63 ülkeden gelen 4 binden fazla katılımcı ve 1.000 girişimciyi ağırlayan TOBB Startup İstanbul Konferansı Volkswagen Arena’da gerçekleştirildi. Türkiye ekonomisinin önemli isimlerinin de konuşmalar yaptığı etkinlikte düzenlenen Startup İstanbul Challenge yarışmasında ise Ürdün’den Cash Basha birinci olurken onu sırasıyla Türkiye’den Innovera Labs ve Yunanistan’dan Pobuca girişimleri takip etti.
#Tobb Startup İstanbulDoğan Online ve hepsiburada.com Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, Türkiye’nin küresel girişimciliğin merkezi olmaması için hiçbir sebebin olmadığını belirterek, “Girişimcilik ekonomimizin hak ettiği noktaya gelmesinde önemli rol oynayacak. Türkiye pazarının cazibesini artırmak için girişimcilerin hayatını kolaylaştıracak adımların atılması gerekiyor” dedi.
#Hanzade Doğan BoynerTürkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "İstanbul sadece büyük şirketlerin değil, Asya, Avrupa ve Afrika’dan startupların da merkezi olarak konumlanabilir. Startup Istanbul, İstanbul’u küresel bir girişimcilik merkezi yapmanın ilk adımıdır" dedi.
#StartupBu yıl üçüncüsü düzenlenen Startup etkinliğine 78 ülkeden girişimciler katıldı. Etkinliği düzenleyen Etohum’un kurucusu Burak Büyükdemir, girişimciliğin doğuştan gelmediğini sonradan öğrenebileceğini söylüyor. Girişimci ve yazar Steve Blank ise girişimciliğin ancak gerçekten hevesli olanlara öğretilebileceğini belirtiyor.
İçerisinden çıkardığı yeni internet girişimleri ve internet sektörünün geleceğine yön veren konuşmacılarıyla geçtiğimiz iki yıla damgasını vuran ve ABD, Avrupa ve Asya’dan gelen 2 binden fazla katılımcıyı, 200’den fazla girişimciyi ağırlayan Startup İstanbul, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda MEF Üniversitesi’nden Prof. Erhan Erkut’un açılış konuşmasıyla başladı.
#Steve Blank2008’den bu yana internet girişimcileriyle yatırımcıları buluşturan Etohum’un düzenlediği “Startup İstanbul” dün gerçekleştirildi. İnternet ekosisteminin Türkiye’deki önemli aktörlerinin katıldığı Startup İstanbul, yıllarca geleneksel iş modelleriyle çalışmış, fakat internet sektörüne yatırım yaptıktan sonra başarıyı yakalamış büyük kurumsal şirketleri ve üst düzey yöneticileri ağırladı.
İtalyan kamu yayıncısı RAI, Türkiye'nin savunma sektörünün son yıllarda TB2, Kızılelma gibi insansız hava araçları (İHA), elektromanyetik hava savunma sistemleri ve 5. nesil savaş uçağı "KAAN" ile gelişimini gösterdiğini belirtti.
#BayraktarUluslararası pazarlara açılıp işini büyütmek isteyen işletmelere hizmet veren Company Global’in CEO’su Egemen Antmen, “Başarı için, hedeflenen ülkelerin ekonomik koşullarından haberdar olmak, siyasi ortamı ve şirket haklarını bilmek ve pazar araştırması yapma süreçlerini iyi ölçümlemek gerekiyor” dedi. Bugüne kadar 2 bin işletmenin globalleşmesine aracılık ettiklerini belirten Antmen, sundukları hizmetleri anlattı...
#KOSGEBYılmayan, dönüştürebilen, cesur, kendi deyimi ile her yere ait olan, Atatürk’ü dünyanın en büyük girişimcilerinden biri olarak gören, bildiğiniz bir çok kuruluşun yönetiminde ve oluşumunda olan, kurucusu olduğu Fark Labs ile başı çeken şirketlerle, belediyelerle geleceği kurgulayan, ARYA ile kadın girişimcileri destekleyen müthiş bir iş insanı olan Ahu Serter ile ilham vermenin ötesinde bir sohbet gerçekleştirdim.
#YüzdeyüzYılmayan, dönüştürebilen, cesur, kendi deyimi ile her yere ait olan, Atatürk’ü dünyanın en büyük girişimcilerinden biri olarak gören, bildiğiniz bir çok kuruluşun yönetiminde ve oluşumunda olan, kurucusu olduğu Fark Labs ile başı çeken şirketlerle, belediyelerle geleceği kurgulayan, ARYA ile kadın girişimcileri destekleyen müthiş bir iş insanı olan Ahu Serter ile ilham vermenin ötesinde bir sohbet gerçekleştirdim.
#1Dünyanın önde gelen seyahat yazılımları geliştiricisi Amadeus’un İstanbul’daki Ar-Ge Merkezi açıldı. Dijital teknolojilerin geliştirilmesine katkı sağlayacak yatırımla, özellikle seyahat teknolojileri alanında yeni fikir ve girişimlerin Türkiye’de gelişip ölçeklenmesinin önü açılacak. Yaklaşık 500 yazılım geliştiricinin çalışacağı merkez; yıl sonuna kadar Nice ve Bengaluru Ar-Ge merkezlerinin ardından dünyanın üçüncü büyük Ar-Ge noktası olacak.
#Mehmet Fatih KacırBilişim Vadisi’nin yeni Genel Müdürü Erkam Tüzgen, çalışan sayısı 8 bine yaklaşan vadide, şirketlerin cirosunun 30 milyar TL’yi geçtiğini söyledi. Tüzgen, İstanbul’da 3 bin metrekarelik yeni bir kuluçka merkezi kurduklarını belirterek, “Ayrıca 2 bin metrekarelik bir girişimcilik merkezi daha kurmak için bir kamu kuruluşuyla anlaşmak üzereyiz. Mobilite Hızlandırma Programımız da dünya çapında girişimleri destekliyor” dedi.
#Bilişim Vadisi2023’ün teknoloji alanında hızla büyüyen girişimcilik ekosistemi için zorlayıcı ama fırsatları da beraberinde getiren bir yıl olduğunu belirten İstanbul Bilgi Üniversitesi Teknolojide Girişimcilik ve İnovasyon Yüksek Lisans Programı Direktörü Dr. Öğr. Üyesi Çağla Gül Şenkardeş, aynı yılda yeni kurulan işletmelerin aldığı yatırımların son 5 yılın en düşük seviyesine düştüğünü, bu düşüşe rağmen 100 yeni girişim Unicorn, yani 1 milyar Doların üzerinde yatırım aldığını söyledi.
#1