Stres birçok kişinin problemi olduğundan kilo aldırıp aldırmadığı da merak edilen konulardan biridir. Özellikle çağımızın gerektirdiği bir problem olan stres insanlar için önemli problemlerden biridir. Bu bakımdan stresin nasıl bir durum olduğunu öğrenebilir ve bunun kilo aldırıp aldırmadığını araştırabilirsiniz. Stres kilo aldırır mı verdirir mi? Stres kilo almaya ya da vermeye engel mi detayları ile derledik.
#Sağlıklı YaşamFazla kiloların sebebinin sadece yediğiniz kurabiye ya da keklerden kaynaklandığını düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Kadınlar Venüs'ten Erkekler Mars'tan isimli kitabın yazarı John Gray, yeni kitabında erkek ve kadın ilişkilerini, çekişmelerini ve farklılıklarını evden alıp, işyerine götürüyor.
#KariyerGünümüzde tüketilen her bir besin çok büyük bir öneme sahiptir. Özellikle kilo vermek isteyen kişiler belli başlı besinleri tüketmeliler. Sarımsak da en çok tüketilen besinler arasında yer almaktadır. Sarımsak kilo aldırır mı verdirir mi? Limon sarımsak kürü kilo yapar mı tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Sağlıklı YaşamPapatya çayı uzmanlar tarafından çok faydaları olduğu bilinmektedir. Tüm faydaları ile birlikte pataya çayı kilo vermek isteyen kişiler tarafından da tercih edilmektedir. Fakat pek çok kişi papatya çağının zayıflamaya yardımcı olduğunu bilmemektedir. Peki papatya çayı kilo aldırır mı ya da verdirir mi? Sizlere papatya çayı hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.
#Sağlıklı Yaşamİnsanların yaşamış oldukları rahatsızlıkların birçoğu stresten dolayı olmaktadır. Çünkü stres insanların hayatını kabusa çevirebilir. Bazı insanlar stresten dolayı kilo alırken bazıları ise kilo vermektedir. Yani sinir stresin herkeste ortaya çıkardığı etki farklı olabilir. Stres kilo verdirir mi aldırır mı? Sinir stres zayıflatır mı? İşte, sizler için merak edilenleri derlerdik.
İnsanlar için kilo almak veya vermek çok önemlidir. Çünkü zayıf olanlar kilo almaya çalışırken kilolu olanlarda zayıflamaya çalışmaktadır. Tabi neyin kilo verdirip aldırdığını bilmek gerekir. Özellikle ağlayarak kilo veren insanlar vardır. Ancak istisnai olarak ağlayıp da kilo alan kişiler bulunmaktadır. Ağlamak kilo aldırır mı verdirir mi sizler için derledik.
Magnezyum eksikliği, hipomagnezemi ismi ile de bilinir. Bu durum ise, genellikle fazla önemsenmeyen ama aslında çok önemli bir sağlık sorunudur. Toplumda çok da nadir görülmeyen bir durumdur. Çoğu kişide eksiklik düzeyinde olmasa da pek çok insan yeterli magnezyum almaz. Magnezyum eksikliği kilo aldırır mı ve yapar mı sizler için derledik.
#Sağlıklı YaşamSakız çiğnemek, pek çoğumuzun günlük yaşantısında önemli bir bölümünü kaplar. Stres atmak için, kilo vermek için, ağız kokusunu önlemek için ve daha çok farklı nedenlerle sakız çiğnemeyi alışkanlık haline getirebiliriz. Sakız çiğnemenin acıktırdığını söyleyen bazıları kilo verdirdiğini düşünürken, diğerleri ise tam da bu nedenle yemek yeme ihtiyacı uyandırdığını ve kilo alımını hızlandırdığını savunur. Peki gerçeği nedir; sakız çiğnemek kilo aldırır mı ya da kilo verdirir mi? İşte, sakız çiğnemenin şaşırtıcı faydalarını paylaşıyoruz.
#Sakız ÇiğnemekSağlık için vazgeçilmez bir besin kaynağı daha: Uyku.. Şöyle kesintisiz, kaliteli, rahat bir uykunun vereceği hazzı düşünsenize... Uyandığımızda dünya, renkler daha güzel görünür. Neden? Aslında her şey biz uykuya yatmadan önce de aynıdır ama değişen, dinlenmiş dimağımız ve bakış açımızdır. Uykunun bedenin tamiri ve işlevi için olmazsa olmaz en önemli besin olduğu tartışılmaz.
#Uykuİştah açıcı özelliği bulunan pekmez, kan yapıcı özelliklere sahiptir. Pekmez kullanımının düzenli olarak yapılması, bağışıklık sisteminin daha güçlü hale gelmesini sağlar. İşte pekmez çeşitleri, faydaları ve tüketimi konusundaki ayrıntılar.
#Pekmezin Faydaları NelerO, Dr. Ayşegül Çoruhlu. Nevi şahsına münhasır bir biyokimya uzmanı. İşi, insan biyokimyası. Biz onu ‘Alkali Diyet’le tanıdık. Şimdi ‘Sirkadiyen Beslenme’yle huzurlarımızda. Hep tanışmak istiyordum, fırsat bugüneymiş. Zeki, bilgi, ilgili, meraklı ve muzip biri. Bir de çok fit. Allah’ım o nasıl bir bedendir. Röportaja üç kıyafet ve kolunda iki saatle geldi. Bana iç saatimizi ve dış saatimizi anlatabilmek için. Ben dinlediklerimden etkilendim. Tabii ki çok soru sordum, bir güne sığmadı, Salı da devam edecek.
#Ayşe ArmanO, Dr. Ayşegül Çoruhlu. Nevi şahsına münhasır bir biyokimya uzmanı. İşi, insan biyokimyası. Biz onu ‘Alkali Diyet’le tanıdık. Şimdi ‘Sirkadiyen Beslenme’yle huzurlarımızda. Hep tanışmak istiyordum, fırsat bugüneymiş. Zeki, bilgi, ilgili, meraklı ve muzip biri. Bir de çok fit. Allah’ım o nasıl bir bedendir. Röportaja üç kıyafet ve kolunda iki saatle geldi. Bana iç saatimizi ve dış saatimizi anlatabilmek için. Ben dinlediklerimden etkilendim. Tabii ki çok soru sordum, bir güne sığmadı, Salı da devam edecek.
#Ayşegül ÇoruhluBir değil, birkaç yaşımız var. Birincisi nüfus kâğıdımızda yazan kronolojik yaş. İkincisi bedensel gücümüzü, yani biyolojik potansiyelimizi gösteren biyolojik yaş. Bir de psikolojik yaş meselesi var ki o apayrı bir konu. Ona daha çok sizin kendinizi nasıl hissettiğiniz karar veriyor. Peki gerçek yaşınız bunlardan hangisi? Bence üçünün kesiştiği ve barıştığı bir noktada olmalı. “Peki nasıl hesaplanıyor?” sorusunun yanıtını ise aşağıdaki testin sonuçları belirliyor. Buyurun....
#Osman MüftüoğluEn güçlü sağlık desteği hangisi? Omega-3 hapları mı, koenzim kapsülleri mi? Yoksa glutation takviyesi veya B12 desteği mi? Yanıtım net ve kesin: “Huzur” en çok ihtiyaç duyulan sağlık desteğidir, nokta! Peki neden? En sık, en çok ve en kolay kaybedilen iyi hayat vazgeçilmezi “huzur”dur da ondan. Tavsiyem şu: Özellikle ruh sağlığınız için günde en az üç kez “huzur hapı”nı yutmanız gerekiyor. Peki huzura daha çok dokunmak, onu daha çok hissetmek için ne yapmak lazım? İşte benim ilk 10’um...
#Osman MüftüoğluHülya Koçyiğit yemek yemeyi seven, yeni tatlara açık ve meraklı biri. Tatlıya ve kuruyemişe zaafı var, bu yüzden zaman zaman bir-iki kilo alıp veriyor. Gençliğinde olduğu gibi zeytinyağlılara düşkünlüğü hâlâ devam ediyor. “İyi ki Osmanlı döneminde yaşamıyoruz” diyorve ekliyor: “300 kilo olurdum”
Bazı sağlık sorunları ile eskisinden daha sık karşılaştığımızın farkında mısınız? Mesela mide reflüsünü, Haşimoto hastalığını, kronik yorgunluk sendromunu, Alzheimer hastalığı veya rahatsız ayak sendromunu elli yıl öncenin hastaları bilmiyor, doktorları ciddiye bile almıyordu. Hipertansiyonu, şeker hastalığı, kilo fazlalığı olanların ya da kansere yakalananların sayısı tarihin hiçbir döneminde bu kadar artmamıştı.