su alerjisi haberleri sayfasında su alerjisi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1172 su alerjisi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
19 yaşındaki Chloe Ramsay’in bebeklikten itibaren pek çok şeye alerjisi var. Bebekken muz ya da patates verildiğinde anafilaktik şoka giren Chloe’nin vücudu yıllar içinde farklı şeylere de alerjik tepki vermeye başladı. Vücuduna temas ettiğinde 'derisini bıçakla kazımak' isteyecek kadar rahatsız eden 40 farklı şeye alerjisi olan Chloe, rahatsızlığı nedeniyle artık meyve yiyemiyor, cildine su ve kum değdiremiyor.
#AlerjiABD'de yaşayan 15 yaşındaki Abigail Beck isimli genç kadın, oldukça nadir görülen bir su alerjisi hastalığına sahip. Su cildine her değdiğinde büyük bir acı yaşıyor. Hatta ne ağlayabiliyor ne de su içebiliyor. Peki kişinin hayatını olumsuz etkileyen bu hastalık neden ortaya çıkıyor? İşte genç kadının yaşadıkları ve uzmanların yorumları...
#Su AlerjisiKişilerin farklı nedenlerden alerji sorunu yaşaması söz konusu olabilmektedir. Su alerjisi de alerji türlerinden bir tanesidir. Akujenik ürtiker denen alerji pek çok kişi tarafından hayatlarında bir kez yaşadıkları bir durumdur. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Su AlerjisiPolen alerjisini duymayan yoktur. Çoğu insan için süt, yumurta gibi besin maddeleri alerjendir. Peki ya su alerjisini duydunuz mu? Ya da teknolojiye karşı alerji mümkün mü? Ayakkabıya alerjisi olan bir tanıdığınız var mı? Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Hakan Eren, en ilginç 10 alerji çeşidini anlattı.
#Alerji Neden Olur19 yaşındaki Chloe Ramsay’in bebeklikten itibaren pek çok şeye alerjisi var. Bebekken muz ya da patates verildiğinde anafilaktik şoka giren Chloe’nin vücudu yıllar içinde farklı şeylere de alerjik tepki vermeye başladı. Vücuduna temas ettiğinde 'derisini bıçakla kazımak' isteyecek kadar rahatsız eden 40 farklı şeye alerjisi olan Chloe, rahatsızlığı nedeniyle artık meyve yiyemiyor, cildine su ve kum değdiremiyor.
#AlerjiAlerji mevsiminin tam ortasındayız. Bitki polenleri yayılmaya başladı. Pek çok kişi hapşırık, burun ve geniz akıntısı, öksürük, gözlerde kaşıntı ya da sulanma gibi alerji belirtileri yaşıyor. Bu alerjik reaksiyonlarla nasıl başa çıkacağız, uzmanlara sorduk.
#Zeynep Nazlı YıldırımABD'de yaşayan 15 yaşındaki Abigail Beck isimli genç kadın, oldukça nadir görülen bir su alerjisi hastalığına sahip. Su cildine her değdiğinde büyük bir acı yaşıyor. Hatta ne ağlayabiliyor ne de su içebiliyor. Peki kişinin hayatını olumsuz etkileyen bu hastalık neden ortaya çıkıyor? İşte genç kadının yaşadıkları ve uzmanların yorumları...
#Su AlerjisiHavuza girip çıktıktan sonra vücudunuzda kızarıklık, uyuşma varsa dikkat! Bazen bilinç kaybına kadar yol açabilen bu durum, ‘soğuk kurdeşeni’ de denen ‘soğuk alerjisi’nin habercisi olabilir. Nadir görülen hastalık, cildin buzla temas ettirildiği ‘buz küpü’ testiyle teşhis edilebiliyor.
#Bayıltan SoğukKişilerin farklı nedenlerden alerji sorunu yaşaması söz konusu olabilmektedir. Su alerjisi de alerji türlerinden bir tanesidir. Akujenik ürtiker denen alerji pek çok kişi tarafından hayatlarında bir kez yaşadıkları bir durumdur. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Su AlerjisiPolen alerjisini duymayan yoktur. Çoğu insan için süt, yumurta gibi besin maddeleri alerjendir. Peki ya su alerjisini duydunuz mu? Ya da teknolojiye karşı alerji mümkün mü? Ayakkabıya alerjisi olan bir tanıdığınız var mı? Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Hakan Eren, en ilginç 10 alerji çeşidini anlattı.
#Alerji Neden OlurDün yine İstanbul'da uzun bir gece yaşandı. Gezi Parkı'na müdahalede bulunan polis yine yoğun olarak biber gazı, gaz bombası ve TOMA'lardan tazyikli su sıkarak Gezi Parkı için direnenleri uzaklaştırmaya çalıştı. Bu sırada sosyal medyada dolaşan ve tazyikli suya maruz kalan vatandaşların fotoğraflarında vücutlarında kabarcıklar olduğu görüldü. İşte o kabarcıklar yaratan suyun içine katılan madde ortaya çıktı. Oleoresincapsicum yani OC biber gazı. Ajanslardan geçen fotoğraflarda polisin TOMA aracının içine 10 litrelik bidonlardan biber gazını boşalttığı görülüyor. Bugün açıklama yapan İstanbul Valisi Avni Mutlu ise açıklamasında TOMA'dan sıkılan suyun içinde kimyasal madde olmadığını sadece ilaçlı su olduğunu söyledi.
Soya sütü meme kanseri riskini artırabilir, yağsız gıdalar yüksek yağlı gıdalardan daha sağlıklıdır, veganlar ve vejetaryenler protein açısından yetersiz besleniyorlar, tüm yağlar kötüdür ve çok daha fazlası... Beslenmeyle ilgili bazı yanlış fikirler birçok kültürde yer etmiş durumda. Beslenme uzmanları ‘ortadan kalkmasını istedikleri’ beslenme efsanelerini ve nedenlerini anlattı.
#Beslenme EfsaneleriBahar ayları kimileri için doğayla buluşmak demek. Fakat alerjisi olanlarla astım ve KOAH hastaları için durum farklı. Çünkü polenler, nem artışı ve hava değişimiyle artan solunum yolu enfeksiyonlarıyla yaşamak pek kolay değil. Uzmanlardan alerjikler için bahar tavsiyeleri aldık: “Polen ve çöl tozları yoğunsa maske takın, bağışıklığınızı güçlendirin.”
#Hazan Aköz IşıkBal Türkiye’de kahvaltıların, tatlıların en vazgeçilmez ögelerinden biri. Bizler, kızarmış sıcacık tereyağlı ekmeklerden yoğurda hatta tatlıya kadar her şeyin üzerine bal gezdiren bir milletiz. Ülkemizin çok çeşitli yerlerinde de birbirinden farklı ve leziz ballar üretiliyor. Ancak her şeyde olduğu gibi balda da taklit ve tağşiş yapılabiliyor. Bazen ise ‘organik’ diye pazarlarda satılan ballar hileli çıkabiliyor.
#Balın FaydalarıSosyal medyada “Yatmadan şunu iç”, “Sabah kalkar kalkmaz şu karışımları ye” gibi onlarca sağlıklı yaşam tavsiyesi sürekli ekranımıza düşüyor, ayrıca bir bakıyoruz ki herkesin de bu tavsiyelerle ilgili bir fikri mutlaka var. Ancak bunları sorgulamadan, uzmana danışmadan uygulamamak gerekiyor. Çünkü bize iyi gelmesi, başkasında da aynı etkiyi yapacağı anlamına gelmiyor. Hatta çok zararlı bile olabilir.
#SağlıkKış mevsiminde ‘evde sağlık hizmeti’ adı altında 1500 TL’ye ev ve işyerlerine gidilerek uygulanan ‘sarı serum’ tehlike saçıyor. Antalya Tabip Odası Başkanı Hüseyin Can Ertürk, sarı serumun hastane dışında uygulanmasının kişiyi ölüme götürecek çeşitli reaksiyonlara yol açabileceğini belirtiyor.
#Evde Sağlık HizmetiKesik, sıyrık, çizik gibi hafif yaralanmalar, çoğu durumda evde kendi kendimize tedavi edebileceğimiz kadar hafif oluyor. Ancak ne kadar hafif olursa olsun yaranın mikrop kapmasını önlemek için derhal müdahale etmek gerekiyor. Peki ne yapmalıyız? İşte yapılması gerekenler ve pek çok kişinin doğru bildiği yanlışlar...
#SağlıkSon zamanlarda hindiba bitkisini çok sık duymaya başladık. 'Sağlıklı çikolata' olarak da adlandırılan protein barların içinde sıklıkla karşımıza çıkan hindiba, şimdi de kahveye bir alternatif olarak yaygınlaşıyor. Hindiba kahvesi, kafeinsiz olmasıyla filtre kahveden ayrılıyor ve bu sebeple ‘daha sağlıklı’ olabileceği iddia ediliyor. Peki gerçekten öyle mi? Hindiba kahvesi, filtre kahveyi tahtından edebilir mi?
#HindibaGıda güvenliği, son yıllarda tüketicilerin en çok endişe duyduğu konulardan biri. Halk sağlığını hiçe sayan firmalar, akıl almaz hilelerle gıdalarımızı kirletiyor. Bugüne kadar süte çamaşır suyu, zeytin yağına makine yağı, tereyağına patates püresi, salçaya gıda boyası, sucuğa at eti, eşek eti, sakatat karıştırdılar. Bu gıda hileleri 'Biz ne yiyoruz' diye sorgulatmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayınlanan 'taklit ve tağşiş ürünler listesi yine aynı tartışmanın fitilini ateşledi. Bakanlığın açıkladığı son listede sumak ve pul biberler gibi baharatların içine tekstil boyası koyan firmalar ifşa edildi.
#Gıda Sahtekarlığı