Güncelleme Tarihi:
Tofu, anlam olarak Japonca soya, ve pıhtı karakterlerinden türemiş bir kelimedir. Haşlanmış soya fasulyesinden elde edilen ve asit ya da tuzlu bileşiklerle kestirilerek elde edilen soya peyniridir.
Japonya, Çin ve Tayland gibi ülkelerde soya ile yapılan tipik Uzak Doğu yemeği olan tofu, Uzun süre suda bekletilen ya da haşlanan soya fasulyesi püre kıvamına getirildikten sonra posası ve süt denilen suyu süzülerek ayrıştırılıyor. Süt sirke, limon gibi asitli bileşenlerle kestirilmesiyle elde ediliyor. Tofu, bitkisel protein açısından en zengin gıdalar arasında yer alıyor.
Tofuyu birçok şekilde kullanılabilir..
-Küp küp doğrayıp sebzelerle birlikte sote edebilirsiniz
-İnce bir biçimde kesip yağda kızartabilirsiniz.
-Ufalayıp böreklerin içine koyabilirsiniz
-Çorba ve salataların içerisine ekleyerek kullanabilirsiniz
-Tofu scramble yapabilirsiniz.
Tofu Scramble Tarifi
-1 paket tofu
-1 adet soğan
-1 adet havuç
-1 adet kırmızı biber
-2-3 diş sarımsak
-Baharatlar (kekik, kimyon, zerdeçal, kırmızı biber)
İnce ince doğramış olduğunuz soğanları yağda kavurmaya başlayın ve içerisine havuç ve kırmızı biberi ekleyerek kavurmaya devam edin. Bu karışımın içerisine rendelemiş olduğunuz sarımsağı ve baharatları ekleyerek karıştırın eğer tavaya yapışırsa birkaç damla su ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Kavurma işlemi bittikten sonra üzerine biraz limon suyu ekleyebilirsiniz..