Patlıcan terletme, özellikle kebap yapımında uygulanıyor. Terletme işlemi, pişme süresi uzun olan sebzelere uygulanıyor. Demleme de denilen bu yöntem daha çok kebap yapımında kullanılıyor. Peki terletme nedir? Terletme nasıl yapılır? İşte patlıcan ve soğan terletme yapımının püf noktaları
#Terletme NedirSoğan terletme yapımı, farklı ve değişik lezzet arayanların sofralarında yer tutmaya devam ediyor. Terletme, özellikle kebap yapımında, et ile birlikte pişmesi gereken ancak pişme süresi etten daha uzun olan sebzelere uygulanıyor. Bazı yörelerde bu işleme demleme de deniyor. Soğan, sarımsak ve patlıcan terletme işlemi özellikle kebaplara eklenen bu tür sebzelerde yapılıyor. Peki, terletme nedir, nasıl yapılır? İşte, soğan terletme yapımı ve tarifi.
#Terletme Nasıl YapılırLeziz bir salça, ayarında ekşi ve tazecik yeşilliklerle tadına doyulmaz iki tat onlar...Okurlarımız kısır ve mercimek köftesini kıyasladı, hangisini nasıl yaptıklarını anlattı. Şef Arda Türkmen ise kendi tariflerini paylaştı. Türkmen’in kısırı pancarlı; mercimek köftesiyse bol soğanlı.
#Kısır