Takayasu arteriti, nadir görülen bir vaskülit türüdür, kan damarı iltihabına neden olan bir grup bozukluktur. Takayasu arteritinde iltihaplanma, kanı kalbinizden vücudunuzun geri kalanına (aort) ve ana dallarına taşıyan büyük artere zarar verir. Peki, takayasu belirtileri nelerdir, neden olur? İşte takayasu hastalığı hakkında merak edilenler...
#Takayasu HastalığıHapis cezası iki kez ertelenen, hapise gitmesine günler kala ’Takayasu’ hastalığı teşhisiyle hastaneye yatan Dursun Uyar, kendisini ziyaret eden Hürriyet muhabirine, "Ben can derdindeyim, gazeteler et derdinde" dedi. VIP odada kalan Uyar’ın kan değerlerinin ise dün itibarıyla normale döndüğü, büyük ölçüde iyileştiği belirtildi.
"Nabızsızlık hastalığı olarak da bilinen takayasu arteriti hastalığına karşı özellikle 40 yaş altındaki kadınların bilinçli olması gerekir. Dünyada her bölgede görülebilir ancak Asya toplumlarında daha sıktır. Ülkemizde hastalık yeterince bilinmiyor. Genellikle hastaların kronik anemi nedeniyle tedavi aldığı, psikiyatriye başvurduğu bile oluyor."
#Japon HastalığıDünyada ender rastlanan Takayasu Arteriti (damar iltihabı) hastalığına yakalandığı için iki bacağı 2 yıldır santim santim kesilen 24 yaşındaki Hülya Bal, 25 gün önce geçirdiği son ameliyatının ardından hayata veda etti. Son 6 ayda 7 ameliyat geçiren Hülya'nın cenazesi Mersin'de toprağa verildi.
Sermaye Piyasası Kanunu'na muhalefet ve izinsiz halka arz suçundan hapis cezasına çarptırılan ve cezasının infazı 2 kez ertelenen Yimpaş Yozgat İhtiyaç Maddeleri Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar'ın Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbn-i Sina Hastanesi'nde tedavisinin sürdüğü, kendisine kan değerlerinin düşük olması nedeniyle 2 ünite kan verildiği bildirildi.
SPK’ya muhalefet ve izinsiz halka arz suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptırılan ve cezaevine girmesi, hastalığı yüzünden 2 kez ertelenen Yimpaş’ın patronu Dursun Uyar şimdi de "Takayasu" hastalığından tedavi görüyor. Yarın cezaevine girmesi gereken Uyar rapor alabilirse yine kurtulacak.
Sağlığınızla ilgili soru ve sorunlarınızı paylaşabilir ve yol gösterici yanıtlar alabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sağlık sorunlarınıza çözüm bulmanın en doğru yolu, uzman bir hekime muayene olmaktır. Sorularınıza verilen cevaplar öneri niteliğinde ve bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü tıbbi tedavi için mutlaka hekiminize danışınız.
MİLAS Şehir Tiyatrosu oyuncusu Çiğdem Yalçınkaya (34), geçen yıl tansiyon sorunları yaşadı. Sık sık düşen, bayılan Yalçınkaya’ya Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde, geçen ağustos ayında, Türkiye’de bugüne kadar sadece 180 kişide görülen takayasu, (Nabızsızlık hastalığı) teşhisi konuldu.