Meze sofrası farklı lezzetleri bir sofrada buluşturmanın, herkese hitap etmenin en pratik yöntemidir. Kimse dışlanmış hissetmez. Veganların da arkadaş gruplarıyla dışarıda yemek yenileceğinde ilk tercihlerinden biri meze sofrası çünkü hayvansal ürünlerden uzak durmak isteyenler için de çok geniş bir seçki sunar.
#Mezeİçimi çok kolay bir çorba. Hem oldukça sağlıklı hem de çok besleyici. Harika bir başlangıç. Çok besleyici, bir çorba... Kereviz yediremediğiniz sevdiklerinize, bayılarak yiyecekleri bir çorba tarifi. İşte, sizler için hazırladığım, tül perde tatlısı, kereviz çorbası, makarna böreği ve daha fazlasından oluşan Ramazan 22. gün menüsü...
#Ramazan MenüsüPatlıcanı sevdiren tarif çıtır patlıcan, Gelinim Mutfakta programı ile çok sevildi. Yapımı kolay ve yemesi bir o kadar keyifli olan çıtır patlıcan sofralarınıza renk katacak. Peki, çıtır patlıcan nasıl yapılır? İşte, Gelinim Mutfakta çıtır patlıcan tarifi detayları...
#Gelinim Mutfakta Çıtır PatlıcanMis gibi bir sosla marine edilmiş, tam ayarında pişmiş bir tavuk kanat, yaz aylarında mangalın vazgeçilmezlerinden... Köz tadının yeri ayrı olsa da sıvıyağda kızarmışını da çok seviyoruz. Lezzetten hiç ödün vermeden fırında pişirmek de çok pratik. Mürver Restaurant’ın şefi Mevlüt Özkaya farklı pişirme yöntemleriyle yapabileceğimiz üç nefis kanat tarifi veriyor.
#Izgaraİtalyan mutfağının en popüler lezzetlerinden olan pizza, kendini Türklere de sevdirdi. Pide ve lahmacun geleneğimize rağmen pizzayı bağrımıza bastık, kendi damak tadımıza uydurduk. Zaten pizza da girdiği her sofraya ve ortama kolay uyum sağlayan bir yiyecek. Hızlı karın doyurmalara da, şık yemek masalarına da yakışıyor.