Gıda sahtekârları akıl almaz yöntemlerle hile bulaştırdıkları zeytinyağı, peynir, yoğurt, kıyma, hurma gibi ürünlere bir yenisini ekledi. Şimdi sıra sirkede... Sentetik kimyasal ile sulandırılıp renk ve aroma maddesi eklenerek doğalmış gibi piyasaya sürülen ürünlere dikkat çeken uzmanlar tüketicileri uyarıyor. Satın alırken bunlara dikkat...
#Gıda SahtekarlığıKritik hastaların değerlendirilmesi amacıyla yapılan testlere Artiyel Kan Gazı So2 denmektedir. Oksijen tedavisinin takibi veya ani birden gelişen ve nedeni bulunamayan hastalıkların teşhisi konması için yapılan bir testtir. Değerlerinde yükseklik ve düşüklük çıkabilmektedir. Peki Arteriyel Kan Gazı So2 nedir? Değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtileri nelerdir? Sizlere Artiyel Kan Gazı So2 testi hakkında merak edilenleri detaylıca açıkladık.
#SağlıkKükürt, sıklıkla merak edilen konulardan biridir. Özellikle kullanım anlamı bakımından da önem teşkil eden konular arasındadır. Bu bakımdan Kükürt nedir öğrenebilir ve ne işe yaradığı hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Kükürt nedir? Ne işe yarar? Kükürt nerelerde bulunur ve kullanılır tüm detaylarıyla derledik.
Tonga'da geçtiğimiz hafta meydana gelen yanardağ patlamasını araştıran İngiliz bilim adamları, patlamada ortaya çıkan duman bulutunun yeryüzünden 55 kilometre yüksekliğe çıktığını ve duman bulutunun uzaya giden yolu yarıladığını açıkladı.
#TongaGeçen ağustos ayında yaşanan ve özellikle Muğla ve Antalya’nın birçok bölgesini etkisi altına alan yangın bölgede bulunan termik santralleri de tehdit etmişti. Yeniköy Kemerköy Enerji Genel Müdürü Serhat Dinç, korku dolu dakikaların yaşanmasına neden olan olaya ilişkin yaptığı açıklamada, yangın algılama sistemine sahip kameraların söndürme sistemini devreye aldığını kaydetti.
#Yangın SöndürmeÇevre kirliliği günümüzün önemli problemlerinden bir tanesidir. Bu problemin en önemlilerinden bir tanesi de şüphesiz hava kirliliğidir. Hava kirliliği nedeni ile dünya üzerinde yaşayan canlılar ekolojik tehlikeler ile mücadele etmek zorunda kalmaktadır. SO2 (Kükürt dioksit) nedir, asit mi baz ve polar mı apolar mıdır? SO2 bileşiğinin yaygın adı nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#So2Katlı oranlar kanunu kimya bilimiyle ilgili bir yasadır. Bilindiği gibi kimya maddenin yapısını, tepkimesini, bileşimini ve etkileşimi incelemektedir. Bu incelemeleri gerçekleştirmek için de uygulamalara başvurmaktadır. Katlı oranlar kanunu da kimya derslerinde onuncu sınıf öğrencilerine öğretilmeye başlanmaktadır. Katlı oranlar kanunu nedir, kim bulmuştur ve katlı oranlar kanunu soru çözümlü konu anlatımı nasıldır detayları ile derledik.
#Katlı Oranlar KanunuGünümüzde teknolojinin gelişmesi ile birlikte fosil yakıt ve elektrik üretimi yapabilen santrallerin kurulması, farklı sektörlerde olan fabrikaların ortaya çıkması, motorlu taşıtların kullanımlarının çoğalması ile birlikte hava kirliliği de eşit seviyede artmaya başlamıştır. Meydana gelen hava kirliliği Dünyayı sağlık açısından etkilemektedir ve atmosferi de kirletmektedir. Hava kirliliğinin genel olarak en kötü sonuçlarından biri de asit yağmurlarıdır. Sizin için asit yağmurlarının ne olduğunu, nasıl oluştuğunu ve hangi gazlardan ibaret olduğunu derledik.
#Asit YağmurlarıZaç yağı, diğer bir adı ile sülfirik asit olan zaç yağı, sanayide çok fazla kullanımı söz konusu olan ve oldukça güçlü bir mineral asit niteliği taşır. Sizin için Zaç yağı nedir, nasıl yapılır ve neye iyi gelir? Zaç yağı faydaları ve kullanımı konularını detaylarıyla ile derledik.
#Zaç Yağı NedirPirina yağı üretiminde kullanılan pirina, önceki tarihlerde sadece sabun yapımında kullanılmaktaydı. Zamanla pirinanın kullanım alanları genişledi. Pirina ekolojik olması, 5000kcal/kg olması ve daha az kül içermesi kömür gibi diğer yakıtlara oranla fiyatının uygun olması bakımından tercih edilmektedir. Peki, pirina nedir? İşte pirina kullanım alanları...
#Pirina Nedir?Çevremizde bulunan bazı maddeler asitler ve bazlar olarak iki farklı şekilde ele alınır. Bu maddeler değişik özellikler gösterir ve birbirinden ayırmak için bazı ayrıcalıkları bulunmaktadır. Şimdi hem asit hem de bazlar hakkında bilgiler alalım ve ne olduklarını öğrenelim.
#8. Sınıf Fen Bilimleri Asitler Ve Bazların Etkileri Konu AnlatımıNötr olan atomların her zaman proton sayıları ile elektron sayıları birbirine eşit olmaktadır. Atomlar kararlı hale geçmek adına elektron alıp verme işlemi yapabilmektedirler. Böyle durumlarda atomun proton ve elektron sayısı arasındaki eşitlik de bozulmuş olur. Bu şekilde ortaya çıkan taneciğe ise iyon ismi verilmektedir. Nötr olan atomlar elektron aldıkları durumlarda - yük ile yüklenmektedirler. Elektron verdiklerinde ise + yük ile yüklenmektedirler. İşte, bileşik ve iyonlar konu anlatımı.
#7. Sınıf Fen Bilimleri Bileşik Ve İyonlar Konu AnlatımıAFRİKA'dan gelen ve Türkiye'de de etkisini gösteren çöl tozları, İstanbul'da hava kalitesini etkiledi. İTÜ Meteoroloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Deniz Demirhan, çöl tozlarının bakteri barındırdığını belirterek uyarılarda bulundu. Dr. Demirhan, "Çöl tozları içerisinde pek çok bakteri ve kirletici maddeler barındırıyor. Bu nedenle solunum yollarımızı etkileyebiliyor. Maske takmak hem koronadan hem de çöl tozlarından koruyacak" dedi.
#HaberAsit yağmuru, atmosferin kirlenmesi nedeniyle meydana gelmektedir. Atmosferdeki çeşitli kimyasal tepkimelerle birlikte yağışın gerçekleşmesiyle meydana gelen asit yağmuru, ormanlar ve binalar üzerinde önemli zararlara neden olmaktadır. Peki, asit yağmurları nedir ve arabaya zarar verir mi? İşte, asit yağmuru hakkında detaylı bilgiler
#Asit YağmuruRapor, kömüre dayalı termik santralları araştırırken karşıma çıktı. İçeriğini adından da tahmin edebilirsiniz: ‘Kara Rapor’... Temiz Hava Hakkı Platformu tarafından hazırlanan bu ‘göz açıcı’ rapor, oldukça yalın bir dille Türkiye’de hava kirliliğinin durumunu ve sağlığa etkilerini anlatıyor.
#YazarHayat nefesle başlıyor... Nefesle bitiyor... Temiz hava solumak en temel insan haklarından. Ancak kirli havaya bağlı gelişen hastalık ve ölümlerle ilgili veriler, aldığımız her nefesle ciğerlerimize sigara içer gibi ‘zehir’ gönderdiğimize dair alarm veriyor. Dünya Sağlık Örgütü bu kirlilik için “Görünmez katil” diyor. Dünyada her yıl 8 milyon insan hava kirliliği kaynaklı hastalıklar sonucu yaşamını yitiriyor. Beş yaş altı çocuklarda görülen on ölümden birinin nedeni kirli hava. Türkiye için yapılan tahminler de çok vahim. Soluduğu kirli hava nedeniyle her yıl 34 binden fazla kişinin erken öldüğü tahmin ediliyor.
#GazetehaberleriEti Alüminyum Genel Müdürü Mehmet Arkan, halihazırda sadece ABD, Çin, Almanya ve Macaristan gibi ülkelerde üretilebilen şeffaf zırh için 560 milyon dolarlık yatırım kararı aldıklarını belirterek, "Yeni yatırım tamamlandığında toplam 1,1 milyar dolarlık miktara ulaşacağız. Çalışan sayımız da 2 binden 3 bin 100'e yükselecek." dedi.
#Eti Alüminyum