Spiritüel sağlık, hasta tedavi uygulamaları kapsamında ele alınan yöntemlerdendir. Spiritüel sağlık kapsamında bireyin duygusal ihtiyaçları başta olmak üzere, fiziksel ve ruhsal olarak yaşadığı sıkıntılarla baş etmesinde inançların, (her zaman tanrı ile ilişkilendirilmeyen) bireysel öğrenme ve kendini gerçekleştirme yaklaşımları ile birlikte tedavi sürecine dahil edilmesi yer almaktadır. İşte, spiritüel sağlık hakkında detaylı bilgiler
#Spiritüel Sağlık‘Alt beyin salaktır’ diyecek kadar cesur ve onun üstesinden gelebilecek kadar da zeki biri Barış Muslu. Yaşadığımız olayların, anların, tepkilerin hangi organımızın hangi işlevini tetikleyip, engellediğini çözmüş. Tüm bunları yapan orkestra şefi de ‘beyin’. Beynin bir suçu yok, o sadece gelen topu en iyi şekilde karşılamaya bakıyor ve bedeni ayakta tutmaya çalışıyor ama zamanla bunlar vücutta hastalık olarak çıkabiliyor. Barış Muslu burada devreye giriyor. O anı buluyor ve geliştirdiği Neuroformat ile rahatsızlığa çözüm getiriyor.
#1Ünlü oyuncu Arda Kural, sağlık problemi yaşadığı dönemdeki zorlulukları anlatarak, “Bu süreçte bir sürü meselem oldu ve yaşadım. Düşmanlarım oldu, benimle uğraşanlar, çekemeyenler oldu, kıskananlar oldu. Benim sektöre, içinde bulunduğum camiaya küskünlüğüm oldu” dedi.
#Arda KuralTarihi binlerce yıla dayanan yoga ve meditasyon gibi geleneksel pratikler, günümüzde sosyal medyada popüler bir araç haline geldi. Birçok kişi kendi videolarını çekip yeterli bilgiye sahip olmadan takipçilerine tavsiyelerde bulunuyor. Bu pratikler kimilerini olumlu yönde etkilerken kiminin egosunu göklere uçurabiliyor.
#MeditasyonHoş geldin arkadaşım… Evet çok net bir vaat veriyorum sana. Bir gün her kadın Tanrıça olacak… Bu yazı dizisini her seferinde okudukça böylesi bir iddialı söylemin altında yatan tüm gerçekleri bütün şeffaflığıyla duyacak ve dünyana katacaklarınla birlikte sende kısa sürede bilinçleneceksin. Çok uzun yılların araştırmaları, akademik bulguları ve ispatları, gece gündüz çalışmaları, birikimleri var senle paylaşacağım cümlelerin, paragrafların arasında. Kimi zaman yorgunluklar var ama yine de tutkuyla arayış var.
#Kişisel GelişimElde değil. Her ada tatili sonrası insanın aklına bir “Acaba mı” sorusu düşüyor. Kentin kalabalığı, kirliliği bastıkça, kentte güvende olma hissi azaldıkça, adada yaşama fikri daha da mantıklı geliyor. Belki de aradığımız huzur, adada yaşamakta saklı. Farklı yaştan, meslekten gelen ezelden adalılar anlatıyor.
#AdalarSavaşların, yoksulluğun, açlığın ve kıtlığın ortadan kalktığı, paranın anlamını yitirdiği bir dünya mümkün mü? Türkiye nelere yatırım yaparsa gelecekte küresel lider olabilir? Havası temiz, trafiğin olmadığı yeni şehirler kurulabilir mi? Ağır işleri robotların yaptığı yeni bir dünya ne kadar uzakta? İnsanoğlu-robot aşkı fantezi mi? Dünyanın önde gelen gelecekbilimcilerine göre çok da uzak olmayan bir gelecekte bunların hepsi mümkün. Dünyaca ünlü fütüristler geleceğin fotoğrafını Hürriyet için çekti.
#Robotlar“Her şeyin başı sağlık” diye bilirdik ama Nevşah Fidan Karamehmet’i tanıdıktan sonra “Her şeyin başı nefes mi acaba?” diye sormaktan kendini alamıyor insan. Etrafta Kurban Bayramı misali bir sürü yaşam koçu, nefes koçu, trend koçu, sağlık koçu kol gezerken bu “modaya” güvenimiz de ister istemez giderek azalıyor. Evet efendim, Nevşah Fidan Karamehmet bir nefes ve yaşam koçu. Ancak mucize vaat etmek yerine, herkesin zaten içinde olan “mucizeleri” keşfetmesine yardımcı oluyor. O, insan yaşamındaki olumlu ya da olumsuz her şeyin sorumlusunun alışık olduğumuz “düşünce kalıpları” olduğunu savunuyor. Tüm hastalıkların baş sorumlusunun düşüncelerimiz olduğunu söylerken, tedavinin de yine aynı şekilde düşünce ve nefesle yapılabileceğine inanıyor. Şimdi rahat bir yere oturun ve derin bir nefes alıp muhabbetimize katılın.
Bugün ve yarın Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde 1. İstanbul Parapsikoloji Konferansı gerçekleşiyor. Bilyay Vakfı tarafından düzenlenen bu konferansa yurt dışındaki önemli üniversitelerin öğretim üyeleri ve profesörleri katılıyor. Meraklı izleyicilere parapsikolojinin bugün dünyada ulaştığı noktayı anlatacaklar.