Ana yemek, aperatif ya da meze... Norveç'ten sofranıza şahane somonlu tarifler
Somon İsveç ve Norveç gibi İskandinav ülkelerinden sofralarımıza konuk bir balık. Pembe eti, omega-3 deposu yağlı yapısı, kolayca pişmesi ve lezzetiyle herkesi mutlu eden somonla neler yapabilirsiniz neler... Sizin için çeşit çeşit tarifler derledik. Güneş ışığına hasret kaldığımız bugünlerde D vitamini ihtiyacınıza da destek olacak somon balığı tarifleri hemen aşağıda...
Kebap illa ki etle olacak diye bir kural yok. Balıkla da çok nefis kebaplar yapabilirsiniz. Örneğimiz hemen aşağıda. Izgara severlerin mutlaka denemesi gereken özel soslu bu tarif, en azılı et severleri bile balıkçı yapabilecek lezzette.
Başlangıç ya da aperatif olarak sunulabilecek bu tarifi çocuklar da çok sevecek. Üstelik yapılışı da çok kolay. Yemeğinizi özel bir günde servis edecekseniz dilimleri tabağa yerleştirdikten sonra ikiye bölünmüş cherry domateslerle süslemenizi tavsiye ederiz. Görüntüsü de lezzeti kadar güzel olacak.
Somon füme, haşlanmış pirinç ve birkaç temel malzemeyle yapılan bu salata hem çok doyurucu hem de çok besleyici. Yapılışı da çok kolay ve pratik. Hatta önceden haşlanmış pirinciniz ya da kalmış sade pilavınız varsa 10 dakika içinde enfes bir yemeği masaya koyabilirsiniz. Tek ihtiyacınız olan aşağıdaki tarifimiz..
"Gravlax", İsveç. Norveç gibi İskandinav ülkelerinde sıkça tüketilen bir yemek. Kabaca tarif etmek gerekirse, bizim lakerdamıza benziyor diyebiliriz. Ancak çok daha kısa sürede yapılan gravlax'ın, yağlı ve etli bir balık olduğu için somonla yapılanı makbul. Genellikle meze olarak tüketilen bu lezzetin tarifi hemen aşağıda.
İşte en özel sofralarınıza bile çok yakışacak nefis ve kolay bir tarif: Somonlu tartar. Şık bir sunum için tartarı yarısı buzla dolu ağzı geniş bir bardak içinde servis edin. Tadıyla ve görünümüyle fark yaratan bu lezzeti evde hazırladığınıza sevdiklerinizi ikna etmekte zorluk çekeceksiniz!