Soğuk algınlığı, üst solunum yollarında ortaya çıkan viral bir virüs olarak tanımlanmaktadır. Kış aylarında ortaya çıkan soğuk algınlığında, halsizlik ve burun tıkanıklığı gibi belirtiler görülmektedir. Bazı kişilerde C ve E vitamini içeren meyveler ve kalsiyum destekli besinler, hastalığı olumlu yönde etkilemektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Soğuk AlgınlığıNezle ya da diğer adı ile grip, virüsler tarafından meydana getirilen bir boğaz ve burun hastalığıdır. 200'den fazla virüsün nezleye neden olduğu biliniyor. Bu hastalığın diğer adı ise, soğuk algınlığıdır. Soğuk algınlığı, üst solunum yollarında meydana gelen viral bir enfeksiyondur. Çocuklarda soğuk algınlığı nasıl geçer sizler için derledik.
#ÇocukKış soğuklarında içimizi ısıtıp şifa verecek sağlıklı ve lezzetli bitki çayları hazırlamak için şanslı bir coğrafyada yaşıyoruz. Ihlamur, adaçayı, hatmi çiçeği, kuşburnu gibi zengin endemik bitki türlerimizin yanı sıra ayva, bergamot, portakal, elma gibi meyvelerle de kış çayı harmanlarına lezzet katmak mümkün. Bazısı enerji veriyor, bazısı soğuk algınlığından koruyor, bazısıysa daha kolay uyumamıza yardımcı oluyor.
#NaneŞifalı bitkiler arasında sayılan geven otunun faydaları merak ediliyor. Yapılan deneylerde soğuk algınlığına ve üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı koruyucu etkisi olduğu ortaya çıkan geven, 1980’lerde ABD bitkisel tıbbında popüler olmaya başlamıştır. Peki geven otunun faydaları neler? Geven otu neye iyi gelir, nasıl kullanılır?
#Geven OtuDoğada çeşit çeşit bulunan bitkilerin faydaları da bir o kadar çeşitli. Ancak kış aylarının vazgeçilmezi olan bitki çaylarını fazla tüketmenin yarardan çok zararı oluyor. Diyetisyen Bengü Burcu İpek, bitki çaylarının yararlarını ve tüketimi ile ilgili dikkat edilmesi gereken noktaları açıklıyor.
#ÇayDoğada çeşit çeşit bulunan bitkilerin faydaları da bir o kadar çeşitli. Ancak kış aylarının vazgeçilmezi olan bitki çaylarını fazla tüketmenin yarardan çok zararı oluyor.Diyetisyen Bengü Burcu İpek, bitki çaylarının yararlarını ve tüketimi ile ilgili dikkat edilmesi gereken noktaları açıklıyor.
#Bitki ÇatıSoğuk algınlığı ve grip için çoğu kez istirahat, temiz hava, ağrı kesici ve ateş düşürücüler verilir. Bir de burun akıntılarını azaltan ilaçlar... C vitamini takviyesinin de yapılması mutlaka önerilir. Herbalist Tarkan Güveloğlu ise bunların yanı sıra, "bitkisel şifa" yollarını öneriyor.
#BeslenmeeHavaların soğuduğu, grip ve nezlenin kolaylaştığı bugünlerde güçlü bir bağışıklık sistemine ihtiyacınız var. Bağışıklık sisteminiz, en az kalp-damar ya da solunum sisteminiz kadar önemlidir. Sağlıklı bir bağışıklık sis-temi, kaliteli bir hayatın garantisidir. Güçlü bir bağışıklık sisteminiz varsa hastalıklı günlerinizin sayısı azalır.