Tüm dünyayı etkisi altına alan pandeminin birinci yılını geride bırakırken, bu süreç boyunca en çok etkilenen alanlardan birinin eğitim olduğunu görüyoruz. Dönemsel olarak 185 ülkede okulların kapanması ve dünyadaki öğrenci nüfusunun yüzde 90’ına karşılık gelen 1.6 milyar öğrencinin fiziksel olarak okuldan uzak kalmasının sonucunda gözler bir kez daha eğitimin dijitalleşmesine ve uzaktan eğitime çevrildi.
#Online EğitimKoronavirüs günlerinde en çok konuşulan konulardan biri de uzaktan eğitim oldu. Verdiği 5 milyardan fazla dersle dünyanın en büyük online öğrenme platformu olarak tanınan Khan Academy’nin kurucusu Sal Khan’la korona salgını döneminde yıldızı parlayan uzaktan eğitimi ve yüz yüze eğitimin geleceğini konuştuk.
#OkulKoronavirüs günlerinde en çok konuşulan konulardan biri de uzaktan eğitim oldu. Verdiği 5 milyardan fazla dersle dünyanın en büyük online öğrenme platformu olarak tanınan Khan Academy’nin kurucusu Sal Khan’la korona salgını döneminde yıldızı parlayan uzaktan eğitimi ve yüz yüze eğitimin geleceğini konuştuk.
#GazetehaberleriEve kapandığımız, 16 milyon ilk ve ortaöğretim öğrencisinin, 4 milyonu aşkın üniversite öğrencisinin uzaktan eğitim aldığı bu dönemde, kuşkusuz gözler online eğitime çevrildi. Bu salgın gösterdi ki tüm dünyada eğitim alanında önemli bir değişim yaşanıyor. Bu değişimi yakalayıp, yönetmek gerekiyor.
#Khan AcademyDünyanın önde gelen sivil toplum örgütlerinden ‘Uluslararası Genç Liderler ve Girişimciler Derneği tarafından verilen 2017 TOYP “Ten Outstanding Young Persons” ödüllerinin Türkiye ayağında, ‘Türkiye’nin 10 Başarılı Genci’ ödülleri sahiplerini buldu. Khan Academy Türkçe’nin Direktörü Alp Köksal ‘İnsanlığa ve Gönüllü Kuruluşlara Hizmet’ kategorisinde 2017 TOYP Türkiye birincisi seçildi.
#Alp KöksalBugün, tüm dünyada eğitim alanında bir reform var. 21’inci yüzyılın hayatımıza kazandırdığı ve gündelik yaşantımızda sıkça kullandığımız yeni ve gelişmiş teknolojiler artık eğitim için de kullanılıyor. Sınıflarda, okullarda farklı uygulamalarla karşımıza çıkmaya başlıyorlar. Günümüzde kişiselleştirilmiş öğrenme yöntemleri hızla yaygınlaşıyor.
Hintli bir anne ve Bangladeşli bir babanın New Orlens’ta doğan ve MIT matematik, elektronik mühendisliği ve bilgisiyar bilimini derece ile bitiren, işletme yüksek lisansını Harvard Üniversitesi’nde yapan Salman Khan’ın yeğenlerine ders çalıştırmak için yaptığı proje bugün milyonlarca öğrencinin başarısını arttırdı, öğrenmeyi sevdirdi.
Hintli bir anne ve Bangladeşli bir babanın New Orlens’ta doğan ve MIT matematik, elektronik mühendisliği ve bilgisiyar bilimini derece ile bitiren, işletme yüksek lisansını Harvard Üniversitesi’nde yapan Salman Khan’ın yeğenlerine ders çalıştırmak için yaptığı proje bugün milyonlarca öğrencinin başarısını arttırdı, öğrenmeyi sevdirdi. Dünyanın en büyük sanal dersliği olarak nitelendirilen Khan Academy, artık Türkiye’de. 2008’de matematikte kötü not alan kuzenleri sayesinde internete yüklediği videolarla “online eğitmen” alan 35 yaşındaki Khan, bu projesine Bill Gates ile Google milyonlarca dolar yatırım yaptı.
#Bilgisayarİzmir arasını 3.5 saate indirecek Gebze- Orhangazi- İzmir otoyolu projesinin en önemli geçiş noktası olan İzmit Körfez Köprüsü inşaatının en önemli aşaması olan, ayakların üzerine yerleştirileceği 4 katlı apartman yüksekliğinde ve 25’er bin ton ağırlığındaki kesonlar bugün konulacakları bölgeye yüzdürüldü.
#Binali Yıldırımİstanbul Modern, önümüzdeki ay 75. kuruluş yıldönümünü kutlamaya başlayacak olan, Türkiye’deki pek çok ‘ilk’e imza atmış STFA İnşaat Grubu’nu ağırlıyor sergi salonunda. ‘km. 441 – İlkler’ sergisinde Türkiye’nin 1930’lu yıllara uzanan mühendislik tarihine ‘ilk’lerle ışık tutuluyor.