Hapse girerken ’takayasu’ oldu

Güncelleme Tarihi:

Hapse girerken ’takayasu’ oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2007 00:00

SPK’ya muhalefet ve izinsiz halka arz suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptırılan ve cezaevine girmesi, hastalığı yüzünden 2 kez ertelenen Yimpaş’ın patronu Dursun Uyar şimdi de "Takayasu" hastalığından tedavi görüyor. Yarın cezaevine girmesi gereken Uyar rapor alabilirse yine kurtulacak.

CEZAEVİNE girmesi daha önce sağlık raporuyla iki kez ertelenen YİMPAŞ Holding’in sahibi Dursun Uyar, bu kez "Japon hastalığı"na tutuldu. Yarın cezaevine girmesi gereken Uyar’ın, İbni Sina Hastanesi’nde, "Takayasu" rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü ortaya çıktı.

Yimpaş Holding’e bağlı Yimpaş Yozgat İhtiyaç Maddeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar, SPK’ya muhalefet ve izinsiz halka arz suçundan 2 yıl hapis, 10’ar bin YTL para cezasına çarptırılmıştı. Uyar’ın cezası, Yargıtay tarafından da onandı. Haziran ayında cezaevine girmesi gereken Uyar, aldığı üçer aylık sağlık raporlarıyla iki kez infaz ertelemesinden yararlandı.

Raporunun süresi yarın sona erecek olan Uyar’ın, cezaevine girmesi gerekiyordu. Ancak Uyar, 17 Aralık’ta, kalp yetmezliği nedeniyle Ankara İbni Sina Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Daha önce "Takayasu" teşhisi konulmuş olan Uyar, hastanenin "İmmünoloji" bölümüne yatırıldı. Uyar, hastanedeki odasından kendisine telefonla ulaşan Hürriyet muhabirine, şunları söyledi:

AVUKATLARA SORUN

"Kalp yetersizliği oluştu, onunla ilgili yatıyorum. Eskiden beri bir rahatsızlığım vardı. ’Takayasu’ diye bilinen bir Japon hastalığı. Pek bilen yok, kanla ilgili bir hastalık, kan yetersizliği var. Onun için yatıyorum, ne olup olmayacağıma veya ameliyat olup olmayacağıma doktorlar karar verecek. Cezaevi olayını, hukuki durumumu ise bilmiyorum. Onu avukatlarıma sorun."

SON KARAR DOKTORLARIN

Savcılık, mevcut raporun süresi dolduğunda Uyar’ın yakalanması için harekete geçecek ve hastanede bulunan Uyar’ı gözetim altına alacak. Doktorların vereceği karara göre Uyar ile ilgili hukuki süreç işletilecek. Buna göre Uyar’ın tutuklanması hastanede gerçekleştirilebilecek ve infazı başlatılabilecek. Uyar, tedavisi sona erdiğinde de cezaevine gönderilebilecek. Ancak hukukçular, tam teşekküllü hastaneden, "Sağlık koşulları nedeniyle cezaevinde yatamayacağına" ilişkin heyet raporu alması durumunda Uyar’ın, cezaevine girmekten kurtulacağını bildirdiler. Bu raporun süresi dolduğunda Uyar’ın yeniden heyete girmesi gerekecek.

Genç kadın hastalığı

NADİR rastlanan ve sadece aort ile aort dallarını tutan bir hastalık. En çok 20-40 yaş arasında kadınlarda görülen rahatsızlık bu damarların cidarlarında enflamatuar (yangısal) reaksiyonlarla seyreder. İlk kez 1908 yılında Dr. Mikoto Takayasu tarafından tanımlanan klinik tablo, "Nabızsız Hastalık" adıyla da anılır. Baş dönmesi, bayılma, uzun süren hafif ateş, adale ağrıları, görme kusurları, kollarda güçsüzlük, çabuk yorulma gibi belirtileri olan hastalığı tanımak oldukça zordur. Hastalığın başlangıcında steroid tedavisi oldukça yararlı olur. Bu tedavi belirtilerin ağırlığına ve süresine göre aylarca devam edebilir. İlerlemiş ve atardamar yetersizliği belirtileri varsa, darlık ve kısa tıkanıklıklar balon/stent veya daha ileri durumlarda by-pass ile tedavi edilir.

Tek başıma rapor veremem
/images/100/0x0/55eaa426f018fbb8f88d47c8


DURSUN
Uyar’ın doktoru Prof. Dr. Murat Turgay, Hürriyet’e, şunları söyledi: "İki ünite kan verdik. Birkaç gün daha hastanede tutar, hafta sonuna doğru taburcu ederiz. Hastalığı ciddi, yaklaşık 7 yıldır sürüyor. İlk tanıyı da ben koymuştum. Kan değeri çok düşük. İlaçlarını düzenledik, durumu iyiye gidiyor. Tedavisi mümkün olan bir hastalık. İlaç raporu vereceğiz. Ben tek başıma bir rapor veremem. Başka kalp uzmanları da kendisini görecek. 15 gün ya da bir ay sonra yeniden muayene etmemiz gerekiyor."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!