Gösteri dünyasının ünlülerinin, özellikle de kadınların başındaki en büyük dertlerden biri kilolar... Zayıflasalar bir türlü, şişmanlasalar başka türlü... Özetle ünlüler her ne yaparlarsa yapsınlar bu kilo çıkmazından bir türlü kurtulamıyorlar...
#Sharon OsbourneOlivia, bir sabah yataktan şiddetli bir kusma nöbeti ile uyandı. Bir gün önce sıcakta fazla kaldığı için annesi kusmasının nedenini buna bağladı ancak hiç de sandığı gibi değildi. Aylar sonra küçük kıza ölümcül bir beyin kanseri teşhisi kondu. Annesi hastalığın erekn belirtileri konusunda tüm aileleri uyarıyor.
#SağlıkDIŞİŞLERİ Bakanı Hakan Fidan ile İranlı mevkidaşı Abbas Erakçi geçen pazartesi günü Ankara’da düzenledikleri basın toplantısında birbirlerine “dostum”, “kardeşim” gibi sıcak ifadelerle hitap etseler de, kayda geçen beyanları Suriye’de tırmanmakta olan kriz konusunda aralarındaki ciddi bir görüş ayrılığına işaret ediyordu.
#SuriyeOlivia, sıcak bir bahar gününde şiddetli bir kusma nöbeti geçirdi. Annesi, kızının bir önceki gün çok sıcakta kaldığı için kustuğunu düşünmüştü ancak aylar sonra küçük kıza ölümcül bir beyin kanseri teşhisi kondu. Anne Holly Brown, hastalığın ilk belirtilerini kaçırdığını belirtiyor, bu nedenle aynı şeyi yaşayan ailelere hastalığın uyarı işaretleri konusunda bilgi vermek istiyor.
#Beyin TümörüAvustralya'da yaşayan ve 59 yaşındayken nadir görülen bir demans teşhisi konan Suzan Adler'ın kızı Daily Mail’e annesine teşhis konmadan önce davranışlarında gözlemlediği değişimi ve tüm bu süreçte yaşadıklarını anlattı. Takıntı derecesinde düzenli olan annesi mutfak eşyalarını yanlış yerlere koyuyordu. Aşırı hassas ve alıngan olmaya başladı, araba kullanırken zorlanıyor, ev içinde mesafeleri ayarlayamadığı için eşyaşara çarpıyor ve kırıyordu. Sonunda doktorlar kadına 'Posterior kortikal atrofi' teşhisi koydu
#DemansTekstil ve hazır giyim sektörleri, son iki yıldır daralma yaşıyor. Üretimde düşüş, maliyetlerdeki artış ve kur baskıları gibi nedenlerle istihdam kaybı da artış gösterdi. Öyle ki, 2022’de 1 milyon sınırını aşan hazır giyim ve tekstil sektöründe istihdam Haziran 2024’te 983 bine geriledi, temmuzda ise bu rakam 1 milyona geri çıktı. Ancak sektör eski günlerini aramaya devam ediyor. Sektör temsilcileri, 2025 yılında hem ihracatta hem de istihdamda düşüşün devam edeceğini belirtiyor. Dünyada ise durum farklı değil. Sektör temsilcileri, “Herkes en yakın, en az adetle nerede üretim yapabilirim fikriyle yürüyor” diyerek durumu özetliyor.
#Özge ESENRotasyon ve sistem değişikliği Kasımpaşa karşısında sarı kırmızılılara pahalıya patladı. 6 oyuncu değişikliği ve çift forvetli sistemle maça fırtına gibi başlasa da bu tercih Kasımpaşa’nın baskı kurmasına ve oyuna ortak olmasına engel olamadı. Takımın geriye yaslanması, sonrasındaki hamleler ve Sanchez ile Torreira’nın ısrarla oynatılmaması 2 puana mal oldu.
#GalatasarayDiz ağrısı yaş ilerledikçe hayat kalitemizi doğrudan etkileyen büyük bir sorun olarak karşımıza çıkar. 60’lara merdiven dayarken merdiven çıkamama, uzun yolda yürüyememe, yere oturup kalkamama gibi problemler kaçınılmaz oluyor. Bu yaşlarda pek çok kadından aynı şikayetleri duyuyoruz. Çoğunun dizinde sıvı kaybı ya da kireçlenme problemi var. Kimi sorununa ameliyat olarak çözüm buluyor, kimi iğne yaptırıyor, kök hücre tedavisi deniyor, kimi ozon terapi… Bu işlemlerden ve ameliyattan korkanlar ise çareyi kantaron yağında, kuyruk yağında ya da kelle paça çorba gibi kolajen kaynaklarında arıyor.
#Diz Ağrısı50'li, 60'lı yaşlardan sonra insanların dizlerindeki ağrılardan yakınması, hareketlerinde zorlanması normal karşılanır ancak bizim ülkemizde özellikle kadınların dizlerinde sıklıkla kireçlenme ve sıvı kaybı problemi yaşanıyor. Peki neden özellikle kadınlar bu dertten mustarip, temelinde ne yatıyor? Kuyruk yağı, kantaron yağı, kelle paça çorbası, kolajen takviyeleri diz ağrılarına iyi geliyor mu? Yoksa sorunun tek çözümü ameliyat mı? Doç. Dr. Ahmet Sevencan ile konuşuk.
#Diz ProblemleriPiyasalar Ortadoğu kaynaklı gelişmelere odaklandı. Öncü merkez bankalarının faiz kararları baskı altındaki piyasalarda bir rahatlama sağlasa da İsrail-Hamas savaşı konusundaki belirsizlikler iyimserliği sınırlayan bir gelişme olarak geçerliliğini sürdürüyor. Borsada ise bilanço değerleme rasyolarına göre oldukça iskontolu bir görünüm var.
#OrtadoğuHastalara uygulanan birçok kan testi bulunmaktadır. Bu testlerden birisi de MCHC testidir. Hastaların anemi tespitinde yapılan bir testtir. Hemoglobin yoğunluğunu ölçmek amacıyla yapılır. Peki, MCHC nedir? MCHC değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtileri nelerdir? Sizlere MCHC testi hakkında merak edilenleri detaylıca açıkladık.
#Mchc NedirBaş dönmesi oldukça yaygın ve çoğu zaman endişelenmeye gerek olmayan bir durum. Ama bazen çok ciddi hastalıkların habercisi de olabiliyor. Peki hangi baş dönmelerini ciddiye almalıyız? Tehlikeli baş dönmelerinin diğerlerinden farkı ne?
#SağlıkSistolik kan basıncı, sıklıkla araştırılan konulardan biridir. Özellikle kullanım alanı bakımından da önem taşıyan konular arasındadır. Bu bakımdan sistolik kan basıncı nedir öğrenebilir ve neden yükselip düştüğü hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Sistolik Kan Basıncı nedir? Neden yükselir veya düşer? Normal değerleri kaçtır detaylarıyla derledik.
Gıda kaynaklı hastalık olarak da adlandırılan gıda zehirlenmesi; enfeksiyon etkeninin vücut yüzeyi, eşyalar veya su, gıda gibi maddeler üzerinde bulunması anlamına gelen kontamine gıdaları yemenin neden olduğu hastalıktır. Bakteriler, virüsler ve parazitler dahil bulaşıcı organizmalar veya bunların toksinleri, gıda zehirlenmesinin en yaygın nedenleridir. Peki gıda zehirlenmesi nasıl anlaşılır, belirtileri nelerdir? İşte gıda zehirlenmesine iyi gelen tedavi yöntemleri.
#Gıda Zehirlenmesiİklim krizinin sonuçlarını iyiden iyiye hissetmeye başladık. Tüm bilimsel veriler, yaşanan felaketlere karşın bunların daha iyi günlerimiz olduğunu gösteriyor. Peki, bu sert ve acımasız süreçle nasıl baş edeceğiz? Neyi, ne kadar doğru biliyoruz? Gelin doğru bildiğimiz yanlışlara bir göz atalım.
#İklim KriziÇin, Japonya, Hindistan, Almanya, Avusturya, Hollanda, Belçika, Türkiye ve daha sayısız ülke... Son yıllarda hatta sadece içinde bulunduğumuz bir ayda dünyanın her yerinden rekor sıcaklık haberleri, sel ve heyelan felaketleriyle ilgili son dakika gelişmeleri almaya devam ediyoruz. Peki bunun nedeni gerçekte ne? Ve daha da önemlisi bilim dünyası bu duruma nasıl çözüm önerileri sunuyor? Hepsi bu haberin detaylarında...
#İklim KriziKoma, herhangi bir travmatik olaydan sonra görülebilen, kafa travması, beyin tümörü, diyabet, enfeksiyon, felç, alkol ya da ilaç gibi zehirlenmelerden meydana gelebilecek rahatsızlıklar sonucunda ortaya çıkabilen ve uzun süreli olarak bilinçsiz olan duruma verilen ad olarak bilinir. Komanın pek çok nedeni ve belirtisi vardır. Komada olan kişiler, bir olay ya da duruma tepki göstermez. Komanın neden olduğu, koma belirtileri ve tipleri ile ilgili bilgileri derledik.
#Koma Nedir Neden Olur?Dehidrasyon; ihtiyaçtan daha fazla sıvı alındığında veya kaybedildiğinde, bunun sonucunda vücutta normal işlevlerin yerine getirilmesi konusunda yeterli sıvı ve su olmadığında meydana gelen duruma verilen isimdir. Peki dehidrasyon nedir ve nasıl oluşur? Dehidrasyon belirtileri nelerdir? İşte ayrıntılar.
#Dehidrasyon Nedir Ve Nasıl Oluşur?Ekonomideki gelişmeler üzerine bugün Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan kararlılık mesajı verdi ve "Uyguladığımız enflasyonda düşüşü önceliklendiren makro politika çerçevesi enflasyonda kalıcı düşüş sağlanana kadar kararlılıkla sürecek" dedi. Destekleyici ifadelerde bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Ekonomi İşleri Başkanı ve İstanbul Milletvekili Nurettin Canikli ise "Bundan sonra da piyasa kurallarının ve sermaye hareketlerindeki liberalizasyonun kararlılıkla uygulanması kırmızı çizgiler olmaya devam edecektir" açıklamasında bulundu. Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Göksel Aşan da konuyla ilgili piyasadaki hareketlerin sığ olduğunu belirtirken, "Önümüzdeki günlerde beraber izleyeceğiz. Bu hareketliliğin aklanacağını düşünüyorum" dedi. CNN Türk'e bağlanan uzmanlar ise dalgalanmaların yerine oturacağının ve normalleşmeyle döviz kurlarının düşeceğinin altını çizdiler.
#Merkez BankasıKadın ve erkek biyolojisi hakkında araştırmalar sonuçlandıkça elde edilen verilerin tedavi yaklaşımlarında önemli kazanımlar sağlayacağını dile getiren Yeditepe Üniversitesi Hastaneleri Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Erkut Attar, “Kadınlar Günü” özelinde hangi sağlık sorunlarının kadınları daha fazla etkilediğini anlattı.
#Prof. Dr. Erkut AttarÖzel İzmir Gazi Hastanesi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mustafa Öksüz, teknolojinin gelişmesiyle birlikte günümüzde estetik ve plastik cerrahiye ilginin her geçen gün arttığını belirterek, günümüzde sıklıkla uygulanan cerrahi yöntemler hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.
#İzmir