Urla damgasını vurdu

MICHELIN Rehberi’nin 2024 İstanbul, İzmir ve Bodrum seçkisi açıklandı. Geçtiğimiz yılla beraber toplam 111 restoran rehberin yeni seçkisinde yer aldı.Michelin müfettişleri, 15’i İzmir’de, 19’u ise Bodrum’da olmak üzere toplamda 111 restoranı rehberin yeni seçkisine dahil etti.İzmir’den 3, Bodrum’dan 2 restoran birer Michelin Yıldızı alırken, Bodrum’dan 2, İzmir’den de 6 olmak üzere toplamda 8 restoran Bib Gourmand ödülüne layık görüldü.

Haberin Devamı


İstanbul seçkisine yeni eklenen 25 restorandan 2’si birer Michelin Yıldızı alırken, 8 restoran Bib Gourmand ödülüne layık görüldü.
Bu yıl 2 yıldız alan olmadı ancak geçtiğimiz yıl yıldız alan restoranlar ve geçen yılın 2 yıldız sahibi Turk Fatih Tutak da yıldızını korudu.
Michelin Rehberi dünyanın en prestijli ödüllerinden biri...
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un bu süreçte önemli katkısı oldu.
Türkiye’nin artık turizmde bir üst lige atlaması gerekiyor.
Gastronomi de o stratejilerden biri...
Anadolu’nun lezzet zenginliğini dünyayı daha iyi anlatmamız gerekiyor.
O yüzden Michelin Rehberi’ni önemsiyorum.
Michelin Rehberi Uluslararası Direktörü Gwendal Poullennec, müfettişlerin bu yıl bir kez daha İstanbul mutfak seçkisinin cazibesine kapıldığını ama Ege’yle birlikte Türkiye’de yeni bir yolculuğa çıktıklarını özellikle söyledi.
Geceye İzmir, özellikle Urla damgasını vurdu diyebiliriz.
Od Urla, Teruar Urla, Vino Locale Michelin Yıldızı’na layık görüldü.
Bodrum’da da Kitchen ve Maça Kızı ödülleri aldı.
Hepsi de hak edilmiş ödüller...

Haberin Devamı


ODUrla öncü oldu

BUGÜN İzmir merkezden daha çok Urla’yı konuşuyorsak, hiç kuşkusuz bunda Sezener ailesinin ayrı bir önemi var.
Günter Sezener’in Pizza Venedik’le İzmir Alsancak’ta başlayan yolculuğu, Osman Sezener’in hayalini kurduğu OdUrla’yla başka bir noktaya gitti.
ODUrla’nın öyküsünü birkaç defa yazmıştım.
Restoranın olduğu yer Günter Sezener’in aslında eviydi.
Osman yurtdışında gastronomi eğitimi almış, iyi şeflerle çalışmıştı.
Gastronomiye yeni bir yorum getirmek, bunu da Pizza Venedik’ten farklı bir marka ve konseptle yapmak istiyordu.
ODUrla fikri böyle oldu.
Önce insanların yerini bulmakta zorlandığı, sonra ezberlediği ve Urla’ya farklı bir bakış açısı kazandıran ODUrla oldu.
O yüzden Michelin Yıldızı çoktan hak edilmiş bir ödüldü.
Osman’ın, Bodrum’da Edition Otel’in içinde yönettiği ‘Kitchen’ da bu ödülü aldı.
Osman iki yıldızı da hak ediyor.
Osman Sezener ödül töreninden sonra şöyle bir paylaşım yaptı:
“Doğup büyüdüğümüz coğrafyayı, merak ettiğimiz kökleri, düştüğümüz yolları, denediğimiz yöntemleri, tadına baktığımız onlarca malzemeyi, sizinle buluşturduğumuz hikayeleri; Michelin Rehberi’nin bize uygun gördüğü 1 Michelin Yıldızı ve sürdürülebilirlik ödülü 1 Yeşil Yıldız ile taçlandırıyoruz.
ODUrla’yı hayata geçirdiğimiz ilk günden bu yana gelecek nesillere bırakacaklarımızı en iyi hale getirmek için çabalıyoruz. Şimdi bu misyonumuz için her zamankinden de sıkı çalışma vakti.”
Tebrikler...

Haberin Devamı


Teruar da harika işler yaptı

OSMAN Serdaroğlu, Teruar’da harika işler yaptı.
Yerel ürünlerin zenginliğini öne çıkardı.
İtalyan ve Akdeniz esintili tabaklar hazırladı.
Bana göre Osman da bu ödülü çoktan hak etti.
Tebrikler Osman...


Sofistike bir mutfak yarattılar

OZAN Seray’sız, Seray Ozan’sız yapamaz zaten...
Kumbasar çiftinin yönetimindeki ‘Vino Locale’ de fark yaratan mekanlardan oldu.
Mevsimlere uygun tasarlanan menü, ayda bir değişerek konukları sofistike bir mutfağı keşfetmeye davet eden bir yer oldu hep...
Ozan yıldızını, Seray da Sommelier ödülünü aldı.
Tebrikler Seray, tebrikler Ozan...


İsabey farkı görüldü

İZMİR’de Michelin’in tavsiye ettiği restoranlar arasında Amavi, Sota Alaçatı, Levan, Ristorante Pizza Venedik, Kasap Fuat, İsabey Bağevi vardı.
Michelin listesine ilk defa bir şarap üreticisinin bağ restoranı (İsabey) girdi.
Güner ailesini ben de kutluyorum.
Onlar da harika işler yapıyorlar.


Lezzet yolculuğunun yeni adresi

Haberin Devamı

ÖDÜL törenlerini severim.
Sadece alanlar için değil, almak için kendilerine hedef koyan insanlar, mekanlar için de ayrı bir motivasyon anlamına geliyor.
Aslında Urla, Türkiye’nin turizmdeki yol haritasında önemli bir örnek oldu.
Burada bir araya gelen genç ve başarılı şefler birlikte bir öykü yarattılar.
Bu gelişmede birçok kişinin önemli katkısı var tabii...
Onları da yazacağım.
Michelin Rehberi aslında bir detay...
Şimdi Türkiye’nin önünde yeni bir yolculuk var.
Ve İzmir, Ege, Batı Anadolu bu lezzet yolculuğunun en önemli adresleridir.

Yazarın Tüm Yazıları