İstanbul’da pizzanın en iyi 10 adresi

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’da pizzanın en iyi 10 adresi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2009 00:00

İtalyan mutfağının en popüler lezzetlerinden olan pizza, kendini Türklere de sevdirdi. Pide ve lahmacun geleneğimize rağmen pizzayı bağrımıza bastık, kendi damak tadımıza uydurduk. Zaten pizza da girdiği her sofraya ve ortama kolay uyum sağlayan bir yiyecek. Hızlı karın doyurmalara da, şık yemek masalarına da yakışıyor.

Pizzanın iyisi incecik hamurla çıtır çıtır hazırlanıyor, odun fırınında pişiyor ve malzemesi bol kepçe oluyor. Üzerine akla gelebilecek ve gelmeyecek her tür malzeme konulabiliyor. Sıcak bir pizzayla, bir kadeh kırmızı şarap da soğuk bir bardak bira da iyi gidiyor. Jürimiz bu hafta İstanbul’da pizzanın en iyi yapıldığı ve sunulduğu 10 mekanı seçti .

EN İYİ 10

1- Da Mario / ETİLER
2- Mezzaluna / NİŞANTAŞI
3- Zazie / NİŞANTAŞI
4- Paper Moon / ETİLER
5- Num Num / KANYON AVM
6- Otto / ASMALIMESCİT
7- Fratelli La Bufala / LEVENT LOFT
8- Miss Pizza / CİHANGİR
9- Dolce Vita / ASTORİA AVM
10-Spazio / HYATT REGENCY OTEL

DA MARİO
İsteyene diyet pizza

Doors grubuna ait İtalyan restoranı. Etiler’de 1993’ten beri hizmet veriyor, ilk İtalyan şefi Mario’nun adını taşıyor. Mutfağı Napoli ve Sicilya ağırlıklı. Şu anki mutfak şefi, açıldığından beri çalışıyor ve Milano’da eğitim almış. Toplam 13 çeşit pizza var ve pizzaların çapı 32 santim. Odun fırınında pişen pizzaları ince hamurlu ve çıtır çıtır. Margarita (domates sosu ve mozzeralla peynirli), Fungi (mantarlı), Calzone (kapalı pizza) ve İnkdegrale (kepekli diyet pizza) en sevilen pizzaları. Diyet pizzada patlıcan, taze enginar kalbi ve salkım domates kullanıyorlar. Pizza fiyatları 16-38 lira. Tel: (212) 265 15 96

MEZZALUNA
Beş şubesi daha var


14 yıllık geçmişi olan mekanın Etiler Alkent, İstinyepark, Acarkent Trio konutları, Kozyatağı ve Galatasaray Adası’nda da şubeleri var. Orijinal restoran ise ilk kez New York’ta açıldı. Carmine Antonio Lombardi adlı İtalyan şefin hazırladığı mönüdeki 21 çeşit pizza arasında Alla Toscana Ricotto (Toscana usulü Ricotto peynirli pizza) ve Robespierre (etli) dikkat çekiyor. Hande Ataizi,, Candan Erçetin ve Okan Bayülgen gibi isimler gidiyor. Fiyatlar 17-30 lira. Tel: (212) 231 31 42

ZAZİE
24 çeşidini yapıyorlar


Mönüdeki 24 çeşit pizzanın çapı 33 santim civarında. En sevileniyse Zazie Pizza. Marine edilmiş patlıcan, domates, tulum peyniri, çam fıstığı ve domates sosla yapılıyor. Quatro Stagioni adlı pizzaları da iddialı. Dört çeşit sebze, dana jambon ve domuz jambonu birbirine karışmadan aynı pizzanın üstünde dört ayrı bölümde pişiriliyor. Pizzaların hamuru üç gün bekletildiği için hafif oluyor, doyuruyor ama şişirmiyor. Güneri Cıvaoğlu, Reha Muhtar ve Demet Akalın gibi isimler ziyaret ediyor. Fiyatlar 18-29 lira. Tel: (212) 231 87 81

PAPER MOON
Milano’nun lezzetleri


Akmerkez’in rezidans kısmının girişinde yer alıyor. Toplam 16 çeşit pizza var, çapları 35 santim. Kurutulmuş dana eti ve rokayla yapılan Bresaola en çok servis ettikleri çeşit. Porcini mantarlı, dört çeşit peynirli ve ızgara sebzeli pizza siparişi de çok veriliyor. İtalyan usulü odun fırınında özel bir teknikle pişiriliyor. Çok önem verdikleri pizza ununu Söke Un’dan temin ediyorlar. İşadamları, yerli ve yabancı üst düzey yöneticiler, sanayiciler, diplomatlar ve basın dünyasının yıldızları geliyor. Fiyatlar 22-45 lira. Tel: (212) 282 16 16

NUM NUM
Altı saatte pişiyor

İtalyan, Akdeniz ve Amerikan mutfaklarının karması bir dünya mutfağı sunuyorlar. 19 çeşit pizza arasında en sevileni Barbekü Beef Pizza. Pizzaların çapı 32 santim. Altı saat ağır ateşte pişen et ve sebzeden yapılan Barbekü pizza İtalya’dan getirilen taş fırınlarda pişiyor.. Üzerine konulan sebzeler ve diğer malzemeler mutlaka lezzetlendiriliyor. Pizza sipariş ettiğinizde yanında mekanın ikramı olan salata mutlaka geliyor. Çocukların isteğine göre özel pizzalar da hazırlanıyor. Fiyatlar 14-22 lira. Tel: (212) 353 07 08

OTTO
Pideyi pizzalaştırdılar

17 çeşit pizzanın yanı sıra 2 çeşit pide de servis ediyorlar. Büyük pizzanın çapı 35, küçüğünkü 25 santim. Pideleri pizza hamuruyla hazırlayarak bir çeşit pizza havası kazandırıyorlar. En sevilen pizzaları “Şefin Seçimi”. Pesto sos, suda mozzarella, roka, fıstık ve nar ekşisiyle yapılıyor. Güler Sabancı, Cem Boyner ve Hüsamettin Cindoruk pizzalarını çok seviyor. Fiyatlar 12-26 lira. Tel: (212) 292 70 15

FRATELLİ LA BUFALA
Geleneksel Napoli tarifi


Dünyanın pek çok metropolünün ardından 86. restoranını İstanbul’da açan ünlü bir pizza zinciri. 22 çeşit pizzanın 10’u yüzyıllardır aynı şekilde yapılan geleneksel Napoli pizzası. Mutfakta da “babalarından veya ustalarından el almış” 5. nesil Napolili ustalar çalışıyor. Malzemeler pizza fırından çıktığında üzerine konuluyor. Napoli’de bilinen ilk pizza Marinara ve adını Kraliçe Margherita’dan alan Margherita en sevilenler. Fiyatlar 13-32 lira arasında değişiyor. Tel: (212) 325 54 11

DOLCE VİTA
Spesiyali acılı picante


10 çeşit pizza satılıyor. Pizzalarının yanı sıra makarna ve salata çeşitleriyle de tanınıyor. 31 santim çapındaki ince kenarlı pizzalar 150 gram hamur kullanılarak hazırlanıyor. Mutfaktaki İtalyan şefin adı Gabriel Consore.. Közlenmiş Jalopone biberiyle yapılan acılı pizza picante buraya özgü bir çeşit. Mönünün dışına çıkarak seçtiğiniz malzemeden kendi pizzanızı yaratmak mümkün. Çocuk mönüsünün yıldızıysa sosisli pizza. Fiyatlar 12-18 lira arasında. Tel: (212) 215 24 36

MİSS PİZZA
Sadece pizza satılıyor


2004’ten beri Elif Tokatlı ve Selen Akınal adlı iki genç kadın tarafından işletiliyor. Çapı 30 santim olan 30’a yakın pizza odun fırınında pişiyor. Türk damak tadından ziyade deneysel ve hafif pizzalar pişiriyorlar. Ricotto peyniri ve çam fıstığıyla hazırlanan ballı pizzaları tatlı niyetine yeniliyor. Yeşilköy’den ve Anadolu yakasından gelenler var. Fiyatlar 11-31 lira arasında. Tel: (212) 251 32 78

SPAZİO
Çeşit az ama öz


Mutfak şefi İsmail Gündoğdu. 16 yıllık mekanda dört çeşit pizza servis ediliyor. Balzamik soslu ve ançuezli pizza, klasik Margarita, mantarlı pizza ve son olarak ıspanak, soğan ve İtalyan domuz salamı Parma Ham ile yapılan pizza. Pizzalar 280-300 derecelik alevler içinde üç dakika pişiyor. Hamurunda ünlü İtalyan markası Cecco kullanılıyor. Akşam yemekleri 19.00-23.00 arasında. Pizza fiyatları 16-23 lira arasında değişiyor. Tel: (212) 368 12 34
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!