Brezilyalı şef Janaina Torres, World’s 50 Best Restaurant’s tarafından geçen yıl Latin Amerika’nın En İyi Kadın Şefi seçilmişti. Özellikle atıksız yaklaşımıyla adından söz ettiren restoranı A Casa do Porco yine aynı listede geçen yıl dünyanın 12’ncisiydi. Bu yıl unvanını Dünyanın En İyi Kadın Şefi’ne yükselten ‘Leydi Jaguar’ lakaplı Janaina Torres “Gelenekleri, malzemeyi korumayı ilke edinen üreticilerle çalışıyorum. İnsan ve hayvan refahına saygıyı değerli buluyorum” diyor.
#Janaina TorresMobil Dünya Kongresi’nde (MWC24) açıklamalarda bulunan Turkcell Genel Müdürü Ali Taha Koç, “Turkcell olarak bu gücü daha da büyütmek amacıyla kuracağımız veri merkezi şirketimiz yatırımcılar tarafından ilgi görebilecek bir potansiyelde büyük bir şirket olacak. Ayrıca veri merkezi alanındaki gücümüzden dolayı, ‘hyper scaler’ olarak adlandırılan, uluslararası bazı büyük şirketleri Türkiye’ye getirmek istiyoruz” dedi.
#Mobil Dünya KongresiAmCham Türkiye tarafından Türkiye-ABD ikili ticaret ve yatırımına katkı sağlayan şirketleri teşvik etmek üzere verilen “I AmChamPion Ödülleri” “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı” temalı etkinlikte sahiplerini buldu. Aynı gün düzenlenen Türk-Amerikan İş Zirvesi sonrasında gerçekleştirilen törende şirketlere 8 kategoride ödül verilirken, 2 iş insanı da ‘Global Türk Ödülü’ ve ‘Onur Ödülü’ aldı.
#“I Amchampion Ödülleri”MICHELIN Rehberi’nin 2024 İstanbul, İzmir ve Bodrum seçkisi açıklandı. Geçtiğimiz yılla beraber toplam 111 restoran rehberin yeni seçkisinde yer aldı.Michelin müfettişleri, 15’i İzmir’de, 19’u ise Bodrum’da olmak üzere toplamda 111 restoranı rehberin yeni seçkisine dahil etti.İzmir’den 3, Bodrum’dan 2 restoran birer Michelin Yıldızı alırken, Bodrum’dan 2, İzmir’den de 6 olmak üzere toplamda 8 restoran Bib Gourmand ödülüne layık görüldü.
#1Dünyanın dört bir yanındaki genç mühendislerin ve bilim adamlarının gelecek vaat eden icatlarını finansal olarak destekleyen “James Dyson Ödülü”, yeni kazananlarını arıyor. James Dyson Vakfı tarafından yürütülen tasarım ve mühendislik yarışmasına başvurular, 30 Haziran 2021 tarihine kadar sürecek.
#DysonDoğayı ve doğal hayatı koruma bilinciyle 2009 yılında başlatılan ve oluşturduğu farkındalıkla birçok ödül alarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından örnek gösterilen “Leyleklere Yeni Yuva” Projesi, 10. yılında leylekleri yuvalandırmaya devam ediyor.
#İzmirADANA Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD), Türkiye'de aile işletmelerinin uzun süreli hizmet verebilmesine yönelik önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı. ADSİAD, bu kapsamda Aile İşletmeleri Derneği (TAİDER) ile birlikte Aile Şirketlerinde Sürdürülebilirlik konulu toplantı düzenledi.
#ADANATürkiye’de ve dünyada halen ekonomide büyük ağırlığı olan aile şirketleriyle ilgili aile üyeleri arasındaki ihtilaf ve bölünmelere ilişkin haberler sık sık gündeme gelirken, bugünlerde şirketler kurumsallaşmaya çalışıyor. TAİDER, aile şirketlerinde sürdürülebilirliği sağlayarak ömürlerini uzatmayı hedefliyor.
#TaiderZİYLAN Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ziylan, yüzde 50’si geçen hafta satılan şirketi için, “Geçtiğimiz yıl başka bir fonla el sıkıştık. Son imzalar atılmadan vazgeçtiler. İyi ki öyle olmuş. Bu yıl ile geçen yıl arasında dehşet EBİTDA farkı var. O değerli fona iyi bir yemek ısmarlayacağım” dedi.
#Ziylan GrupBir yılı aşkın süredir titizlik ve şeffaflıkla yürütülen değerlendirmeler sonucunda hazırlanan ‘İncili Gastronomi Rehberi’, görkemli bir ödül töreniyle gastronomi dünyasını bir araya getirdi. Hürriyet Gazetesi, Karaca ve Jumbo iş birliğiyle Conrad İstanbul Bosphorus’ta hayata geçen törende, 4 ve 5 ‘İnci’ alan restoranlara ödülleri takdim edildi. Rehbere ilk kez eklenen Unilever Food Solutions tarafından belirlenen ‘Geleceğin Menüleri Ödülleri’ ve ‘Proje Ekibi Özel Ödülleri’ de sahiplerini buldu.
#İncili Gastronomi Rehberi