Su Kirliliği haberleri sayfasında Su Kirliliği hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 5202 Su Kirliliği haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Paris 2024’teki triatlon ve maraton yüzme yarışlarının yapılmasının planlandığı Seine Nehri’nde beklenmedik gelişme. 100 yıldır yüzmenin yasak olduğu Seine Nehri’ni temizlemek için son 2015’ten bu yana 1.5 milyar Euro harcayan Fransızlar’ın çabaları boşa gitmek üzere. Son 48 saatte yağan yağmur su kalitesini düşürdüğü için nehir spor müsabakalarına kapatıldı. Yarışların akıbeti belirsiz.
#Paris2024Detoks, vücuttaki toksik maddelerin bazı organlar tarafından daha az toksik bir maddeye çevrilerek atılma sürecidir. Toksik maddeler hava-su kirliliği gibi nedenlerle ortaya çıkabilen; sigara-alkol kullanımı sırasında vücutta ortaya çıkan kimyasal maddelerdir.
#Yaza HazırlıkAntalya'da son zamanlarda su seviyelerinde azalma hissedilir oldu. Her yıl kaçak sondaj kuyularından 45 milyon metreküp su çekiliyor. Kaçak sondaj kuyuları nedeniyle suya erişimin derinliği de arttı. 5 yıl önce 68 metrede çıkan su, 70 metreye kadar geriledi.
#AntalyaAntalya'da son zamanlarda su seviyelerinde azalma hissedilir oldu. Her yıl kaçak sondaj kuyularından 45 milyon metreküp su çekiliyor. Kaçak sondaj kuyuları nedeniyle suya erişimin derinliği de arttı. 5 yıl önce 68 metrede çıkan su, 70 metreye kadar geriledi.
#AntalyaTBMM İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu Başkanı Atay Uslu, “Bu olayı araştıracağız, ihmal süreçlerini ve bundan sonra bu tür kazaların olmaması için neler yapılması gerekiyor bu konuda da çalışacağız” dedi.
#İliç Maden Kazası Araştırma KomisyonuEvet, yanlış okumadınız. Cem Şenoğlu, Bodrum merkezli Forsa Endüstriyel Su Şartlandırma, Forsa Su Arıtma, Çevre Danışmanlık ve Forsa İnşaat firmalarından oluşan Forsa Group’un kurucusu. Aynı zamanda ABD’li Reldos Technologies’nin Türkiye Temsilcisi. İlk kez duyduğum bu mesleği ondan dinledim, tam olarak ne yaptığını, hayatımızın hangi alanına dokunduğunu sordum. İlginç bilgiler öğrendim ve sizlerle de paylaşmak istedim.
#1Türkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKD) Bilim Danışmanı Dr. Erol Kesici, kıyı dolgu alanlarının sayısı ve olumsuzluklarına dikkati çekerek, "Göl, deniz, nehir gibi yaşam alanlarına yapılan dolgular; yerleşim alanlarının, dağların, belli yükseklikleri olan coğrafi elemanların panoramik görüntüsüne, ekosistemine, yaşamına zarar veriyor. Ayrıca, yapay dolgular hafriyatlardan yapıldığı için deprem açısından da sorunlu. Deniz ve su, yolunu, yatağını bırakmadığı gibi kendinden alınanı da mutlaka geri almaktadır, alacaktır da" dedi.
#Kıyı DolgusuDijital dünya 2010 ve sonrasında doğan Alfa kuşağının gerçeği. O dünyada sosyal etki yaratmak için yaklaşık 20 yıl önce kurulan Games for Change, bu yıl ilk kez BM’nin gündemine girdi. Oyun dünyasında farkındalık yaratma işi büyüyünce Beko da ‘oyuncu’ oldu. Alfa kuşağını iklim kriziyle ilgili harekete geçirmek için DOMINO: The Little One platformunu kurdu. Amaç, ‘Oynarken iyi etki yaratmak.”
#Alfa Kuşağıİstanbul Yeşil Şehir Eylem Planı tanıtım toplantısında konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Seçimi kazanmak için üreten değil, şehrin geleceğini kazanmak için iş üreten bir ekibiz. Bir sonraki seçimi değil bir sonraki kuşakları düşündüğümüz için İstanbul halkının bize oy vereceğini inanıyoruz" dedi.
#İstanbulAntalya'nın kuşları, yaşadıkları tehditler ve önemli kuş alanları, uzman veteriner hekim Gökçe Coşkun ve Gazi Üniversitesi'nden Doç. Dr. Esra Per'in kalemi ile kitaplaştırıldı. Bugüne kadar 338 türü kayıt altına alınan Antalya kuşlarından 236'sı kesinlikle korunması gereken, 91'i ise korunması gereken hayvan türleri arasında bulunuyor.
#KuşGeçtiğimiz hafta Çevre Koruma Haftası idi. 5 Haziran 1972 yılında, BM Stockholm Konferansı’nda insanların çevre ile ilişkisi üzerinde durulmuş ve 5 Haziran, Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Çevre Günü olarak kabul edilmiştir. 2023 Dünya Çevre Günü’nün bu yılki teması “#Plastik Kirliliğiyle Mücadele Et” kampanyası kapsamında plastik kirliliğine çözümler bulmak olarak belirlenmiştir.
#Efsun DİNDARKolon kanserinin (kalın bağırsak) genç yaşlarda görülme sıklığındaki artış endişe yaratıyor. Mart ayında yayınlanan yeni bir raporda her beş yeni bağırsak kanseri vakasından birinin 40’lı yaşların başında ya da daha genç kişilerde teşhis edildiği açıklandı. Peki kolon kanseri neden gençlerin hastalığı olmaya başladı? Hastalığın yaşının düşmesindeki etkenler neler? Uzmanlarla mercek altına aldık.
#SağlıkÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Böyle giderse çok uzak değil, 10 yıl içinde küresel su kıtlığı yaşanabilir. Kaynaklarımızı daha verimli kullanmak zorundayız. Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliğimizi bu çerçevede günümüz şartlarına göre düzenledik. Resmi Gazete’de yayımlandı” dedi.
#Bakan KurumAntalya'nın Manavgat ilçesinde, 5 yıldızlı otelin yanındaki dereye kirli su bırakılmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, 'çevreyi kasten kirletme' suçundan yargılanan sorumlu müdür H.A.'ya, itiraz yolu açık olmak üzere, 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi.
#ANTALYAUlaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Gebze Organize Sanayi Bölgesi (OSB)-Darıca Sahil Metro Hattı çalışmalarının hızla ilerlediğini belirterek, metro hattında başlatılan 6 bin 830 metrelik tünel kazılarının 18 ay gibi rekor sürede bitirildiğini duyurdu.
#Adil KaraismailoğluUlaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Gebze Organize Sanayi Bölgesi (OSB)-Darıca Sahil Metro Hattı çalışmalarının hızla ilerlediğini belirterek, metro hattında başlatılan 6 bin 830 metrelik tünel kazılarının 18 ay gibi rekor sürede bitirildiğini duyurdu.
#Ulaştırma Ve Altyapı BakanıHEM tarımda hem gıdada artık radikal söylemlerin ve çözüm arayışlarının zamanı... Sürekli aynı şeyleri konuşmanın, daha doğrusu popülizmin hiçbir işe yaramadığı apaçık ortada. Bu gerçeğin farkında olan İzmir Tarım Grubu (İTG), “Havza Sorunları Etkinlik Dizisi” çalışmaları çerçevesinde dikkat çeken faaliyetlere imza atmaya başladı.
#1Bu yıl insanlar turizm faaliyetlerine kaldıkları yerden hızla devam etme yarışında. Bu durum olumlu olarak görünebilir ama olumsuz etkileri de var. İspanya ve İtalya’da turist talebinin azaltılması için önlemler başlatıldı. Ekstra vergiler, ücretlerin artırılması gibi çeşitli uygulamalarla gelişlerin azaltılması hedefleniyor. Eylemler haksız sayılmaz. Çünkü plansızca artan ziyaretçi sayısı sürdürülebilirliğin önünde engel. Aşırı yoğunluk altyapı ve üstyapıda sorun yaratıyor.
#TurizmTürkiye’deki 497 kuş türünden 350’sinin Ankara’da görülebildiğine dikkat çeken Simurg Kuş Yuvası Derneği kurucusu Alaz Uslu, “Şehir merkezinde özellikle ODTÜ’de şu anda 249 tane kuş türü tespit edilmiş durumda. Bu sayı Türkiye’de görülen kuş türlerinin yarısından daha fazlasıdır” diyor.
#Ekin Hazal DOĞRUYUSEVER