Terletme nedir, nasıl yapılır? Patlıcan ve soğan terletme yapımının püf noktaları
Patlıcan terletme, özellikle kebap yapımında uygulanıyor. Terletme işlemi, pişme süresi uzun olan sebzelere uygulanıyor. Demleme de denilen bu yöntem daha çok kebap yapımında kullanılıyor. Peki terletme nedir? Terletme nasıl yapılır? İşte patlıcan ve soğan terletme yapımının püf noktaları
TERLETME NASIL YAPILIR?
Pişme süresi uzun olan sebzelerin özellikle de kebap yapımında etle birlikte pişirilen patlıcan, soğan gibi sebzelerin yumuşaması ama kavrulmaması için yapılan bir tür pişirme işlemi.
Sebzeler az miktarda suyla birlikte çok kısık ateşte kapağı kapalı vaziyette 15-20 dakika kadar pişiriliyor. Buna terletme deniyor.
Terletme işlemi kavurmadan farklı olarak az miktarda su kullanılır ve kısık ateşte yapılır.
Patlıcan nasıl kurutulur? Evde dolmalık, kavurmalık ve yemek patlıcan kurutmanın püf noktaları
PATLICAN TERLETME TARİFİ
Patlıcanı ve eti pişirdikten sonra tepsiye dizin. Üzerini streç film ve folyo kapatıp 20 dakika kadar dinlendirin. Ardından streç filmi açıp servis edebilirsiniz.