Eğer aceleniz varsa soteleyerek kavurmayı tercih edebilirsiniz.
İnce ve küçük şekilde parçalanmış etlerinizi yapışmaz bir tavada pişirin.
İsteğinize bağlı olarak içine 1 tatlı kaşığı yağ ekleyebilirsiniz.
Sote kavurma; besinlerin hızlıca pişirilmesi için sağlıklı bir yöntemdir ve ayrıca bu yöntemle et, besin değerlerini de korur.
AĞIR ATEŞTE PİŞİRME YÖNTEMİ
Etinize hiç sıvı eklemeden, ağır bir ateşte kendi suyuyla pişirebilirsiniz.
Bu işlem diğer yöntemlere göre daha daha uzun sürecektir ama emin olun ki lezzeti açısından beklemeye değer.
Özellikle kuzu incik ve güveç yemeklerinde bu yöntemi kullanmalısınız.
IZGARA YÖNTEMİ
Bu yöntem ile eti direkt olarak ısıya maruz bırakarak her tarafının pişmesini sağlayabilirsiniz.
Etin iki tarafının da piştiğinden emin olmak için çift taraflı olarak 4-6 dakika pişirin.
Izgaranızı mangalda yapıyorsanız etinizi kesinlikle kömürle temas ettirmemeniz gerekir. Aksi halde hem etin tadı kötü olur hem de sağlık açısından da zararlıdır.
FIRINLAMA YÖNTEMİ
Fırını önceden 180-200 derecede ısıtın, etinizin iyi pişmesi için üzerini folyo ile kapatın.
Fırında pişirme yönteminin avantajı ekstra yağa ihtiyaç duyulmamasıdır.
Böylece daha sağlıklı ve lezzetli bir et yemiş olacaksınız.