Hem protein hem de omega-3 yağ asitleri açısından zengin olan Somon, çok çeşitli şekillerde pişirilebilir. Haşlama, buğulama, ızgara, füme, hatta çiğ bile tüketilebilir. İşte hazırlaması kolay, lezzeti inanılmaz, ayrıca sofranıza renk katacak avakado soslu somon fileto tarifi Avokado Soslu Somon• 2-3 parça somonMarine Sosu:• 1 çorba kaşığı acı biber salçası• 1 çorba kaşığı bal• 1/2 limonun suyu ve rendesi• 1 çorba kaşığı sirke• 2 çorba kaşığı soya sosu• 1 tatlı kaşığı zencefil tozu• 1 tatlı kaşığı sarmısak tozuSalsa Sos:• 1 adet avokado soyulmuş, çekirdeği alınmış, kesilmiş• 1 çay kaşığı acı biber salçası• 1 küçük kırmızı soğan (küp, küp doğranmış)• 1 çorba kaşığı limon suyu• 2 çorba kaşığı soya sosu• 1 tatlı kaşığı sirke Somonlar bir kaba konur, üzerine marine etmek için hazırlanan sos konur, en az 2 saat bekletilir. Somonu pişirme zamanı gelince salsa için lazım olan malzeme bir kâseye konur, nazikçe karıştırılarak malzemenin birbirine iyice yedirilmesi sağlanır. Servis zamanına kadar buzdolabında bekletilir. Tava orta ateşte ısıtılır. Somonlar içine konur, her iki yüzü de 1’er dakika mühürlenir. Sonra marine ettiğimiz sos üzerine dökülür ve 4-5 dakika kadar arada sosu üzerine kaşıkla koyarak pişirilir. Siyah veya beyaz pirinç pilavı ile servisi yapılır.En üstüne de salsa sosu dökülür. Afiyet Olsun!Bu tarif oyascuisine.com'dan Oya Emerk'e aittir.