Ekranların sevilen yarışma programı Gelinim Mutfakta hafta içi her gün tarifleriyle akşam menülerini belirlemeye devam ediyor. Günün tarifi olan ev yapımı soğuk baklava izleyenler tarafından merak konusu oldu. Peki evde soğuk baklava nasıl yapılır? İşte, Gelinim Mutfakta ev yapımı soğuk baklava tarifi ve malzemeleri...
#Ev Yapımı Soğuk BaklavaSon zamanların favorisi soğuk baklava, ekranların sevilen yarışma programı MasterChef ile birlikte yeniden gündeme geliyor. Sütlü şerbeti ve damak çatlatan kakaosuyla fıstığın muhteşem uyumuna tanık olduğumuz soğuk baklavayı bir dilim yiyen bir daha istiyor. Sizde denemek isterseniz işte soğuk baklava tarifi, kalorisi, şerbeti, saklama koşulları ve yapım aşamaları…
#Soğuk BaklavaBayram için farklı bir baklava hazırlamak isteyenler mutlaka alternatif olarak soğuk baklavayı değerlendirmeli. Son dönemlerin gözde tatlılarından olan soğuk baklava nasıl yapılır diye merak ediyorsanız, püf noktalarıyla evde kolay baklava yapımını paylaşıyoruz.
#Soğuk BaklavaGelinim Mutfakta kaymaklı kolay baklava tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Özellikle bayram ve özel günlerde yapılan kaymaklı baklava evde kolay tarifle pratik bir şekilde hazırlanabiliyor. Peki, evde kaymaklı kolay baklava nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte kaymaklı kolay baklava tarifi ve yapılışı...
#Kaymaklı Kolay BaklavaBaklava, bayram tatlısı denilince akla gelen ilk lezzet. Bu yıl Corona virüsü önlemleri kapsamında bayramı ev ortamında geçirecek olan pek çok kişi bayram tatlısını da evlerinde yapacak. Yapımının zahmeti gözünüzü korkutmasın, püf noktalarına dikkat ederek cevizli, fıstıklı veya sade baklavayı kendiniz yapabilir, aynı evi paylaştığınız aile üyeleriniz veya arkadaşlarınızı şaşırtarak virüs nedeniyle buruk geçen bayramı şenlendirebilirsiniz. Baklava yapımında en önemli noktalardan biriyse şerbeti. Peki, baklava şerbeti nasıl olur? Baklava şerbeti sıcak mı soğuk mu dökülür?
#Baklava Şerbeti Nasıl Olur?Tescilli lezzetlerimizden olan arabaşı çorbası tek başına bir öğün olma özelliğindedir. Hindi, kaz veya tavuğun etiyle pişirilen sıcak çorba ile soğuk hamurun buluştuğu "arabaşı", İç Anadolu'da kış mevsiminin vazgeçilmez yöresel lezzeti olarak karşımıza çıkıyor. Arabaşı çorbası kadar hamuru yapımı ve yenmesi de ayrıca önem taşıyor. Arabaşı hamurunun çiğnenmeden ayna anda çorbayla tek seferde yutulması gerekiyor. Peki, arabaşı çorbası ve hamuru nasıl yapılır? İşte arabaşı çorbası ve hamuru ile ilgili tüyolar...
#ArabaşıReçel, meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir tür tatlı ve meyve konservesi türüdür. Kahvaltıda tüketilmesi tercih edilmekle beraber günün her saati yenilir ve bazı kek, pasta ve çöreklerin üzerine sürülerek onları tatlandırmada da kullanılır. İki türlü reçel yapımı bulunmaktadır. Bunlardan birincisi reçel yapılacak meyvelerin önce şekerde bekletilerek daha sonra kaynatılması, ikincisi ise reçel yapılacak meyve ya da sebzenin reçel şurubu ile beraber kaynatılarak hazırlanmasıdır. Kaynama sonucu kıvama gelen reçel, hava almayacak şekilde saklama kaplarına (genellikle cam kavanozlara) konularak kapakları kapatılır. Birçok meyve ve sebzenin reçeli yapılmaktadır. Ayrıca gül reçelinde olduğu gibi çiçeğin yapraklarının da kullanıldığı reçel türleri de vardır. doğal bir tat ve görünüm, aroma bakımından zengin reçel üretimi mümkün hale gelmiştir. Peki, ev yapımı reçel nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? Kışlık reçelin bozulmaması için nelere dikkat edilmeli? İşte sizler için hazırladığım birbirinden lezzetli reçel tarifi ve malzemeleri...
#Ev Yapımı ReçelRamazan Bayramı'na sayılı gün kala baklava tarifi ve püf noktalarıyla ilgili araştırmalar hız kazandı. Baklava yapımında en çok merak edilen konuların basında ise şerbeti geliyor. Kuralına uygun olmayan bir şerbet baklavanızın yavan veya fazla hamur olmasına neden olabilir. Peki, baklava şerbeti nasıl olur? Baklava şerbeti sıcak mı soğuk mu dökülür? Ramazan pidesi ardından bayramların vazgeçilmezi baklavayı da kendi elleriyle hazırlamak için püf noktaları derledik.
#Baklavanın ŞerbetiGelinim Mutfakta sopuk baklava pastası tarifi günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Çayın yanına hafif ve nefis bir tatlı alternatifi olan soğuk baklava pastası keki ve kremasıyla pratik bir şekilde hazırlanabiliyor. Peki, soğuk baklava pastası nasıl yapılır? İşte, Gelinim Mutfakta soğuk baklava pastası tarifi ve malzemeleri...
#Soğuk Baklava PastasıBayramlar, düğünler, nişanlar, hatta bebeklerin diş çıkarması gibi mutlu ve özel günler ayrıca doğumdan ölüme uzanan hayatın geçiş dönemlerinde hep sembolik yiyeceklerle donatılır sofralarımız. Seyahatlerimde bir kentin kültürünü tanımak için ritüel yemeklerini araştırır, denemeye çalışırım çünkü o sofralar, bölge ve halkı hakkında çok şey söyler. Yola çıkacak olanlarla notlarımı paylaşacağım bu hafta. Rotanızı belirlediyseniz yemeklerini de okuyup siz de peşine düşebilin diye...
#SeyahatBaklavalar, bayram günlerinin aranan lezzetlerinden. İncecin hamuru, çıtır çıtır lezzeti ve cevizli veya fıstıklı iç harcıyla tadına doyum olmuyor. Baklava evde de yapılabiliyor. Ancak dikkat edilmesi gereken en önemli püf noktalarından biri de şerbeti... Fazla şekerli veya sulu kalmamalı. Tam kıvamında bir şerbet olmalı. Ayrıca ısısına da dikkat edilmeli. Peki evde baklava şerbeti nasıl dökülür? Baklava şerbeti sıcak mı yoksa soğuk mu olmalı? İşte baklava şerbetinin püf noktaları...
#BaklavaAy baklavayı hiç denediniz mi? Eğer denemek isterseniz, çıtır çıtır lezzeti ile ay baklavayı çok beğeneceksiniz. Üstelik yapılışı da kolay. Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Peki ay baklava nasıl yapılır? İşte ay baklava tarifi...
#Ay Baklava Nasıl YapılırRamazan Bayramı yaklaşıyor ve birbirinden lezzetli baklava tarifleri internette aranmaya başladı. Bu aramalardan en popüler olanlarından biri de elbette şöbiyet baklava. Peki ev yapımı şöbiyet baklava nasıl yapılır? İşte, bayramlık şöbiyet baklava tarifi.
#Şöbiyet BaklavaRamazan Bayramı’na sayılı günler kala anne emeğini hatırlatan ev baklavası tarifi en çok aranan tatlılar arasında yer alıyor. Yapılışı biraz zahmetli olsa da bize bayramları hatırlatan ev baklavası, bayramda ikram etmek için hazırlıklar yapanların menüsünde baş sıralarda duruyor. Biz de kolay ev baklavası nasıl yapılır sizler için araştırdık. İşte kolay ev baklavası yapımı.
#Ev BaklavasıRamazan'ın gelişiyle birlikte sevdiklerine özel lezzetler hazırlamak isteyenler her gün iftar menülerini titizlikle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için Ramazan'ın 7. gününe güzel enfes bir menü hazırladık. İşte 19 Nisan Pazartesi günü 'lezizz' iftar menüsü...
#İftar MenüsüBaklava tarifi, bu Kurban Bayramı'nda da misafir ikramlarının olmazsa olmazı. Baklavasız bayram olmaz diyorsanız sizler de bayram baklavası tarifimize göz atabilirsiniz. Türk mutfağının sevilen lezzeti baklavayı fıstıklı, cevizli ve fındıklı olarak hazırlayabilirsiniz. Baklava şerbeti ise bu lezzeti yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktalarından. Peki, baklava nasıl yapılır? İşte, bayram baklavası tarifi ve yapımı.
#Bayram Baklavası TarifiBayramların geleneksel lezzeti baklava, bu bayram da tarifi en çok araştırılan tatlı oldu. Baklavanın hamurunun hazırlanması, yufkasının açılması iç harcının ayarlanması, şerbet hazırlığı gibi pek çok aşaması var ancak hepimizin bu aşamaları gerçekleştireceği zamanı yok. Peki, yufkayla kolay baklava nasıl yapılır? Şerbet ne kadar nasıl dökülür?
#Yufkayla Kolay BaklavaBayramların en güzel geleneklerinden biridir tatlılar, hem eve gelen misafire ikram edilir hem de bayram hediyesi olarak götürülür. Peki, bayramda hangi tatlılar yapılır? İşte, bayram tatlısını en evde yapmak isteyenler için Türk mutfağının geleneksel tatlılarını bir araya getirdik.
#Bayram TatlısıSahur ve iftarda tüketilen yemek ve içecekler oruç ibadetini sağlıklı ve kolay bir şekilde gerçekleştirmede doğrudan etkili. Sahur sofraları, kahvaltı tadında hafif yiyeceklerle geçse de gün boyu kaybettiğimiz enerjiyi iftar sofraları telafi ediyor. İşte, ‘iftarda ne pişirsem?’ diye düşünenler için tarifleriyle iftar menüsü...
#İftar MenüsüTatlı ve sokak lezzeti deyince tulumba tatlısının çıtırtısı kulağımıza çalınıyor. Ancak her ne kadar sokak lezzeti olsa da tulumbanın en güzel hali evde yapılanı. Lokma tatlısını da anımsatan tulumba tatlısını her evde bulunan malzemelerle hazırlamak mümkün. Peki, büyük küçük herkesin severek tükettiği tulumba tatlısı nasıl yapılır, bir tanesi kaç kalori?
#Tulumba TatlısıArabaşı çorbası son dönemin sosyal medyada en çok konuşulan yemeklerinden. Orta Anadolu’da birçok yörede kış aylarında yapılması adet olan arabaşı çorbasını daha da ilginç kılan, çiğnemeden yutulan hamur ritüeli. Evde arabaşı çorbası yapmak ve bu lezzeti denemek isteyenler “Arabaşı hamuru nasıl yapılır?” diye de sık sık soruyor. Siz de bu gruptaysanız, arabaşı hamuru tarifimize bir göz atmalısınız. İşte püf noktaları ve malzemeleri…
#ArabaşıŞekerpare, şerbetli tatlıların en çok sevilen ve tercih edilen tatlılardan biri. Temel malzemesi irmiğin etkisiyle ağızda dağılan, tatlı krizlerini bir çırpıda sonlandıran şekerpare, fındık, fıstık veya cevizle süslenerek adeta bir görsel şölen yaşatıyor. Peki, geleneksel tatlıların baş tacı şekerpare nasıl yapılır? Şekerpare tarifi ve püf noktası detayda!
#ŞekerpareYıllar önce Norveç’e okumaya gittiğimde bana en büyük kültür şoklarından birini kış günü yenen dondurmalar yaşatmıştı. Neredeyse her yemek üstüne, özellikle de soğuk kış akşamlarında sıcak bir elmalı turta ya da dağ meyveleri üzerinde dondurma ikram edilirdi. Bu muhteşem ikiliye bir büyük kupa kaynama kahve de eşlik ederdi.
#DONDURMAYıllar önce Norveç’e okumaya gittiğimde bana en büyük kültür şoklarından birini kış günü yenen dondurmalar yaşatmıştı. Neredeyse her yemek üstüne, özellikle de soğuk kış akşamlarında sıcak bir elmalı turta ya da dağ meyveleri üzerinde dondurma ikram edilirdi. Bu muhteşem ikiliye bir büyük kupa kaynama kahve de eşlik ederdi.
#Müge AkgünMutfağına dair tereddütlerimin olduğu Diyarbakır beni mahcubiyetten yerin dibine soktu. Asırlardır kültür mozaiğinin içiçe geçerek büyüleyici bir doku yarattığı bu şehirde yemekler de bu kültürel yolculukta gelişmiş, çeşitlenmiş ve pek lezzetlenmiş!