Füme somon son dönemde tariflerde çok sık karşımıza çıkan bir ürün. Makarnalardan sandviçlere, pizzalardan çırpılmış yumurtaya birçok şeye çok yakışıyor. Peki somonunuzu evde kendiniz fümelemeye ne dersiniz? İşte ev yapımı füme somon için bilmeniz gereken her şey...
#Somon Nasıl FümelenirHenüz mutfakta acemiyseniz ve becerilerinize pek fazla güvenmiyorsanız, somon pişirmek gözünüzde büyüyebilir. Aslında somon, en kolay pişen balık türlerinden biridir. Sadece kendinize en uygun yöntemi bulmanız gerekir. İşte içlerinden size hitap edeni seçebileceğiniz 4 pişirme önerisi…
#Somonİsveç, Norveç gibi İskandinav ülkelerinde sıkça tüketilen somon, kısa sürede kolayca pişirilebilmesi, birçok farklı tarife uyum sağlaması ve tam bir omega-3 deposu olması nedeniyle Türkiye’de de sofraların vazgeçilmezleri arasına girdi. Peki somon nasıl pişirilir? Aslına bakarsanız somonu pişirmenin tek bir yöntemi yok. İsterseniz fırında ya da ızgarada pişirin, isterseniz tencerede poşe yaparak yiyin. Hatta suşi tabaklarında sıkça karşımıza çıkan somonu çiğ bile yiyebilirsiniz. İşte somon nasıl pişirilir öğrenmek isteyenler için çeşit çeşit somon pişirme teknikleri…
#Somon TarifleriSomon İsveç ve Norveç gibi İskandinav ülkelerinden sofralarımıza konuk bir balık. Pembe eti, omega-3 deposu yağlı yapısı, kolayca pişmesi ve lezzetiyle herkesi mutlu eden somonla neler yapabilirsiniz neler... Sizin için çeşit çeşit tarifler derledik. Güneş ışığına hasret kaldığımız bugünlerde D vitamini ihtiyacınıza da destek olacak somon balığı tarifleri hemen aşağıda...
#Somonlu TariflerBalık çok sağlıklı ve çok lezzetli bir protein kaynağı. Özellikle sonbahar ve kış aylarında tezgahları süsleyen taze balıkları yemeye doyamıyoruz. Ancak balığın hem besin değerini kaybetmemesi, hem de lezzetinin katlanması için pişirme tekniğine çok dikkat etmek gerekiyor. Zira her balığı aynı şekilde, pişirmek mümkün değil. Yanlış pişirme tekniği balığın yapısını ve tadını bozuyor, kalorisini artırıyor, sağlıklı bir öğün olmaktan çıkmasına neden oluyor. Bütün bunları göz önüne alarak sizin için “Hangi balık nasıl pişirilmeli?” sorusuna yanıt olabilecek bir rehber hazırladık. Mutlaka bir göz atın.
#Hangi Balık Nasıl PişirilmeliBalık türleri gerek akvaryumlar için gerekse de insanlar için en önemli besin kaynaklarından biridir. Çünkü balık türleri içeriğinde önemli derecede protein, vitamin, mineral, yağ asidi gibi öğeleri barındırmaktadır. Elbette ki bu besin öğeleri bazı balık türlerinde daha yüksek değerde bazı balık türlerinde ise ona oranla daha düşük değerde olabilmektedir. Sokar balığı nasıl pişirilir, temizlenir, avlanır, faydaları nelerdir, özellikleri nelerdir, besin değerleri nasıldır detayları ile derledik.
Ülkemizde yaygın bir şekilde balık tüketimi olduğu görülmektedir. İnsanlar bütçelerine göre balık alarak evde pişirmektedirler. En iyi balığın hangisi olduğu ise insanların zevkine kalmıştır. Levrek, kefal, somon, çipura ve daha birçok balık çeşidi bulunmaktadır. Kefal balığı nasıl pişirilir? Kefal balığı tavada mı fırında mı pişirilmeli? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kefal BalığıSağlıklı bir hayat sürmek için haftada en az bir kez balık yemek gerekmektedir. Balık türleri arasında birçok lezzetli balık bulunmaktadır. Bu balıklardan biriside alabalık olarak bilinmektedir. Alabalığı doğru yöntemler ile oldukça güzel bir şekilde pişirebilirsiniz. Sizler için Alabalık nasıl pişirilir? En lezzetli alabalık fırında mı tavada mı pişirilir? İşte, tüm detaylar.
#AlabalıkHayatta denenen birçok lezzetli yemek tarifleri bulunmaktadır. Bunun yanı sıra sürekli olarak yeni lezzetler keşfedilmekte veya var olan lezzetler daha da çeşitlendirilmeye devam etmektedir. Et, balık, tavuk ve sebzeler ile birçok çeşitli yemekler, ara sıcaklar ile soğuk mezeler yapılmaktadır. Yapımı ve lezzeti en çok merak edilen lezzetlerden bir tanesi de deniz ürünleri arasında sayılan havyarlardır. Peki, havyar nasıl pişirilmektedir? Taze havyar nasıl tedarik edilir ve nasıl bulunur? İşte, havyar hakkında merak edilen unsurlar.
#HavyarGünümüzde pek çok köpek türü bulunmaktadır. Her bir köpeğin özelliği de farklılık gösterir. Pug ırkı köpekler de evde kolaylıkla beslenebilirler. Pug Köpek özellikleri nelerdir? Ne kadar büyür, nasıl eğitilir? Pug cinsi köpek için isim önerileri nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Ringa balığı; bir tür yem balığıdır. Clupeiae (Hamsigiller) familyasına aittir, Kuzey Pasifik – Kuzey Atlantik Okyanusları sığ bölgelerinde ve Baltık Denizi sularında bulunmaktadır. Güney Amerika’nın batısında bulunan balıkçı bankaları çevrelerinde yaşam döngüsünü sürdürmektedir. Taze olarak tüketilebileceği gibi tuzlama olarak da yapılmaktadır. Boyu 30cm kadar basık karınlı, sırtı gri mavidir. Ringa balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Ringa balığı faydaları ve özellikleri hakkında detaylarıyla derledik.
Dünyada eti çok lezzetli olan ve yenebilen birbirinden çeşitli balık türleri vardır. Bir balığın pişirme püf noktası için ilgili balığı iyi tanımanız gerekmektedir. Bu şekilde üst seviyede bir lezzet ve fayda sağlayabilirsiniz. Bu bakımdan yazıda sizlerin bilgilenmesi amacıyla detaylı olacak şekilde gümüş balığı nedir, halk arasında başka ismi var mıdır, eti yenir mi, nasıl pişirilir, faydaları nelerdir, zararları var mıdır, besin değeri nedir detayları ile derledik.
Dünyanın her yerinde en çok sevilen yiyecekler arasında ilk sıralarda balık gelmektedir. Balıklar arasında birçok farklı türün olduğu görülmektedir. Özellikle somon balığı son derece faydalı olan bir balık türü olarak bilinmektedir. Sizler için Somon Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Somon balığı faydaları ve özellikleri nelerdir detayları ile derledik.
Barbunya ya da barbun pembe-kırmızı rengiyle tezgahların ve sofraların en sevilen balıklarından biridir. Zaman zaman tekirle de karıştırılan barbun, Türkiye’nin denizlerinde de yaşayabilir. Peki barbun nasıl bir balıktır ve nasıl pişirilir? İşte barbun hakkında aklınızdaki soruların cevapları…
#Barbunya Nasıl Bir BalıktırArtür Büyüktaşçıyan ekonomi okudu. Bir şirkette yönetici olarak çalışırken hobisi fotoğrafçılığa yöneldi. Artık uzman bir reklâm fotoğrafçısı. 15 yıldır moda, stil, endüstri, belgesel ve yemek fotoğrafı konusunda çalışıyor. Sanat tarihi, yemek ve hobi kitapları basan bir kitabevinin editörlüğünü de yürütüyor. Aynı zamanda da iyi bir balıkçı. Büyüktaşçıyan bütün bu özelliklerini birleştirince ortaya ‘Balıktan Hikâyeler’ kitabı çıktı. Bu kitapta balığa dair her şey var.
Taze vişne çıkalı birkaç hafta oldu, iyice de irileştiler şu sıralar. Fiyatı da makulken stok yapmak iyi bir fikir olabilir. Daha önce yaptığım vişne sosunun yeni bir versiyonunu denedim bu hafta. Konsantre bir lezzet için vişneleri kısık ateşte yarı yarıya çektirip nar ekşisi ve pul biberle karıştırıyorsunuz. Genel karakteri ekşi olan bu sosla, tatlı akça armut ve hafif tuzlu islenmiş somonlu bir roka salatası tarifi hazırladım.
Nasıl doğru besleneceğinizi ya da fazla kilolardan kurtulduktan sonra durumu nasıl koruyacağınızı bilmiyorsanız, gelecek hafta başlayacak Kilo Yönetimi Seminerleri tam size göre. Yaşasın Hayat Kliniği’nin hem Beşiktaş’taki binasında, hem de Güral Sapanca Wellness Park Otel’de düzenleyeceği seminerlerde Osman Müftüoğlu, diyetisyenler, egzersiz uzmanları ve psikologlar, beslenmeyle ilgili pek çok püf noktasını anlatacak.