Sultan II. Abdülhamid haberleri sayfasında Sultan II. Abdülhamid hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 555 Sultan II. Abdülhamid haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Sultan II. Abdülhamid Han nasıl öldü sorusunun yanıtı birçok izleyici tarafından araştırılan ve sorgulanan konular arasında yer almaya başladı. Osmanlı İmparatorluğu’nun 34. padişahı olan II. Abdülhamid gerçekleştirdiği projelerle adını duyuran padişahlar arasında yer alıyor. Peki, Sultan II. Abdülhamid nasıl öldü? İşte Sultan II. Abdülhamid'in hayatı hakkında bilgiler.
#Sultan II. AbdülhamidSultan II. Abdülhamid'in 11 mirasçısının açtığı dava uluslararası boyut kazandı. Mahkeme, Türkiye Dışişleri Bakanlığı üzerinden ABD’ye diplomatik nota verilmesini istedi. Davanın ABD’ye uzamasının gerisinde ise, II. Abdülhamid'in torunu Samiye Hatun’un bu ülkede Kızılderili biri ile evlenmesi yer alıyor. Davacı avukatlarına göre Samiye Hatun, 24 yıl önce ABD’de çocuksuz ve dul olarak öldü. Ancak, Samiye Hatun’un medeni durumunu ortaya koyan gerekli evraklara ulaşılamıyor.
#Sultan II. Abdülhamid10 Şubat 2016 Sultan II. Abdülhamid’in 98. ölüm yıldönümü. Peki, II. Abdülhamid kimdir? II. Abdülhamid’in gerçekleştirdiği projeler nelerdir? II. Abdülhamid nasıl bir kişiliğe sahiptir? Tüm detaylar haberimizde...
#II. Abdülhamid1891–1910 yılları arasında Osmanlı sarayında Ressam-ı Hazret-i Şehriyâri olarak görev yapan Fausto Zonaro’nun fotoğraf sanatçısı eşi Elisa Zonaro’nun objektifinden dönemin İstanbul’unu anlatan fotoğrafların gösterildiği, “Elisa Zonaro'nun İstanbul'u” adlı sergi Zeytinburnu Kazlıçeşme Sanat’ta sanatseverlerle buluştu.
#Elisa Zonaro’Nun İstanbul’UErtuğrul Osman Efendi hiç unutamayacağım bir portredir. Çok özgün ve bronz gibi sağlam bir kültürel birikime sahipti. Yıllar boyunca başka bir pasaport kullanmadı. Bir noter kimliğiyle yaşadı ve iş yaptı. Nihayetinde, Türk vatandaşlığına yeniden döndü. “Bizim aile için bir felaket olan bu durum, millet için faydalı olmuştur” demesini bilirdi. Böyle bir vakara sahipti.
#Ertuğrul Osman Osmanoğluİstanbul’daki Yıldız Sarayı 6 yıllık restorasyonun ardından açılırken Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Osmanlı’nın en muhataralı 33 yılına tanıklık eden Yıldız Sarayı, Devleti Aliyye’ye yönelen yıkma girişimleri karşısında direnişin de sembolü oldu” dedi.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanTarihi Yıldız Sarayı 100 yıl sonra yeniden ziyarete açılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 yıllık restorasyonu tamamlanan Yıldız Sarayı'nın açılış töreninde konuşuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yıldız Sarayı direnişin sembolüdür, Osmanlı'nın en sancılı yıllarına tanık oldu" dedi. Yıldız Sarayı’nın "Büyük Mabeyn Köşkü", "Çit Kasrı", "Küçük Mabeyn Köşkü" ve "Harem Dairesi" başta olmak üzere birçok kısmı tarihinde ilk kez ziyaretçiyle buluşacak. Yıldız Sarayı giriş ücreti 2024 yılında ziyarete gitmek isteyen müze severler tarafından merak ediliyor. Yıldız Sarayı, Osmanlı Devleti'nin son sarayı olması açısından ayrı bir önem taşıyor. Asıl şeklini Sultan II. Abdülhamid döneminde alan saray, 33 yıl boyunca devletin yönetim merkezi, Sultan'ın ve ailesinin ikametgahı olarak kullanıldı. Peki, Yıldız Sarayı nerede, nasıl gidilir?
#Yıldız Sarayı Nerede1924 yılı Mart ayında Türkiye Cumhuriyeti milletini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kararıyla son halifeyi makamından indirmiştir. Hilafet doğuşu, varoluşu ve kaldırılışıyla her safhasında çok özgün bir kurumdur. Hilafet var olduğu sürece ismi ve sahip olanın iktidarı ölçüsünde etkilidir. Bu statü bittiği zaman tekrar ihdası olmayan bir nadide kristal vazo gibidir. Bugün için hilafet avdeti mümkün olmayacak lüzumsuz bir kâbustur.
#Hilafetin KaldırılmasıYıldız Sarayı’nda Milli Saraylar Başkanlığı tarafından yaklaşık 5 yıl önce başlatılan restorasyon çalışması devam ediyor. Müze olarak hizmet verecek saray bölümlerinde süren çalışmalar ilk kez görüntülenirken; sarayın dikkat çekici yapılarından Çukur Saray’ın iç duvarlarında yapılan çalışmalarda 19.yüzyıla ait tezyinat ve çizimler ortaya çıkarıldı. Milli Saraylar Başkanı Dr.Yasin Yıldız, "Yıldız Sarayı çok büyük bir külliye; orijinal alanı yaklaşık 600 dönümdür. Bunun tabi önemli bir kısmı şu anda Yıldız Parkı olarak toplumumuzun hizmetinde. Bizim Milli Saraylar Başkanlığı olarak yürütmekte olduğumuz, müze olarak faaliyete girecek olan Yıldız Sarayı’nın alanı da bunun yaklaşık 150 dönümü. İçerisinde birbirinden çok farklı saray yapıları var ve tabi ki burada en uzun süre hüküm süren Sultan Abdülhamid’in, Yıldız Sarayı’ndaki izi; yapılarda, bahçelerde, mekanlarda hatta peyzaj düzeninde dahi çok net hissedilebiliyor. Birkaç yıl içerisinde, Yıldız Sarayımızın bir bütün olarak toplumumuzla buluşacağını söyleyebilirim" dedi.
#Yıldız Sarayıİstanbul'da Yıldız Sarayı’nda 5 yıl önce başlatılan restorasyon çalışması sürüyor. Müze olarak hizmet verecek saray bölümlerinde süren çalışmalar ilk kez görüntülenirken; sarayın dikkat çekici yapılarından Çukur Saray’ın iç duvarlarında yapılan çalışmalarda 19.yüzyıla ait tezyinat ve çizimler ortaya çıkarıldı.
#İSTANBULHollanda’nın Lahey kentinde bulunan Uluslararası Adalet Divanı olarak hizmet veren Barış Sarayı’na 1905 yılında Osmanlı Devleti Sultan II. Abdülhamid’in fermanı üzerine hediye edilen yaklaşık 162 metrekarelik Hereke halısının restoresi Aksaray’da başladı.
#HollandaCumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Almanya temaslarını anlatırken “Söyledikleri şey Hamas da Hamas. İsrail’in elindeki rehineler ne olacak? İsrail’in elinde 10 bine yakın rehine var. Hadi Almanya olarak siz onları verme adımını atın, biz de şu anda Hamas’ın elindekileri almanın gayreti içerisine girelim. Var mısınız buna” dedi.
#Cumhurbaşkanı Tayyip ErdoğanCumhuriyet Atatürk için her şeyden evvel anayasa ve kanun demektir, meclis demektir. Bugünün Türkiyesi’nden yeni bir müteşebbis sınıfın, dünyaya açılan bir ticaretin, dünya ordularını talim ettiren bir ordunun bulunması onun hayalidir. Bugün etrafımızdaki coğrafyalar kaynıyor. Bunlar içinde Türkiye en iyi durumdaysa ve barışını kısmen de olsa sağlayabiliyorsa bu büyük bir başarıdır. Cumhuriyet’in hayali budur.
#ATATÜRKBirçok dinin doğduğu, günümüzde farklı dinlere mensup Filistin ve İsrail halklarının yaşadığı, ‘kutsal’ saydığı topraklarda çatışmalar, gerginlikler bitmiyor. Bölgenin tarihini, çokkültürlü yaşamını daha iyi anlamak için 10 film ve 10 kitaplık bir seçki hazırladık...
#FilistinEyüpsultan'da bulunan 174 yıllık Adile Sultan Türbesi çökme riski nedeniyle kalaslarla desteklendi. Türbenin içindeki bakımsızlık da dikkat çekiyor. Sanat tarihçisi Hayri Fehmi Yılmaz, "Adile Sultan İstanbul için çok özel biridir. Maalesef İstanbul'daki kültür varlıklarının hepsini her zaman koruyamıyoruz ve aynı zamanda ziyaret edemiyoruz. Bir şekilde türbesinin de herhalde daha iyi korunması ve bakımının sağlanması gerekiyor" dedi.
#Adile Sultan TürbesiTürkiye bugün tıpta Nobel düzeyine gelmiştir. Batı ülkelerinde insanlar avlayacak kitle arıyor. Türkiye’de ise birtakım kitleler büyük başarılar göstermiş bu insanları hâlâ dövmekte hiçbir mahsur görmüyor. Peki, ne yapılmalı? Kediye yüklenecek zamlarla kimseyi ikna edemezsiniz. Ama asıl önemlisi çalışan doktorun haysiyetinin ve onurunun korunmasıdır. Saldırgan edepsizlerin tabi tutulacağı ilk muamele ruhiyat kliniği olmalıdır. Avrupa’daki bu mevzuat alınıp tatbik edilmelidir. Bizdeki mevzuat da iyi bir bakış ve hakkaniyetle uygulanmalıdır.
#Türk DoktorlarMekteb-i Mülkiye-i Şahane iyi bir okuldu. Kendine göre eğlenceli ve modern bir havası vardı. Devlet hayatımızda bilhassa milletvekilliği ve bakanlıkları dolduran değişik görüşten Mülkiyelilerin aklıselim etrafında birleştiğini gördük. Böyle bir mektebin; devlet aygıtının çalışması için de ne kadar önemli olduğunu anladım. Mülkiye gibi bir okulun, üniversiteden çok Fransa’daki Grandes écoles gibi ayrı bir ünite olarak düzenlenmesi gerekir.
#Mekteb-İ Mülkiye-İ ŞahaneMilli Saraylar Başkanlığı ev sahipliğinde düzenlenen '21. Yüzyılda Saray-Müzeleri Değerlendirmek' başlıklı sempozyumun açılış oturumunda konuşan Milli Saraylar Danışmanlar Komitesi Üyesi Prof. Dr. İlber Ortaylı, "Koronayı hafif geçirdim. Yoruldum ama artık dikkat ediyorum. Sempozyuma da gelebildim. Bu sempozyumun yapılması iyi oldu, çünkü böyle bir şey yoktu. Dışarıdan da gelenler oldu. En sevindiğim şey İtalya ve İspanya'nın katılması oldu. Onların müzeleri ve saraylarıyla yakın ilgimiz olması gerekiyor" dedi.
#İlber OrtaylıMilli Saraylar Başkanlığı ev sahipliğinde düzenlenen '21. Yüzyılda Saray-Müzeleri Değerlendirmek' başlıklı sempozyumun açılış oturumunda konuşan Milli Saraylar Danışmanlar Komitesi Üyesi Prof. Dr. İlber Ortaylı, "Koronayı hafif geçirdim. Yoruldum ama artık dikkat ediyorum. Sempozyuma da gelebildim. Bu sempozyumun yapılması iyi oldu, çünkü böyle bir şey yoktu. Dışarıdan da gelenler oldu. En sevindiğim şey İtalya ve İspanya'nın katılması oldu. Onların müzeleri ve saraylarıyla yakın ilgimiz olması gerekiyor" dedi.
#İstanbul