Son yıllarda hastalanmadan önce hastalıklara karşı önlem almanın giderek önem kazanmaya başladığını belirten Prof. Dr. Serdar Kaçar, “Wellbeing uygulamaları adı verilen bu yöntemlerle kişiler artık hasta olmadan bazı hastalıklara karşı daha dirençli olabiliyor, sağlıklı, mutlu ve ağrısız bir hayat sürebiliyor” dedi. 1996 yılında uzmanlık eğitimini tamamladığını belirten Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Serdar Kaçar, “Cerrahi hayatımın ilk 18 yılı organ nakli ile geçti. Bu tabii hem çok yorucu, hem çok yoğun, hem de vicdanen çok huzur verici ve rahatlatıcı bir işti. 18 yıl sonra biraz da yaş dolayısıyla yön değiştirmem gerekti. 2013 yılında İzmir'e geri döndüm ve obezite cerrahisi yapmaya başladım. Obezite cerrahisi yaptıkça post bariatrik estetik cerrahi işlemlere de ihtiyaç duyulmaya başlandı. Dolayısıyla 4 yıl önce Bayraklı’da 500 metrekarelik bir alan içinde ortak muayenehane olarak çalıştığımız bir kliniğimiz oldu. Burada diş hekimi, estetik ve plastik cerrahi uzmanı ve benimle beraber bir genel cerrahi uzmanı arkadaşımız daha var. Ayrıca bir sağlık turizmi ruhsatı olan firmamız var. Bu ortak klinikte her şeyi kendimiz yapıp hastalarımızın ameliyatlarını ve tedavilerini gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.
#1Prof. Dr. Metin Ergün Spor Hekimliği Kliniği’nde çocuk ve genç sporcuların sadece sağlığı değil büyüme ve gelişmeleri ile sportif performansları da değerlendiriliyor. Multidisipliner bir yaklaşımla ve spor hekimi, fizyoterapistler, psikolog, diyetisyen, spor masörleri ve egzersiz uzmanlarından oluşan deneyimli bir ekiple hizmet verilen klinikte fiziksel ve mental performans testleri yapılıyor.
#1Spor Hekimliği Uzmanı Prof. Dr. Metin Ergün, hareketsiz bir yaşam süren orta yaşlardaki kişilerde karın bölgesinde yağlanma, kilo alma, kan yağlarında artış, hipertansiyon ve insülin direnci ile karakterize ‘metabolik sendrom’ gelişebildiğini belirterek, sağlıklı bir yaşam için kilo kontrolü yapılması gerektiğini söyledi.
#1Bahar geldi, doğa canlandı, yaz kapıda. Bu güneşli günlerde hep dışarıda olmak istiyoruz ve elbette forma girmek... Koşmak hareketsiz hayata son vermenin, sağlıklı vücuda sahip olmanın ve ‘kafayı rahatlatmanın’ en güzel yollarından. Fakat koşuya yeni başlayacakların dikkat etmesi gerekenler var. İşin uzmanlarıyla konuştuk.
#Zeynep Nazlı YıldırımProf. Dr. Metin Ergün Spor Hekimliği Kliniği’nde sporcuların sadece sağlığı değil performansları da değerlendiriliyor. Multidisipliner bir yaklaşımla ve spor hekimi, fizyoterapistler, psikolog, diyetisyen, spor masörleri ve egzersiz uzmanlarından oluşan deneyimli bir ekiple hizmet verilen klinikte sporcuların fiziksel ve mental performansları ölçülüyor.
#1Antik Roma’nın en önemli hekimlerinden olan ve eczacılığın babası sayılan Galen’in 2 bin yıldan bu yana aktarılan şifa reçeteleri araştırma konusu oldu. Bergama’da köylülerle görüşen akademisyenler, bu kadim reçetelerin sırrını çözüyor...
#Ege ÜniversitesiSpor Hekimliği Uzmanı Prof. Dr. Metin Ergün, 2021 yılında Karşıyaka Bostanlı’da hayata geçirdikleri Spor Hekimliği Kliniği’nde modern ve etkili fizik tedavi yöntemlerini kullanarak hastaların ağrılarının giderilmesini ve sağlıkla ilişkili yaşam kalitelerinin artırılmasını hedeflediklerini söyledi. Prof. Dr. Metin Ergün Spor Hekimliği Kliniği’nde spor hekimi, fizyoterapistler, spor psikoloğu, spor diyetisyeni, spor masörleri ve egzersiz uzmanlarından oluşan deneyimli bir ekip ve bütüncül bir yaklaşımla kişiye özel tedavi programları uygulanıyor.
#1Spor Hekimliği Uzmanı Prof. Dr. Metin Ergün, 20 yılı aşan tecrübesini ekip çalışması ve teknolojiyle birleştirdiklerini belirterek, yeni yıl öncesinde yüksek yoğunluklu robotik lazer sistemiyle teknolojik donanımlarını bir adım daha ileriye taşıdıklarını ve hastalarının tedavilerinde kullanmaya başladıklarını söyledi.
#1Nürnberg’in ilk Türk ortopedist doktoru unvanına sahip, aynı zamanda uzman spor hekimi Dr. İsmail Baloğlu’na, Nürnberg’in vatandaşlık şeref madalyası verildi. Nürnberg tarihi Belediye binasının konuk ağırlama salonunda düzenlenen ödül töreninde Dr. İsmail Baloğlu’na ödülünü Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Marcus König takdim etti.
#AlmanyaAçık havada spor yapmayı sevdik. Parklardaki ve sahil kenarlarındaki spor ve egzersiz aletlerini kullanmayı da... Ama bu aletleri hem maksimum verim alabilmek hem de yaralanmaları önlemek için bilinçli bir şekilde kullanmak önemli. Uzmanlarla konuştuk, önerilerini dinledik.
#SporSon yıllarda giderek yaygınlaşan hareketsiz yaşam, fazla kilo, bilgisayar karşısında geçirilen uzun saatler ve masa başında yanlış oturma pozisyonu derken, bel ağrısı çekenlerin sayısı hızla artıyor. Ülkemizde bel ağrısı şikayeti nedeniyle hekime başvurma oranı baş ağrısından sonra ikinci, cerrahi olarak tedavi edilme açısından üçüncü sırada yer alıyor. Her bel ağrısının bel fıtığı anlamına gelmediğini belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı, Spor Hekimi Prof. Dr. Tolga Aydoğ, bel fıtığında en sık yapılan yanlışları anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#Bel FıtığıEgzersizin sağlık için önemli olduğu yadsınamaz bir gerçek. Ancak yapılan son araştırmalar gösteriyor ki, egzersizi ‘ne kadar yaparsan o kadar iyi’ değil, ‘dozunda yaparsan çok iyi’. Peki aşırı egzersiz nelere sebep olur? Uzmanlar yanıtladı…
#SağlıkTüm dünyada etkisini sürdüren Covid-19 hızlı yayılan yeni varyantlarıyla tehdit oluşturmaya devam ediyor. Eğitimden, sosyal hayata her konuda insanları etkileyen virüs sportif aktiviteleri de etkisi altına alıyor. "Covid-19 geçirdikten ne kadar süre sonra rutin antrenman düzenine geçilmeli?" sorusu ise hastalığı geçirenlerin aklındaki sorulardan sadece biri. Biz de uzmanlarla spor ve omicron hakkında tüm merak edilenleri konuştuk.
#COVID-19Covid-19 pandemisiyle birlikte büyük bir ivme kazanan e-spor, geleneksel spor branşlarının yerini almaya başlıyor. Çevrimiçi video oyun dünyasının içine atlayan gençler, artık saatler süren mahalle maçlarında top koşturmuyor veya LeBron James gibi oynamayı hedeflemiyorlar. Z kuşağının tek bir derdi var: E-spor ile eğlenmek ve para kazanmak. Bunun yarattığı sosyal, psikolojik ve fiziksel etkileri uzmanlarla konuştuk...
#SporHem tedavi edici hem de koruyucu hekimlik uygulamalarının hepsini içerisinde barından multidisipliner bir uzmanlık dalıdır. Bu kadar çok yönlü olmasından dolayı son zamanlarda sıklıkla araştırılan bir konu haline gelmiştir. Peki, Spor Hekimliği nedir, hangi hastalara bakar? Spor hekimliği Türkiye'de hangi üniversitelerde var sizin için tüm detayları ile derledik.
#Spor HekimliğiKoronavirüste vaka sayısının azalması ile birlikte normalleşme adımları bir bir atılıyor. 1 Haziran itibariyle alınan önlemler ile birlikte restoran, kafeler, park ve bahçeler, kıraathane, kaplıcalar, spor salonları, plajlar, müzeler ve turizm tesisleri faaliyete geçti. Uzun süredir evde hareketsiz kalan vatandaşlar sağlıklı yaşamak, fit görünmek, kilo vermek gibi birçok nedenden dolayı spor salonlarına, pilatese ve fitness’a gitmeye başlarken sakatlıkların yaşanmaması için ne yapmalıyız? Spor Hekimi Uzm. Dr. Gökhan Özhan spor yaparken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
#KoronaEvlerdeyiz ama aklımız dış dünyada, çok değil iki ay önceki sosyal hayatımızda. Akıllı telefonlar elden düşmüyor, haliyle bel ve boyun ağrısı da bitmiyor. Evde, karantinada kalmak zihin sağlığımız kadar vücudumuzu da etkiliyor. Uyku düzenimizi, cildimizin parlaklığını, omurgamızın sağlığını nasıl koruyacağımızı araştırdık.
#GazetehaberleriFenerbahçe, cumartesi günü İstanbul’da 17 derecelik hava sıcaklığında son idmanını yapıp Sivas’a gidecek. Sarı-Lacivertliler’i burada yaklaşık 0 derecelik bir hava bekliyor. Sivas’ta pazar günü maçın oynanacağı saat olan 16.30 sıralarında da hissedilen sıcaklık 0’a yakın olacak. Ayrıca yağmur yağışının yer yer kar yağışına çevirmesi de muhtemel...
#FenerbahçeBugünlerde pek çok kişi tam da yaz öncesi forma girme çabasında. Bu amaçla günlük hayatın koşuşturmacası arasında kimi spor salonlarının yolunu tutuyor, kimi kendini açık havada yürüyüşe vuruyor, kimi de evde koşu bandında çare arıyor. Ancak yürüyüşten fayda sağlamak için de dikkat edilmesi gereken kurallar var. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı, Acıbadem Sports Spor Hekimi Prof. Dr. Tolga Aydoğ, doğru bir yürüyüşün 3 püf noktasını açıkladı.
#Doğru Yürüyüş