Pasifik Okyanusu'nun güneyinde, değil insanların deniz canlılarının bile yaşamadığı bir yer var. Buz gibi gri sularıyla, dev dalgalarıyla oldukça tehlikeli olan bu bölge okyanusun hayattan en uzak noktası. Burada suyun 4 kilometre altında insanlık tarihindeki önemli bir döneme ışık tutabilecek bir hazine yatıyor. İşte ayrıntılar...
#Nemo NoktasıÇin haber ajansı Xinhua, kontrolden çıkan uzay istasyonu Tiangong-1'in (Gök Sarayı) TSİ 03:15 civarında Dünya'ya yeniden girdiğini ve büyün bir kısmının Büyük Okyanus'un güneyinde atmosfere girer girmez yanarak infilak ettiğini açıkladı.
#ÇinNASA, uzay çalışmalarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. 29 Temmuz 1958 tarihinde kurulan NASA, bu kez Güneş Sistemi’nde var olduğu iddia edilen 9. gezegen hakkındaki açıklamalarıyla gündeme geldi. Kurumun tarihi, çalışmaları ve açılımı gibi konular yeniden merak konusu oldu. Peki NASA nedir?
#NasaÇin'in 2011'de uzaya gönderdiği 8,5 ton ağırlığındaki uzay istasyonu Tiangong-1, Pekin yönetiminin kontrolü kaybetmesinin ardından düşüşe geçti. Uzmanlar yaklaşık 100 kiloluk moloz yığınının Dünya'da tam olarak hangi noktaya düşeceğinin henüz belli olmadığını söylüyor.
#Çin20 Ağustos’ta Cape Canaveral istasyonundan STEREO (Solar Terrestrial Relations Observatory) gözlem sistemi fırlatıldı uzaya. Uydunun görevi Güneş’in sırlarını aydınlatmak. Bu misyonla ilk kez Güneş atmosferinin dışı, yani korona, üçboyutlu olarak gözlemlenerek, patlamaların kaynağı, uzaydaki yayılımı ve Dünya üzerindeki etkisi araştırılabilecek.