Yarın, Anneler Günü’nde şık bir kahvaltı sofrası kurarak annesini sevindirmek isteyen miniklerimizin gözü korkmasın. Brunette Patisserie’nin kurucu şefi Nur Aktı ve ‘Evinin şefi’ köşemizin yazarı Gülay Barbaros Altan’dan farklı yaş gruplarına uygun pratik tarifler aldık. Kuşkonmazlı tart da yapabilirsiniz, glütensiz pizza da...
#Anneler GünüEn çok meyve şeklinde yediğimiz kirazla tatlıdan mezeye, salatadan içeceğe pek çok lezzette fark yaratmamız mümkün... Tariflerimi denerken aman sakın kirazların saplarını atmayın! Güzelce kurutup suda kaynatın, sonra suya yeşil çay ekleyip demleyin. Dilerseniz sıcak da içebilirsiniz ama ben buzdolabında soğutup içmeyi de çok seviyorum. Ödem atıcı, harika bir çay oluyor.
#KirazPastacı kremasıyla uyumu dillere destan; vanilyalı pandispanyanın arasında da taze pişmiş gevrek bir tartın üzerinde de şahane oluyor. Reçelinin yeri bende ayrı olsa da bugünlerde en çok sorbesini seviyorum. Bazen de çiğden doğrayıp semizotu, Ezine peyniri ve bademle salatasını yapıyorum. Hafif acı, hafif tatlı-ekşi sosunu yapıp tiftiklenmiş kaburga etiyle sandviç arasında buluşturmaya da bayılıyorum. Hem tatlı hem de tuzlu tatlara müthiş yakışan şeftaliyle yapabileceklerimiz bence sınırsız.
#Şeftalili Milföy TarifiSon yılların gözdesi olmasında güzelliği kadar, lezzetli yemeklerinin de payı var. Kimi yıllara meydan okuyan tarifler, kimiyse yeni dokunuşlarla ortaya çıkmış lezzetler. Bu hafta Bozcaada’nın birbirinden güzel insanları ve onların ellerinde hayat bulan lezzetleri arasında gastronomik bir gezintiye çıkalım.
#YazarYaz aylarında maruz kaldığımız güneş kolajen üretimini azaltan etkenlerin başında geliyor. Bunun için yaz aylarında güneşten korunurken bir yandan da kolajen içeriği yüksek besinlerle cildi desteklemek gerekiyor. Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci Arpacı canlı bir cilt için kolajen içeriği yüksek besinlerin tüketilmesini öneriyor.
#KolajenSon dönemde bolca çıkan yemek kitaplarından ikisi özel ilgiyi hak ediyor. İlki, şef Jale Balcı’yla seyahat yazarı Hande Çilek’in, okuru Akdeniz’den Kaliforniya’ya götüren ‘Tadında Yolculuk’u. İkincisi, Mehlika Babaoğlu’nun annesinin tarif defterinden yola çıkarak hazırladığı ‘Annem Böyle Pişiriyo’su. İkisinden tadımlık birer bölüm...
#Mango ÇilekSan Francisco, gizemi, ruhu ve rengi olan bir şehir. Gizemi martıların sesinde, ruhu enerjisinde, rengi ise büyülü köprülerinde gizli… İnsanı sık sık hayal âlemine sürükleyen San Francisco, Kalifornia’nın en farklı ve özellikli şehirlerinden. Özellikle gastronomi alanında sadece Amerika’nın değil birçok ülkenin bir hayli önünde desem abartmış olmam. Hemen hemen her ülkenin mutfak kültürünü yansıtan çok iyi restoranlar bulabiliyorsunuz. Hepsini yazmaya kalkınca da liste uzayıp gidecek. O yüzden gelin biz bu yazıda Amerika’da olduğunuzu iliklerinize kadar hissedeceğiniz San Francisco’daki en güzel kahvaltıcılara bir göz atalım.
#San FranciscoYaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte smoothie tariflerine yönelik araştırmalar başladı. Yoğun bir karışım olduğu için doyurucu özelliğe sahip olan smoothie diyette olanların da popüler içeceklerinden biri. Peki, smoothie nedir, nasıl yapılır? İşte smoothie tarifleri
#Smoothie NedirKız Kulisi'nden herkese merhaba, bugün Maçka Blended'a konuk oluyoruz.Esra Kalender'den hem göze hem de damaklara hitap eden bir smoothie bowl elde ediyoruz. Sizin de en kısa sürede denemeniz dileğiyle...Kız Kulisi Youtube kanalına da bir göz atın: http://hry.yt/k6liq
#HtvyasamKız Kulisi'nden herkese merhaba, bugün Maçka Blended'a konuk oluyoruz.Esra Kalender'den hem göze hem de damaklara hitap eden bir smoothie bowl elde ediyoruz. Sizin de en kısa sürede denemeniz dileğiyle...Kız Kulisi Youtube kanalına da bir göz atın: http://hry.yt/k6liq
#HtvyasamAnadolu Yakası’nda yepyeni bir yaşam alanı oluşturan Emaar Square Mall, 28 Nisan’daki açılışının ardından dopdolu bir etkinlik takvimiyle ziyaretçilerinin karşısına çıktı. Festival tadında geçen 30 güne sayısız etkinlik sığdıran Emaar Square Mall, moda ve gastronominin yanı sıra eğlence dünyasının da nabzını tuttu.
#Emaar Square MallBaşta kemik ve diş sağlığı olmak üzere sinir iletimi, kas kasılması, hücrelerarası iletişim ve kan pıhtılaşması gibi birçok kritik görevde rol alan kalsiyum sofralarımızda daha fazla yer bulmalı. Her ne kadar kalsiyum denince akla süt ürünleri gelse de aslında bu mineral yeşil yapraklılardan bakliyata birçok başka üründe de bol bol var. Size bu hafta kalsiyumdan zengin, lezzetli tarifler hazırladım.
#Berrin YiğitSerpme kahvaltı konseptini sevmiyor veya arada klasik tatların dışına çıkarak yeni lezzetler denemek istiyorsanız bu liste sizin için... İsli yoğurtlu çılbırdan eggs benedict’e, kruvasandan smoothie kâsesine kahvaltı için farklı alternatifler sunan en iyi adresleri jürimize sorduk.
#KahvaltıMuzun girmediği, sevilmediği ev yok. Yulaflı kâselerin, pankek tariflerinin olmazsa olmazı, kremayla yakaladığı müthiş uyum sayesinde pastaların da vazgeçilmezi... Kızarmışıysa Uzakdoğu ülkelerinde çok seviliyor. Muzlu tariflerimin hepsi çok pratik, evinizde mutlaka deneyin.
#MuzGaslighting (psikolojik şiddet türü), Lovebombing (fazla sevgi ile bunaltma), Ghosting (her şey iyi giderken bir anda ortadan kaybolma) kelimelerini daha yeni öğrenip kullanmaya başlamıştık ki sözlüğe bir yenisi eklendi: ‘Goblin Modu.’ Dünyanın en saygın sözlüklerinden Oxford, 2022 yılının kelimesini halka sordu; 320 bine yakın kişi, ki bu çok büyük bir katılım, ‘Goblin Modu’ dedi. 2019’da pandeminin başında sıklıkla kullanılmaya başlanan Goblin modu, bir sözcükten daha çok bir ruh hali aslında. Toplumun biçtiği rolleri (sağlıklı beslen, spor yap, oku, gez, güzel giyin-süslen, pozitif ol, kadınlar özelinde; anne ol, kariyer sahibi ol, evlen gibi...) reddetme, tembel, halsiz, dağınık, umursamaz ve isteksiz olma haline deniliyor. Goblin’in tam kelime karşılığı ‘cin’. O nedenle gelin, neymiş bu ‘Cin Modu’, beraber bakalım.
#Goblin ModuEtkileyici ambiyansı, huzurlu ortamı ve müthiş lezzetleriyle Alaçatı’nın yeni gözdesi NANN Alaçatı, misafirlerine bir kahvaltıdan çok fazlasını sunuyor. Marka ortaklarından İlknur Ağlar, “NANN hem çok şehirli, hem de gerçek bir köylü. Geleneksel Türk kahvaltımızın yanı sıra dünya mutfaklarından da kahvaltılarımız var” dedi.
#1Düşünün, bu sıcaklarda püfür püfür esen bir mekândasınız. Masanızda envai çeşit kahvaltılık göz alıyor. Bir yandan gazetenizi okuyor, bir yandan da ekmeğinizi menemene bandırıyorsunuz... İstanbul’dan Bozcaada’ya pek çok yerde, açık havada kahvaltı edilebilecek mekânları jüri üyelerimize sorduk...
#Gazetehaberleriİstediğin kadar ye, iç, dans et, istediğin gibi giyin, kimse kimsenin umrunda değil. Enerji 24 saat hiç dinmiyor. Genç yaşlı bir arada eğleniyor. Dünyada sınırsız özgürlüğün tanımının tam olarak yapılabildiği bir kaç adresten biri. Burası Mikonos, asla modası geçmez. Ada Eylül’de de kalabalıktan resmen yıkılıyor. Her yer özellikle Amerikalı, İtalyan, İngiliz, Alman, Rus ve Arap turistlerle dolmuş taşmış vaziyette.
#Mikonos