Yemek yapmak herkes için oldukça rahatlatıcı ve keyif vericidir. Taze seçilen ürünler ile birbirinden lezzetli yemekler yapılabilir. Kanlıca mantarı da besin değeri yüksek olan besinlerden biridir. Kanlıca mantarı nasıl pişirilir? En güzel taze kanlıca mantarı nasıl yapılır? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Kanlıca MantarıTam da mevsimindeyken inciri katın sofranıza... Beyazpeynirli, taze incirli, cevizli, rokalı erişte salatası yapın mesela veya kuzu kavurma yaparken atıverin içine iyice ballanmış birkaç incir. Bahçenizde incir yaprağı varsa levrek pişirin fırında, altına incir yapraklarını serin veya bir Lokanta Maya klasiği olan sote incirli karamelize levrek yapın bir akşam.
#İncirBir yazının başına oturduğunuzda başlığı belirlerseniz içiniz rahat devam edersiniz. Ama itiraf etmeliyim ki bu kez kolay olmadı. Dengesiz, hiç alışkın olmadığımız yakıcı sıcakların yanı sıra turizm ve restoran sektöründeki derin çelişkileri, fiyat politikalarını anlamak ve anlamlandırmak kolay değil. Ama yine de ben bir süre, en azından yaz bitene dek her şeye pozitif yönleriyle bakıp anlatmaktan yanayım...
#Müge AkgünSağlıklı ve aynı zamanda ekonomik besin kaynakları içerisinde böbrek gelir. Aynı zamanda oldukça lezzetli bir yiyecek türü olarak da öne çıkar. Peki, böbrek nasıl pişirilir? Böbrek yıkanır mı? Böbrek sote nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#BöbrekMersin Tantunisi Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır. Türkmen Sıkması, Kara kavurma, Et Sote, Sebzeli Kavurma’nın sentezinden oluşan Tantuni, Arapça yumuşak yemek manasına gelir. Peki, tantuni hayvanın neresinden yapılır? Tantuni malzemeleri ve yapım aşamaları
#Tantuni Hayvanın Neresinden Yapılır?Carrefour 27 Temmuz- 2 Ağustos Kataloğu açıklandı. Katalogda en çok dikkat çeken ürünlerin başında kamp çadırı, kamp sandalyesi ve mangal ürünleri geldi. Carrefour’da bu hafta kasap ürünlerinde büyük indirim fırsatı müşterileri bekleyecek. Dana kıyma 289 TL, Dana Kuşbaşı 305,90 TL, Dana Sote/ Tas Kebabı 359 TL, Köfte çeşitleri 295 TL, Dana Biftek 359 TL’den satışa sunulacak. Ayrıca Kangal Sucuk çeşitleri 559,90 TL, 700 gram salam 69,95 TL, Kavurma 549 TL’den müşterileri bekleyecek. Beyaz Peynirin kilosu 199 TL, Eski kaşar peyniri 275 TL, Tereyağı ise 195 TL olacak. Süt ürünleri, bakliyat, tatlı çeşitleri, atıştırmalıklar yine indirimli şekilde müşterileri bekleyecek. Bebek bakım ürünleri, fincan takımları, çay bardağı seti katalogda yer alan diğer ürünlerden oldu. İşte, 2023 Carrefour 27 Temmuz-2 Ağustos Kataloğu
#Carrefour KataloğuKurban Bayramı’nda etin pişirilmesi ve saklanmasından, tüketimine dek dikkat edilmesi gereken bazı önemli kurallar var. Bu kurallara yeterince özen gösterilmediği takdirde, gıda zehirlenmesinden kalp ve sindirim sistemi rahatsızlıklarına dek birçok sağlık sorunu ile karşılaşılabiliyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilan Eker, bayramda eti sağlıklı tüketmenin 5 önemli kuralını anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu; bir de sağlıklı ve lezzetli et hazırlama tarifi verdi…
#Kurban BayramıKültür mantarı; bilhassa Uzak Doğu taraflarında çok yaygın şekilde kullanılan ve şifa olması adına tüketilen besinler içerisinde yer almaktadır. Kendisine özgü bir tada sahip olmasının dışında, kültür mantarının yenip yenmemesi hakkında araştırmalar yapılmaktadır. Kültür mantarı; çok sık tüketilen ve tarifleri yapılan bir mantar çeşididir. Peki kültür mantarı nasıl pişirilir? Kültür mantar sote nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kültür MantarıKurban etinin ne kadar dinlendirileceği Kurban Bayramı ile birlikte merak konusu oldu. Yeni kesilmiş kurban etinin saklama ve dinlendirme işlemlerinde dikkat edilmesi gerekenlere dikkat çeken uzmanlar, kurban eti yeterli olgunluğa ulaşmadığı gibi bakteri üretimi konusunda da bazı olumsuzluklarla karşılaşabileceğini bildirdi. Peki, Kurban eti buzdolabına ne zaman koyulur? Kurban eti ne kadar dinlendirilmeli? İşte, o konuyla ilgili Prof. Dr. Kamil Bostan'ın yaptığı açıklamalar.
#Kurban EtiKurban eti kaç saat dinlendirilir, nasıl saklanır? sorusu, mübarek Kurban Bayramı idrak edilirken, kurban ibadetlerini gerçekleştiren Müslümanlar tarafından sorgulanıyor. Kurban etini sağlıklı şekilde tüketilmesi gerektiğini vurgulayan uzmanlar, etin poşette uzun süre tutulmamasını ve serin bir yerde yayılarak soğuması gerektiğini tavsiye ediyor. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan, Prof. Dr. Kamil Bostan, kurban etinin kaç saat dinlendirilmesi ve saklanması hakkında bazı bilgiler verdi. İşte, kurban eti saklarken dikkat edilmesi gerekenler...
#Kurban EtiArtık Brüksel lahanasını haşlarken ezmek yok! Brüksel lahanasını kavurma, sote ve buharda pişirme gibi yöntemlerle nasıl lezzetli bir şekilde pişireceğinizi öğrenmek ister misiniz? Ayrıca, Brüksel'in diğer sebzelere oranla besinsel gücünü aktarabilmek için filizlendirme yöntemini de bu yazıda size anlatacağız.
#Brüksel LahanasıKurban Bayramı'nda kurban etinin muhafaza ediliş şekli vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlandı. Kurban eti saklanırken dikkat edilmesi gereken noktaları uzmanlar anlattı. Buna göre, kurban eti kesildikten sonra bir süre dinlendirip daha sonra pişirmek bakteri faaliyetini yavaşlatıyor. Peki, kurban eti nasıl saklanır? Kurban etini muhafaza ederken nelere dikkat edilmeli? İşte, o konu hakkında bilgiler.
#Kurban EtiKurban Bayramı öncesinde, kurban etinin nasıl saklanacağı ve tüketileceği konusunda bilgi veren Prof. Dr. Kamil Bostan, “Henüz kesilmiş taze kurban eti uzun süre poşette tutulursa bozulma ve ağırlaşma süreci hızlanır. Bu nedenle et en kısa sürede poşetten çıkarılıp temiz ve serin bir yerde yayılarak soğuması sağlanmalı” dedi.
#Kurban EtiSahurda ve iftarda tüketilen besinlerin sağlıklı ve doyurucu olması, uzun saatler süren oruç ibadetini kolay bir şekilde gerçekleştirmede doğrudan etkili. Bu nedenle ramazan ayında ‘Bugün ne pişirsem?’ sorusu her zamankinden daha fazla soruluyor. Çorbadan ana yemeğe, hamur işinden tatlıya kadar her gün farklı lezzetlerle iftar hazırlamak isteyenler için alternatifleri bir araya getireceğiz. İşte, tarifleriyle 8 Mayıs iftar menüsü...
#İftar MenüsüSac kavurma, et yemeklerinin en bilinen ve sevilenlerinden biri. Sac üzerinde çevrilen kuşbaşı et, biber, soğan ve domatesle buluşuyor, baharatlarla lezzetini katlıyor. İşte, sac kavurma için gerekli malzemeler ve adım adım tarifi
#Sac Kavurma Nasıl YapılırAğızda dağılan, yumuşacık ciğer sote yapmak isterken, etleriniz hep sert mi kalıyor? Buradaki püf noktalarına dikkat ederek siz de yumuşacık ciğerler pişirebilirsiniz. Ciğer pişirirken nelere dikkat edilmeli? Ciğer pişirmenin püf noktaları nelerdir? Ciğer sote nasıl yapılır? Ciğer kavururken nelere dikkat edilmeli? Bu soruların cevapları bütün detaylarıyla hemen aşağıda…
#Ciğer Sote Nasıl YapılırDalak sakatatlar arasında kıymeti en az bilinenlerdir. Halbuki özellikle kansızlık sorunu çekenlerin bol bol dalak yemesi gerekir. Çünkü dalak ciğer ile birlikte en güçlü demir kaynaklarından biridir. Peki dalak nasıl pişirilir, biliyor musunuz? İşte dalak pişirirken dikkat etmeniz gereken püf noktaları ve birkaç dalak pişirme fikri...
#Dalak