Günümüzde genç yaşlı demeden pek çok insan sırt ağrısından mustarip… Uzmanlar, modern yaşam tarzı, çalışma koşulları ve en önemlisi hareketsiz yaşamın bu yaygın sağlık sorununu tetiklediğini belirtiyor. Uzun saatler masa başında çalışmak, kötü duruş alışkanlıkları ve yetersiz fiziksel aktivite, sırt ağrısının başlıca nedenleri arasında. Bazen de burkulma, fıtık, siyatik vb. gibi sağlık sorunları nedeniyle sırt ağrıları yaşanır. Bu ağrılar yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor ve ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor.
#Sırt AğrısıGünümüzde sırt ağrıları adeta bir salgın haline geldi. Kime sorsanız sırtı ağrıyor, belini tutuyor, geçmeyen ağrılarından şikâyet ediyor. Kimi bu ağrılarından kurtulmak için doktor doktor geziyor, kimi de doğal yöntemleri deniyor. Peki hangi ağrıları neden yaşıyoruz? Hangi ağrıya ne iyi gelir? İşte bilimsel araştırmalara dayanarak uzmanların sırt ağrınızı iyileştirmeye ya da tamamen kurtulmaya yönelik hazırladığı kılavuz…
#Sırt AğrısıKişilerin günlük yaşamını olumsuz anlamda etkileyen sırt ağrısı, genellikle strese, rüzgar çarpmasına bağlı gece yatarken artan ağrılar ile kendisini gösteriyor. Her hastalıkta olduğu gibi sırt ağrısında da erken teşhis büyük ölçüde önem taşıyor. Yanlış oturma şekli, sinir sıkışması sırt ağrısı nedenleri arasında sayılabilir. Peki, sırt ağrısına ne iyi gelir, nasıl geçer? Sırt ağrısı neden olur? İşte, sırt ağrısı ile ilgili merak edilen ayrıntılar ve evde iyi gelen tedavi yöntemleri
#Sırt Ağrısı Nasıl GeçerYapılan araştırmalara göre kişilerin yüzden 85’nin hayatları boyunca mutlaka bir defa da olsa boyun problemi yaşayacaklarını belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Canberk Gül, toplumda çok sık görülen boyun ağrıları ile ilgili bilgiler verdi ve de boyun ağrılarının olmaması için tavsiyelerde bulundu.
#Boyun AğrılarıYanlış oturma, duruş bozukluğu, hareketsizlik veya ağır kaldırma; hepsi sırt ağrılarının baş kaynağı. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Mete Meçikoğlu akut ve kronik sırt ağrısı çekenlerin günlük hayatta iş yaparken, otururken dikkatli olması gerektiğini belirtiyor.
Sabahları zar zor kalkıp hızlı bir şekilde hazırlanıp kendimizi dışarı atıyoruz. İş güç, toplantı derken beslenmeye gerekli önemi vermiyoruz. Özellikle de kahvaltıya. Oysa bu koşturma içinde en çok dikkat etmemiz gereken şeylerden biri sağlıklı beslenme. Uzmanlar düzenli kahvaltı edenlerin daha başarılı olduğunu, etmeyenlerde ise konsantrasyon bozukluğu ve dengesizlikler olabileceğini söylüyor. Sağlıklı beslenme konusunda şirketlere de iş düşüyor. Çalışanlara verilen yemeklerin içeriğine ve besin değerlerine dikkat etmek gerekiyor.