Egzotik Doğu’nun bize armağanı tarçın, binlerce yıldır muhteşem kokusu ve tadıyla büyülüyor insanlığı. Mutfaktan yükselen tarçınlı bir kekin kokusu kadar ‘evde’ hissettiren çok az şey var... Dünyanın bu en popüler baharatının kullanım alanı sadece tatlılarla sınırlı sanıyorsanız tariflerimi mutlaka deneyin.
#Gülay Barbaros AltanKırklareli, muhteşem doğası, bereketli toprakları, Trakya'ya has zengin yemekleri ile dikkat çekiyor. Tarımın ve küçükbaş hayvancılığın geçim kaynağı olan bu şehirde hamur işi ve et yemekleri de oldukça dikkat çekiyor. Kırklareli'nde ne yenir ve neyi meşhur? İşte, tüm detaylar.
#Kırklareli YemekleriMarmara Bölgesi'nin güneydoğusunda yer alan Yalova şehri kendine özgü yemekleri ile dikkat çeken bir yer olmuştur. Sizler için Yalova Yemekleri - Yalova'da ne yenir ve neyi meşhur? Yalova mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Yalova YemekleriBursa’nın güçlü ilçeleri var. Onların başarılı faaliyetleri hem kendilerine hem de Bursa markasına güç veriyor. İlçe belediyelerin son dönemde yaptığı başarılı organizasyonlara, festivallere katılıyorum, güzel işler çıkarıyorlar. Bu sayfada da gözlemlerimi ve değerlendirmelerimi yapıyorum.
#BursaYumuşacık içimli, klasik ama çok bir çorba tarifi. Yapması pratik olduğundan, ve herkes tarafından çok sevildiğinden çok tercih edilir. Buyurun tarife üzerine bol kaşarla servis edin. Domates çorbasını, hazır kremayla hazırlayabileceğiniz gibi bu şekilde sütlü domates çorbası olarak da yapılır. Sütle yaptığımız terbiye krema yerine geçip, harika bir kıvam verir. İşte, sizler için hazırladığım patlıcan balığı, sütlü domates çorbası, muhallebili bisküvi pasta ve daha fazlasından oluşan Ramazan 24. gün iftar menüsü...
#Ramazan MenüsüŞehriye çorbasını sevmeyen yoktur, şehriye çorbası kıymayla yapılandır Kıyma aldığımda yumruk büyüklüğünde parçalar koparıp buzdolabı poşetine koyup buzluğa. Çorbaların ya da yemeklerin içine koymak için buzluktan çıkarıp dahil. Çok pratik olur. Şehriye çorbası, en kolay çorbalardan biridir. öyle şahanedir ki sevmeyeni daha görülmedi. İşte, sizler için hazırladığım Kıymalı şehriye çorbası, etli kuru fasulye, gelin pastası ve daha fazlasının yer aldığı Ramazan 21. gün menüsü...
#Ramazan MenüsüLimondan turşu yapıp et veya tavuk yemeklerinde kullanabilir, portakallı ve turunçlu makaronlar hazırlayabiliriz. Misket limonu tartlara, greyfurtsa roka, bebek ıspanak ve kırmızı soğanlı salatalara çok yakışıyor. Kurabiyeden ceviche’ye, krepten yahniye; hemen her şeye katmayı çok sevdiğim narenciye çeşitleriyle neler hazırlıyorum, mutfağıma buyurun!
#LimonLimondan turşu yapıp et veya tavuk yemeklerinde kullanabilir, portakallı ve turunçlu makaronlar hazırlayabiliriz. Misket limonu tartlara, greyfurtsa roka, bebek ıspanak ve kırmızı soğanlı salatalara çok yakışıyor. Kurabiyeden ceviche’ye, krepten yahniye; hemen her şeye katmayı çok sevdiğim narenciye çeşitleriyle neler hazırlıyorum, mutfağıma buyurun!
#YemeLübnan’dan Mısır’a tüm Ortadoğu’nun sahip çıkmak istediği, hiçbirinin de bunu ispat edemediği, sevgi arsızı bir lezzet humus! Bizim için sadece bir meze değil, bölge bölge değişen usulleri, eşlikçileri, üzerine gezdirilen yağı ve yapılış ritüeliyle başka türlü bir hikâye... İyi bir humus yapmanın yoluysa iyi malzemeden geçiyor, özellikle de yerli susam oranı yüksek, kaliteli tahinden...
#HumusGloballeşen dünyada her alanda olduğu gibi yeme içme konusunda da müthiş bir etkileşim söz konusudur. Özellikle II. Dünya Savaşından sonra, önce sinema sektörünün ardından da TV ve TV programlarının yaygınlaşması ile toplumların kültürleri birbirleri ile kolaylıkla etkileşime girmişlerdir. Bu etkileşim birçok alanda olduğu gibi "mutfak, yemek, gastronomi" alanlarında da olmuştur. Bilhassa yemek isimleri çok merak edilmektedir. İşte, yemek isimleri ve bilinen yemek isimleri ve bu isimlerinin anlamı gibi konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.
Alışılmadık otların, kiraz gibi meyvelerin yemeklerini yapan Giresun’un mutfağı Meksika mutfağı gibi mısır etrafında şekilleniyor. Yanında bolca acı, fasulye ve pirinç var. Balığın da başrolde olduğu bu kente yolunuz düşerse uğramanız gereken yerel lezzet adreslerini sıraladık.
#GazetehaberleriCovid-19 salgını sebebiyle normal yaşantımızın değişmesi yılbaşı gecesi aktivitelerimizin de alışagelmişin dışında olacağını gösteriyor. Sokağa çıkma kısıtlamaları sebebiyle herkes evinde, aile içerisinde mevcut önlemler dahilinde yılbaşı kutlaması planlıyor. Yılbaşı gecesi evlerimizde yeni yıl kutlama yemeği yerken dikkat etmemiz gereken birkaç husus bulunuyor.
#Yılbaşında Beslenmeİftar menülerinizi renklendirmek için yine çorbadan tatlıya nefis yemek tarifleri hazırladık. Siz de iftar yemeği için farklı alternatifler arıyorsanız aşağıdaki önerilerimize mutlaka bir göz atın. İşte 21 Mayıs Perşembe iftar menüsü...
#İftara Ne PişirsemEkimin en turuncu rengi balkabağı tüm neşesiyle gülümsüyor. Balkabağı deyince sadece kabak tatlısı akla gelmesin. Çorbasından böreğine, kekinden zeytinyağlısına, pilavından ekmeğine salatasına... Balkabağı ile birleşince ortaya çıkan ve damakları şenlendiren lezzetler neler mi?
#BalkabağıŞerbetli tatlı tariflerine bir yenisini eklemek isteyenler için enfes bir önerimiz var: Gelin tatlısı. Şerbetle ıslatılan kek, krema ve Hindistan ceviziyle buluşuyor, tadına doyum olmayan bir lezzet oraya çıkıyor. Dakikalar içerisinde hazırladığınız gelin tatlısı tarifini ister doğum gününde isterseniz de çayın yanında sunuma hazırlayabilirsiniz.
#Gelin Tatlısı Nasıl Yapılırİftar öncesi 'Bugün ne pişirsem?' diye düşünen hanımlar örnek menüleri araştırıyor. Çorba, ana yemek, pilav, salata ve tatlı tariflerinden oluşan iftar menüsünü tarifleriyle derledik. Sizler de dilerseniz örnek menülerden dilerseniz de Ramazan sayfamızdan tariflere bakarak kendi menünüzü oluşturabilirsiniz. İşte, Domates çorbası, sebzeli bulgur pilavı, semizotu salatası ve şekerpare tatlısı tarifinden oluşan iftar menüsü!
#İftar MenüsüSağlığın her alanında olduğu gibi kilo sorununda da sonuca değil, sebebe odaklanmak gerekiyor. Eğer bu yapılmazsa sürekli tekrarlayan sonuçlara (verilen kiloların yeniden geri alınmasına) veya sorunun içinden çözülmez bir karmaşa haline gelmesine katlanmak zorunda kalınıyor.
#Osman MüftüoğluYola çıkmanın tam vakti. Gidilen yerlerden keyif almanın ilk şartı da damakları şenlendirmek. Ben, kent gezilerimde, sabah ve öğle yemeklerini genellikle sokakta yerim. Hem çok lezzetli hem de ucuz olur. Ayrıca kuyruklarda sürpriz dostluklar da kurulur. İşte not defterimdeki sokaklara damgasını vuran lezzetler.
#Lezzet Durağı