolu. 3 ya da daha fazla kelimeden oluşan kelime gruplarına ise zincirleme isim tamlaması denir. Belirtisiz isim tamlaması nedir ve nasıl bulunur detayları ile derledik.
#EğitimDilbilgisi kapsamında İsim tamlamaları çeşitleri bulunur. Bu çeşitlerinden biri olan takısız isim tamamlaması nedir? Dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir? Özellikle öğrenciler tarafından merak edilmektedir. İşte, merak edilen tüm detayları derledik.
#Eğitimİsimler tek başına her zaman belli bir varlık ya da kavramı belirtmek için yeterli olmazlar. Bu sebeple isim tamlamalarına ihtiyaç duyulur. İsim tamlamaları Türkçe dilbilgisini anlamak ve yakından öğrenmek isteyenler için bilgi sahibi olunması gereken bir konudur. İsim tamlaması nedir? Çeşitleri nelerdir? Konu anlatımı ve örnekleri ile bilmek isteyenler için detaylı bilgiler hazırladık.
#İsim Tamlaması Nedir?En az üç kelimeden oluşan tamlamalara zincirleme isim tamlaması denir. Örnekler: 1- Bahçe kapısının kilidi 2- Apartmanın giriş katı. Belirtisiz isim tamlamalarında tamlanana ek getirilmez. Örnekler: 1- Bahçe havuzu 2- Sınıf Başkanı. Takısız isim tamlamalarında ise tamlayan da tamlanan da ek almaz. 1- Tahta kapı 2- Karton Kapak. Belirtili isim tamlaması konusunu örnek cümlelerle derledik.
#Eğitim