Su Tüketimi haberleri sayfasında Su Tüketimi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 9139 Su Tüketimi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
İçinde bulunduğumuz bu sıcak günlerde vücudun terle attığı suyu ve mineralleri yerine koymak çok önemli. Ancak bazı durumlarda su içmek terli olmadığı gibi fazla su tüketimi ölümcül durumları beraberinde de getirebiliyor.
#DehidrasyonUzman Diyetisyen Betül Merd, yaz aylarında sık tüketilen şekerli ve gazlı içeceklerin diyabet riski oluşturabileceğini söyleyerek, "Sade maden suyunu ezilmiş meyveler ekleyerek kendimiz tatlandırabiliriz" dedi.
#Su TüketimiTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı "Kişi başı 150 litre olan ortalama günlük su tüketimimizi, 2030 yılına kadar 120 litreye, 2050 yılına kadar ise 100 litrenin altına düşürmeyi hedefliyoruz" dedi.
#İbrahim YumaklıMuğla'nın Bodrum ilçesinde, 9 günlük Kurban Bayramı tatili döneminde, ilçeyi besleyen barajlardan biri olan ve yüzde 49,5 doluluğa sahip Geyik Barajı yüzde 45,7'ye geriledi. Mumcular Barajı'nda ise kente ve tarımsal sulamaya su akışı sağlanmadığından doluluk oranı yüzde 16'larda sabit kaldı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nden Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, "Kurban Bayramı boyunca Bodrum'un nüfusu 250 binden 1 milyonun üzerine çıktı. Bu ise su tüketiminin 4 katı artması demektir. Yarımada genelinde patlaklar ve su kesintileri devam ettiği için bayram boyunca toplam 1 aylık suyumuz tükendi" diye konuştu.
#Muğlaİlaçsız doğal tedavi yöntemleri günümüzde birçok hastalığa deva olmaya devam ediyor. Özellikle günlük hayatta çok sık karşılan baş ağrısı ise bir süre sonra çekilmez bir hal alıyor. Stres, az su tüketimi, açlık sebebiyle ortaya çıkan baş ağrılarını dindirmek iste doğal yöntemlerle oldukça basit. İşte, ilaç kullanmadan baş ağrısıyla başa çıkma yöntemleri…
#Baş AğrısıŞu sıralar çevrenizde birçok kişinin hava değişiminden etkilenerek öksürüğe yakalandığını duymuşsunuzdur. Hava sıcaklıklarında yaşanan ani değişimler vücut direncini düşürürken çeşitli hastalıklara sebebiyet verebiliyor. Uzmanlar yaşanan ani hava değişimlerinin beraberinde hastalıkları da tetiklediğini ifade ediyor. Farenjit, soğuk algınlığı, nezle gibi üst solunum yolları enfeksiyonu gibi sebeplerle şu sıralar çok sayıda kişi kuru öksürük ile mücadele ediyor. Hastalıklardan korunmak ve öksürüğe yakalanmamak için birçok alternatif yol bulunuyor. İşte, öksürüğün önüne geçmek için en etkili üç farklı yöntem…
#ÖksürükABD’de yapılan bir araştırma günde 8 bardak su içmenin ömrü uzattığını ve yaşlanmayı yavaşlattığını ortaya koydu. Böylece günde kaç litre su içilmesiyle ilgili tartışmalara bir yenisi daha eklendi. Biz de uzmanlara sorduk. Günde kaç litre içmeli, su ömrü uzatır mı? İşte cevapları...
#Su TüketimiDr. Jennifer Gunter hepimizin hafızalarına kazınan 'günde en az 8 bardak su içme' kuralına meydan okuyor ve bunun sadece tıbbi bir şehir efsanesi olduğunu söylüyor. "Böbrekleriniz size ne kadar su içmeniz gerektiğini söyler, böyle bir bilimsel kural yok" diyerek ezberleri bozan Dr. Jennifer Gunter gerçekten haklı mı? Üç uzmanla konuştuk
#SağlıkHer bayram olduğu gibi pek çok evde misafirlere ikram edilecek tatlılar ve sarmalar heyecanla hazırlandı, şekerler ve çikolatalar da yerini aldı. Ancak bayram neşesine eşlik eden bu besinleri tüketirken aşırıya kaçmamak, özellikle oruç tutanlar için yavaşlayan metabolizmaya birden yüklenmemek sağlıklı bir bayram geçirmek için olmazsa olmazlar karşımıza çıkıyor.
#RamazanRamazan ayında sindirim sistemi uzun süreli oruca alışır, öğün sayıları azaldığı için beslenme düzeninde değişiklikler olur. Ayrıca metabolizma Ramazan ayı süresince yavaşladığı için daha kolay kilo alınır. Ramazan ayının bitmesi ile kişilerde psikolojik olarak daha fazla yeme eğilimi gelişir. Fakat Ramazan ayının ardından aşırı yemek, bazı sağlık sorunlarını beraberinde getirebilir. Bu nedenle bayramda az ve sık yeme düzenine geçmek, metabolizmanın hızlandırılması ve olası sağlık sorunlarının önlenmesi için çok önemlidir. Diyetisyen Berna Ertuğ, Ramazan ayı sonrası beslenme kuralları hakkında bilgi verdi.
#RamazanDünyanın en güvenilir iklim güncellemeleri kaynağı olarak kabul edilen bir rapor, son on yılda en sıcak 10 yılını kaydeden gezegenin içler acısı durumunu ortaya koydu.
#Dünya Meteoroloji ÖrgütüRamazan ayında mide rahatsızlığı olan bireylerde şikâyetlerin artabileceğini belirten Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Hasan Gürel, uzun saatler süren açlık sonrası mideye aniden yüklenin, yanlış besin tercihlerinin ve düzensiz sıvı alımının mide rahatsızlıklarını tetikleyebileceğine değinerek, bu yüzden sahur ve iftar öğünlerinde mideyi koruyacak doğru besinlerin tüketmenin büyük önem taşıdığını söyledi.
#SahurGünlük yaşamımızda maruz kaldığımız hava kirliliği, sadece solunum yollarımızı değil, cildimizi de ciddi şekilde etkileyebilir. Havadaki zararlı kirleticiler cildimizin erken yaşlanmasına, lekelenmesine ve esnekliğini kaybetmesine yol açabilir. Bu yazıda, hava kirliliğinin cilt sağlığına etkilerini ve bu etkilerden korunma yollarını inceleyeceğiz.
#Hava KirliliğiDenizli Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ), Akbaş Barajı’nın doluluk oranının geçen yıl aynı dönemde yüzde 43 iken, bu yıl yüzde 23’e düştüğünü açıkladı. Su temininde sıkıntı yaşanmaması için tüm imkanlarıyla çalıştıklarını vurgulayan, Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu su tasarrufu çağrısı yaptı. Başkan Çavuşoğlu, "Denizli halkı olarak suyumuzu dikkatli kullanmalıyız, aksi halde yaz aylarında su kesintisi yaşanabilir" dedi.
#Denizli ValiliğiBUGÜNKÜ yazımın başlığı gereken mesajı veriyor... Evet, Türkiye un sektöründe dünya çapında bir önem ve büyüklüğe ulaştı. Tabii, uzun yılların mücadelesinin sonucu bu… Geçtiğimiz günlerde Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu'nun (TUSAF) Antalya'da 19'uncusunu düzenlediği kongre ve sergide yapılan sunum ve konuşmaları dinlerken, şu kanıya vardım. Bu sektör artık kabına sığmıyor. Un sanayicileri daha fazla üretim ve daha fazla ihracat yapmak istiyor. Görüştüğüm TUSAF yönetici ve üyeleri, sorunlardan çok geleceğe dönük beklentilerini dile getiriyor ve tüm dünyayı mercek altına alan bir vizyon ortaya koyuyor.
#1Gıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Toprak, ramazan ayında gıda güvenliği konusuna dikkati çekti. Toprak, “İftarda yediklerimizi sahura kadar ortada bırakmamamız gerekiyor. Yiyebileceğimiz kadar ürünü ısıtıp, tüketmek gerekiyor. Sıklıkla yemeği ısıtıp soğutmamız gıda zehirlenmesine ve hastalıklara neden olabilir. Ayrıca verilen yemek siparişlerinde masaya gelen ürünün iftara yakın zamanda konması da önemli” ifadelerini kullandı.
#RamazanRamazan ayı ile birlikte sağlıklı su tüketimi de önem kazanıyor. İftarda çok hızlı ve fazla miktarda su içilmemesi ve zamana yayılması gerektiğini belirten Diyetisyen Neslihan Öztürk Aktepe, susuzluk çekilmemesi için tuzlu, yağlı, kızartmalı gıdalar ile suyun yerine geçtiği düşünülen içeceklerin olabildiğince az tüketilmesi gerektiğini vurguladı.
#Sağlıkİstanbul’da etkili olan kar yağışı bugün de aralıklarla kent genelinde devam edecek. Yarın kar yağışının etkisinin azalması beklenirken, pazartesi günü kesilecek. Son yılların en soğuk şubat aylarından biri yaşanırken, hafta başından itibaren sıcaklıklar yükselecek.
#İstanbulUzun süre bilgisayar başında hareketsiz çalışmak ciddi sağlık sorunlarına davetiye çıkarıyor. Uzmanlara göre, geçmiş yıllarda sağlık sorunları daha çok ağır fiziksel aktivitede bulunan mavi yakalılarda görülürken, bugün bilgisayar başında çalışanlar risk grubunda. Özellikle evden çalışanların hareketsizliğin yanında bir de beslenme noktasında hatalar yaptığını belirten uzmanlar, çalışma alanının düzenine, dinlenme molalarına, hareket etmenin önemine ve dengeli beslenmeye vurgu yapıyor.
#ÇalışanTürkiye genelinde, iklim değişikliğinden dolayı yeterli yağışın düşmemesi nedeniyle kuraklık endişesi yaşanıyor. Birçok bölgede farklı seviyelerde yaşanan bu durum, su kullanımında tasarrufu sağlayacak verimli yolların geliştirilmesini zorunlu hale getirdi. Ülke genelinde olduğu gibi Çukurova Bölgesi’nde de barajlarda su seviyeleri alarm vermeye başladı.
#KuraklıkHayatın temposu hızlandıkça kaygı hepimizin hayatının bir parçası oldu ancak onun kontrolü ele geçirmesine izin vermek zorunda değiliz. Kaygıyı tamamen ortadan kaldırmak mümkün olmasa da, onunla başa çıkmanın etkili yolları mevcut. İşte bu süreci kolaylaştırabilecek bazı öneriler.
#KaygıyıSon zamanlarda kuraklık nedeniyle İstanbul barajlarındaki doluluk oranı yüzde 27 seviyelerine kadar gerilemişti. Barajlardaki doluluk oranı son yağışlarla birlikte yüzde 50.49’a ulaştı. İSKİ verilerine göre, su miktarı son bir haftada yüzde 8.75 arttı.
#İstanbul Su Ve Kanalizasyon İdaresiİstanbul'a su sağlayan barajların ortalama doluluk oranı, yağışların da etkisiyle yüzde 40,23 ölçüldü. Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) Mütevelli Heyeti Başkanı Halil Fatih Akgül, 'Su kaynaklarımızı korumak, yalnızca bireysel değil, aynı zamanda toplumsal bir sorumluluktur.' dedi.
#İstanbulKlinik Biyokimya Uzmanı ve Sağlıklı Yaşam Danışmanı Dr. Süreyya Şahinoğlu, uzun yıllar yurt içi ve yurt dışında yapmış olduğu araştırmaları hayatımızda kolaylıkla uygulayabileceği bilgiler halinde bizlere sunuyor. İstanbul Birûni Laboratuvarı’nda arkadaşı Dr. Semra Temel Levent ile birlikte sağlıklı yaşam laboratuvarını kuran Dr. Süreyya Şahinoğlu, sağlıklı yaşam test danışmanlığı yapıyor.
#Sponsorlu İçerikKlinik Biyokimya Uzmanı ve Sağlıklı Yaşam Danışmanı Dr. Süreyya Şahinoğlu, uzun yıllar yurt içi ve yurt dışında yapmış olduğu araştırmaları hayatımızda kolaylıkla uygulayabileceği bilgiler halinde bizlere sunuyor. İstanbul Birûni Laboratuvarı’nda arkadaşı Dr. Semra Temel Levent ile birlikte sağlıklı yaşam laboratuvarını kuran Dr. Süreyya Şahinoğlu, sağlıklı yaşam test danışmanlığı yapıyor.
#1