Geçtiğimiz günlerde Iğdır'da ev tipi sebze konservesi tükettikten sonra hastanelik olan ve botulizm teşhisi konan kişi, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Ancak neredeyse her evde konserve yapılmakta. Bu nedenle söz konusu risklerin iyi bilinmesi çok hayati önem taşıyor. Tam da konserve mevsimindeyken böyle bir haberle karşılaşınca birçok kişinin kafasında "Evde konserve yapmasam mı?" ve "Konservede botulizm riski olup olmadığını nasıl anlarım?" başta olmak üzere türlü sorular oluştu. Tüm bu soruları ve evde konserve yaparken dikkat edilmesi gereken noktaları uzmanlara sorduk
#KonserveGeçtiğimiz günlerde Iğdır'da ev tipi sebze konservesi tükettikten sonra hastanelik olan ve botulizm teşhisi konan kişi, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Ancak neredeyse her evde konserve yapılmakta. Bu nedenle söz konusu risklerin iyi bilinmesi çok hayati önem taşıyor. Tam da konserve mevsimindeyken böyle bir haberle karşılaşınca birçok kişinin kafasında "Evde konserve yapmasam mı?" ve "Konservede botulizm riski olup olmadığını nasıl anlarım?" başta olmak üzere türlü sorular oluştu. Tüm bu soruları ve evde konserve yaparken dikkat edilmesi gereken noktaları uzmanlara sorduk
#BotulizmKirazla vişnenin en olgun ve tatlı zamanı. Peltesini, reçel veya marmeladını yapabilir; tartta, dondurmada, salatada değerlendirebilir; yaprak sarması gibi zeytinyağlılarda da kullanabilirsiniz. Pazardan alınca hepsini yiyip bitirmeyin, birazını da ayırın; lezzetli ve pratik yaz tariflerim var.
#KirazAnthony Bourdain’in yayımlandığı dönemde olay yaratan kitabı ‘Mutfak Sırları’ ünlü şefin intiharının ardından çok satanlar listesine geri döndü. Gastronomi ortamlarının kötü çocuğunun yaşam yolculuğu ve restoran mutfaklarında neler döndüğü hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız Bourdain’in kuvvetli kaleminde aradığınızı bulabilirsiniz.
#Anthony BourdainBüyük ağlarla ava çıkan balıkçılar sezon dün açıldı. Sofralar önce palamut, ardından lüfer ve hamsiyle şenlenecek. Ancak dönemsel bolluk şımartmasın; derya kuzularıyla ilgili hâlâ dikkat edilmesi gereken çok hassas konular var. işin uzmanlarından hem geleceğe dair tüyolar hem de sezonu lezzetle karşılayabileceğiniz bir tarif aldık.
#Balık Mevsimi