Et yemekleri Türk mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Ancak özellikle söz konusu kurban eti ise marinesi ayrıca önem taşır. Normalde sertliğiyle bilinen kurban eti marine edildiğinde lokum gibi pişebilir. Peki, et nasıl marine edilir? İşte, kurban eti marinesi püf noktaları...
#Kurbanlık Et MarinesiTürk kültürüne baktığımız zaman et yemeklerinin daha çok tercih edildiği görülmektedir. Özellikle eti sade haliyle pişirmek çok tercih edilmektedir. Marine edilmiş olan etin olduğu gibi pişirilmesi çok lezzetli olmaktadır. Biftek nasıl marine edilir? Biftek sütle nasıl marine edilir, nasıl terbiye edilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#BiftekMasterchef Ben Saksı Değilim tarifi, programın yeni bölümüyle izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Somer Şef imzalı 'Ben Saksı Değilim' tarifi, finale doğru ilerlerken hazırlanması istenen yemeklerden biri oldu. Görünüm olarak saksıyı andıran yemek oldukça zorlu bir tarif. Takımlar dokunulmazlık için bu lezzeti en iyi şekilde çıkarmaya çalışacak. Peki Ben Saksı Değilim nasıl yapılır, malzemeleri neler?
#Ben Saksı Değilim TarifiHava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde seyretmesi besin zehirlenmesi vakalarını da tetikledi. Bulantı, kusma, karın ağrısı, halsizlik ve ishal ile kendini gösteren besin zehirlenmeleri, her ne kadar hafif seyreden bir hastalık olsa da bağışıklık sistemi zayıf olanlarda, çocuklarda ve yaşlılarda ölüme kadar götürebilecek tablolara neden olabiliyor.
#Buğra BuyrukcuGirit’te birçok turistik lokanta var ama biraz araştırırsanız iyi mekânlar da var. Bunları ikiye ayırabilirsiniz: Geleneksel mutfak yani tavernalar ve çağdaş Girit mutfağı. Yeni Girit mutfağı da denebilir ikincisine. Bir çeşit suböreği olan ‘bougatsa’ Hanya’da karşıma çıkan en güzel sürprizdi; bizim mutfağın olumlu etkisinin hâlâ devam ettiğinin de kanıtı.
#GiritKavurucu sıcaklarla birlikte gündemimize giren sağlık sorunlarından biri de yaz ishalleri. Hijyenik olmayan havuz suyunun yutulması, sıcakta bekleyip bozulan gıdalar ve seyahatler sırasında bilmediğimiz yerlerde yediğimiz içtiğimiz besinler, yaz ishallerinin oluşmasına zemin hazırlıyor. Özellikle çocuklar ve yaşlılar için hayati riski de beraberinde getiren yaz ishallerine karşı önlem almak şart.
#Buğra BuyrukçuDaha yumuşak yapmak mümkün Kurban Bayramı başlıyor. Kurban Bayramı denilince akla ilk gelen yemek ise kavurma oluyor. İşte ağızda dağılan, tadı damakta iz bırakan hatta sert etleri tarihe karıştıracak olan lokum gibi kurban kavurma püf noktaları hürriyet.com.tr okurları için hemen aşağıda... Kavurma tarifi nasıl yapılır, malzemeleri neler? Kurban etiyle kavurma nasıl pişirilir, nasıl saklanır? Bayram için kavurma yapacaklar dikkat! Her bayram olduğu gibi bu bayramda kavurma yapmak isteyenler, kavurma tarifi hakkında bilgi almak istiyor. Peki yumuşak kavurma nasıl yapılır, kurban etiyle kavurma nasıl pişirilir, nasıl saklanır? Chef Rüzgar SÜNBÜL ile kurban kavurma tarifi...
#Kurban Kavurma TarifiKontrfile özellikle et restoranlarında en çok tercih edilen et cinsleri arasında yer almaktadır. Özellikle Avrupa ve Amerika'da bu et cinsi sıklıkla kullanılmaktadır. Kontrfile nasıl pişirilir? Kontrfile nasıl terbiye edilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#KontrfileMasterChef Türkiye 2022'nin sonlarına yaklaşırken, yarışmacılar için şeflerin hazırladığı zorlayıcı tabaklar da ekranlarda izleyicilerle buluşuyor. İşte o tariflerden biri olan 'Toprak Ana' ya da 'Ben Saksı Değilim' gibi isimlerle bilinen bir Somer Şef yemeği daha... Şef Somer Sivrioğlu’nun Noma’nın şefi Rene Redzepi’den esinlenerek hazırladığı ve 'Ben Saksı DEğilim' adını verdiği bu muhteşem tarif, malzemeleri ve yapım aşamaları ile haberimizde...
#Masterchef Ben Saksı DeğilimEt türleri arasında en çok sevilenlerin başında antrikot gelmektedir. İnsanlar antrikot alarak nefis bir yemek yapmaktadırlar. İyi bir şekilde pişmiş olan antrikot oldukça lezzetli olacaktır. Antrikot seven kişiler doğru teknikleri kullanarak nefis bir yemek yiyebilirler. Antrikot nasıl pişirilir? Yumuşak dana antrikot tavada nasıl pişirilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#AntrikotModa’daki Rafine’de isteyen kahve içip yanında bir kurabiye-brownie alabilir, isteyen daha ciddi bir kahvaltı yapabilir. İsteyense güzel bir öğle ya da akşam yemeği yiyebilir. Ben hepsini yaptım ve genelde hoşnut ayrıldım. Ama hangisi olağanüstü diye sorsanız en basit olanı bana en büyük zevki verdi derim...
#KruvasanKavurma, Kurban Bayramı'nda sofraların bir numaralı yemeğidir. Kurban kesildikten sonra ilk olarak kavurma yapılır. Bu yüzden lezzetli, yumuşak ve ağızda dağılan kavurma nasıl yapılır sorusunun yanıtı oldukça önemlidir. Chef Rüzgar SÜNBÜL tavsiyeleriyle pratik kavurma tarifi ve püf noktaları...
#Kavurma TarifiEkranların sevilen yarışması Gelinim Mutfakta çıtır tavuk ve mantar salatası tarifi ile sofralarımıza konuk oluyor. Akşam yemeği hazırlığında olan izleyiciler bu hafif yaz menüsünü hazırlamak için çıtır tavuk ve mantar salatası tarifi detaylarını araştırıyorlar. Peki, Gelinim Mutfakta çıtır tavuk ve mantar salatası nasıl yapılır? İşte, tarifin detayları...
#Gelinim Mutfakta Çıtır Tavuk Ve Mantar SalatasıBazı besinlerin sağlığa faydaları saymakla bitmiyor. Peynir altı suyu da günümüzde popüler hale gelen önemli besinlerdendir. Peynir altı suyu nedir, nasıl ve ne ile yapılır? Peynir altı suyu nerelerde kullanılır? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Peynir Altı SuyuSiz de tatil için çalışanlardan mısınız? İşte ben tam da buyum. Tatile bir de yemeği ekleyebilirsiniz. İki hafta önce rotayı çevirdim Alanya’ya. Ailemle birlikte belirlediğim lezzet noktalarında molalar verdim. İlk rotam Sakarya’daki “Baytar Steakhouse” oldu. Şirketin kurucusu Enes Baytar ile bol bol sohbet ettik, kendi yetiştirdiği ürünlerin tadına baktık. İkinci durağım ise Aydın Koçarlı’da yeni açılan “Kavurmacım” isimli mekan oldu. Kuyruk yağıyla yapılan kavurmayı denedim. Son durağım ise Denizli... Bölgenin en ünlü ustasın yetiştirdiği Kebapçı Mehmet Usta’nın ünlü şefi Zafer Bey’in elinden yediğim Denizli Kebabı bambaşkaydı....
#SteakhouseTüm Hürriyet Leziz Okuyucularına merhaba bugün sizlere burçlara göre beslenme biçimlerini yazacağım. Tabii desteklerini esirgemeyen sevgili dostum Karma Astrolog Özlem Somuncu ile de konuştum ve konuşmamıza istinaden ilginç, bir o kadar da iştah kabartan lezzetler ortaya çıktı.
#BurçlarKaranlık kış günlerinin aydınlatıcı ve enerji besinleri kesinlikle narenciyelerdir. Portakal da bir narenciyedir ve kabuğu, meyvesi hatta suyu ile sadece lezzetli ve hoş kokulu değil aynı zamanda çok da besleyicidir. Portakalın her bir parçası sayısız şekilde kullanılabilir. İşte harika portakal kullanım fikirleri...
#Portakal Kullanmanın YollarıYeşiliyle kırmızısıyla elma çok sevilen bir meyvedir. Ülkemizde de en güzel elmaların yetiştiği şüphesiz. Birçok tatlının ana malzemesi olduğu gibi yemeklere katılan soslarda da etkili rol oynuyor. Diyet listeleri için ise muhteşem bir ara öğün olan elma yanında bitki çayı ile harika oluyor. Ancak öyle bir sorun var ki, çözümü pek bilinmiyor. Bu sorun tabii ki elmanın çabucak kararması. Peki elmanın kararması nasıl engellenir? Cevabı ve elmalı nefis tarifler aşağıda…
#Elma