Dursun Uyar cezaevinde

Güncelleme Tarihi:

Dursun Uyar cezaevinde
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2007 20:04

YİMPAŞ Holding Başkanı Dursun Uyar, çarptırıldığı 2 yıl hapis cezasını çekmek üzere bugün Karabük Cezaevi'ne girdi.

Haberin Devamı

Fotoğraflar için tıklayın

Sermaye Piyasası Kanunu'na muhalefet ve izinsiz halka arz suçundan mahkum olan ancak aldığı sağlık raporlarıyla infazı iki kez üçer ay sürelerle ertelenen Dursun Uyar, sürenin son anına kadar kaldığı Ankara'dan dün gece ayrıldı ve cezasını çekmek istediği Karabük'e giderken Eskipazar İlçesi'nde yakalandı. İşlemlerin tamamlanmasından sonra Dursun Uyar'ın, sivil polis aracından inip İlçe Emniyet Amiri ile birlikte şirketine ait lüks otomobille Karabük'e gitmesi dikkati çekti.

İlk mahkumiyet kararı 2002 yılında verilen ancak temyiz aşaması ve diğer nedenlerle hapis cezası bir türlü infaz edilemeyen Dursun Uyar, 17 Aralık Cumartesi günü Ankara İbni Sina Hastanesi'ne tedavi için başvurdu. Dursun Uyar, İmmünoloji Bölümü'nde tedavi gördü. Uyar hastanede yaptığı açıklamada, “Hastalığımdan dolayı kalp yetmezliği oluştu. Onunla ilgili yatıyorum. Eskiden beri bir rahatsızlığım vardı. Takayasu diye bilinen bir Japon hastalığı. Pek bilen yok. Kanla ilgili bir hastalık. Kan yetersizliği var. Onun için yatıyorum. Ameliyat olup olmayacağıma doktorlar karar verecek. Cezaevi olayını ise bilmiyorum. Onu avukatlarıma sorun” dedi.

Haberin Devamı

Çarptırıldığı cezanın infazını sağlık sorunlarını gerekçe göstererek iki kez üçer aylık süreyle erteleten ve yasal olarak bir daha erteletme olanağı bulunmayan Dursun Uyar'ın, son ertelemede süre dün saat 24.00'te sona erdi. Son gün olan dün savcılığa teslim olması gereken Dursun Uyar, İbni Sina Hastanesi'nden akşam saatlerinde ayrıldı.

GECE BOYU İZİNİ KAYBETTİRDİ

Hastaneden çıktıktan sonra izini kaybettiren Dursun Uyar'ın hapis cezasını YİMPAŞ Holding'in fabrikalarının bulunduğu illerde çekmek istediği, bu nedenle Çankırı ve Karabük'e gitmiş olabileceği duyuldu. Avukatları son ana kadar Uyar'ın hangi ildeki cezaevini tercih ettiğini açıklamadı, ancak bir yandan da işlemleri tamamladı.

Avukatlarının, Karabük Cezaevi'nde cezasını çekmesi için çalışmaları tamamlamasının ardından Dursun Uyar, teslim olmak üzere bugün öğlen saatlerinde gizli tutulan bulunduğu yerden Karabük'e gitmek üzere yola çıktı. Hakkında yakalama emri bulunan Dursun Uyar, Audi marka 34 YYS 43 plakalı otomobille Karabük'ün Eskipazar İlçesi'ne geldiğinde, yolda kontrol yapan polis ekibi tarafından durduruldu.

Haberin Devamı

Her şey Karabük Cezaevi'nde cezasını çekmek üzere planladığı gibi gelişen Dursun Uyar, polis ekibi tarafından Eskipazar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Uyar, Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün önüne gelen Eskipazar Belediye Başkanı DYP'li Hüseyin Dönmez, bazı AKP il ve ilçe yöneticileri, konuyla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

KELEPÇE TAKILMADI

Dursun Uyar, daha sonra kelepçesiz olarak bindirildiği sivil polis otosuyla Eskipazar Cumhuriyet Savcılığı'na götürüldü. Savcılıkta işlemlerin tamamlanmasının ardından Dursun Uyar, Karabük'e götürülmek üzere tekrar sivil polis otosuna bindirildi. Karabük'e doğru gidilirken Eskipazar çıkışındaki Memmer Mevkii'nde duran sivil polis aracından inen Dursun Uyar, yanındaki Eskipazar İlçe Emniyet Amiri Murat Doğan ile birlikte kendilerini takip eden YİMPAŞ'a ait Volkswagen Passat marka otomobile geçti.

Haberin Devamı

Dursun Uyar ve Emniyet Amiri Doğan'ın içinde bulunduğu otomobil, saat 15.00 sıralarında Karabük Adliyesi'ne geldi. Polis, Adliye'nin önünde geniş güvenlik önlemleri alırken, gazetecilerin içeri girmesine izin verilmedi. Dursun Uyar, Cumhuriyet Savcılığı'ndaki işlemlerin tamamlanması, Yozgat Cumhuriyet Savcılığı'ndan gelen yazının da Karübük'e ulaşmasının ardından, da saat 15.45'te Karabük Kapalı Cezaevi'ne konuldu. Dursun Uyar, bu kez Emniyet Müdürlüğü'ne ait sivil plakalı bir minibüsle cezaevine götürüldü.

ADLİ SUÇLULARLA BİRLİKTE KALACAK

Yimpaş Holding Başkanı Dursun Uyar, Karabük- Zonguldak Karayolu Soğuksu Mevkii'nde bulunan 100 kişi kapasiteli ve halen 65 hükümlü ve tutuklunun bulunduğu Karabük Kapalı Cezaevi’nde cezasını çekecek.

Haberin Devamı

Hırsızlık, adam öldürme ve yaralama, gasp, uyuşturucu ticareti ve tecavüz gibi adli suçluların cezalarını çektiği Karabük Kapalı Cezaevi'nde, 5 koğuş bulunuyor. Dursun Uyar'ın, Karabük Kapalı Cezaevi'ni, Karabük ve Çankırı'da yatırımlarının olması, Ankara'ya yakın olması nedeniyle yakınlarının rahatlıkla gidip geleceğini düşünerek tercih ettiği öğrenildi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!