skolyoz tedavisi haberleri sayfasında skolyoz tedavisi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 148 skolyoz tedavisi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Toplumda sık görülen omurga eğriliği yani skolyoz, hareket kabiliyetini ciddi ölçüde kısıtlayarak yaşam kalitesini düşürebiliyor. Doğuştan gelen ya da sonradan oluşabilen bu rahatsızlık, kişinin yaşı ve hastalığın derecesine göre modern yöntemlerle tedavi edilebiliyor. Peki skolyoz nedir ve neden olur? Skolyoz önlenebilir mi? İşte skolyoz hakkında merak edilenler...
#SkolyozToplumda yüzde 2 ila 4 oranında görülen skolyozun erken tanı ve tedavisi büyük önem taşıyor. Bu sorunun kız çocuklarında erkek çocuklarına oranla 8-10 kat daha fazla rastlandığına dikkat çeken Fizyoterapist Ali Menoğlu, “Skolyoz önemli bir omurga deformitesi olmakla birlikte kişilerde kozmetik kaygılar da oluşturmaktadır. Özellikle erken tanı ve teşhisle birlikte kişiye özel hazırlanan tedavi planı olumlu sonuçlar elde etmek açısından oldukça önemlidir” dedi.
#SkolyozKız çocuklarında skolyoz daha çok görüldüğünü ve ilerleme daha fazla olduğunu belirten Uzm. Dr. Şadiye Sarataş, "Skolyozun belirtileri, omuzlardan birinin diğerine göre yüksek olması, kalçanın sağa/sola doğru kayması veya bir tarafta kalçanın yüksek durması, kürek kemiklerinin duruşunda eşitsizlik, bacaklara göre gövdenin orantısız kısalığı, denge bozukluklarıdır" dedi.
#SkolyozSkolyoz, gövdede meydana gelen sağa veya sola eğilme hastalığıdır. Kamburluğa göre farklılıklar gösteren Skolyoz, genellikle duruş ve görüntü bozukluğu ile tespit edilir. Çocuk yaşlarda fark edilen bu durum, gelişen ve büyüyen omurgalarda büyük sıkıntılara neden olabilmektedir. Peki, skolyoz nedir ve ne anlama gelmektedir? İşte, merak edilen o detaylar
#Skolyoz NedirToplumda sık görülen omurga eğriliği yani skolyoz, hareket kabiliyetini ciddi ölçüde kısıtlayarak yaşam kalitesini düşürebiliyor. Doğuştan gelen ya da sonradan oluşabilen bu rahatsızlık, kişinin yaşı ve hastalığın derecesine göre modern yöntemlerle tedavi edilebiliyor. Peki skolyoz nedir ve neden olur? Skolyoz önlenebilir mi? İşte skolyoz hakkında merak edilenler...
#SkolyozToplumda yüzde 2 ila 4 oranında görülen skolyozun erken tanı ve tedavisi büyük önem taşıyor. Bu sorunun kız çocuklarında erkek çocuklarına oranla 8-10 kat daha fazla rastlandığına dikkat çeken Fizyoterapist Ali Menoğlu, “Skolyoz önemli bir omurga deformitesi olmakla birlikte kişilerde kozmetik kaygılar da oluşturmaktadır. Özellikle erken tanı ve teşhisle birlikte kişiye özel hazırlanan tedavi planı olumlu sonuçlar elde etmek açısından oldukça önemlidir” dedi.
#SkolyozSkolyoz, omurganın normalin dışında eğri bir şekil almasıdır. Normal bir omurga yapısı, omzun üst kısmında bir kavis ve sırtın alt kısmında bir kavis olacak şekildedir. Omurga bir yandan diğer yana kıvrıksa veya "S" veya "C" şeklinde ise skolyoz hastalığınız olabilir.
#SkolyozKız çocuklarında skolyoz daha çok görüldüğünü ve ilerleme daha fazla olduğunu belirten Uzm. Dr. Şadiye Sarataş, "Skolyozun belirtileri, omuzlardan birinin diğerine göre yüksek olması, kalçanın sağa/sola doğru kayması veya bir tarafta kalçanın yüksek durması, kürek kemiklerinin duruşunda eşitsizlik, bacaklara göre gövdenin orantısız kısalığı, denge bozukluklarıdır" dedi.
#SkolyozToplumun yüzde 2 ile 4’ü arasında görülen omurga eğriliği (skolyoz) rahatsızlığının ilaçla tedavisinin olmadığı ve erken teşhisin hayati önem taşıdığını belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Ali Özgür, skolyoz hastalığı hakkında önemli bilgiler verdi.
#SkolyozEngelli doğmak, engelli yaşamak anlamına gelmiyor. Onlar, eksikliklerini yeteneğe dönüştürebilenlerden yalnızca ikisi. Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ve Hamit ile Kader, engelsiz olanlarla aralarındaki tek farkın fiziksel özellikleri olduğunu, başarılarıyla bize gösteriyorlar.
#3 Aralık Dünya Engelliler GünüCam kemik hastalığı nedir sorusunun yanıtı vatandaşlar tarafından merak edilen ve sorgulanan hastalıklar arasında yer alıyor. Cam kemik hastalığının birçok farklı tipi vardır. Kimisi daha anne karnında bebeğin ölümü ile sonuçlanırken, kimisi hayat boyu çocuğa ve aileye çok büyük zorluklar yaşatan tekrar eden birçok kırık ile kendini göstermektedir. İşte detaylar.
#Cam Kemik HastalığıSkolyoz, gövdede meydana gelen sağa veya sola eğilme hastalığıdır. Kamburluğa göre farklılıklar gösteren Skolyoz, genellikle duruş ve görüntü bozukluğu ile tespit edilir. Çocuk yaşlarda fark edilen bu durum, gelişen ve büyüyen omurgalarda büyük sıkıntılara neden olabilmektedir. Peki, skolyoz nedir ve ne anlama gelmektedir? İşte, merak edilen o detaylar
#Skolyoz NedirRamize Klavuz 28 yaşında, 7 aylık hamile. Ameliyat olmasaydı evlenmeyi hatta hamile kalmayı düşünemezdi bile. Genetik olan hastalığı ilk farkedildiğinde 12 yaşındaydı. Boyu yaşına rağmen bir türlü uzamıyordu. Üstelik nefes darlığı çekiyordu. Nefes darlığı için gittiği doktor fark etti rahatsızlığını. Sebebi skolyozdu ve Ramize'nin boyu da bu yüzden uzamıyordu.
Omurganın 10 dereceden fazla yana eğilmesi ile tanımlanan skolyoz önemli bir toplumsal sağlık problemi olarak karşımıza çıkıyor. Eğrilik ileri boyutlara vardığında sadece estetik sorun olmakla kalmayıp akciğerlerin ve kalbin sağlıklı işlemesini engelleyerek nefes almayı ve dolaşımı zorlaştırıyor. Erken teşhis edildiğinde çok iyi bir düzelme sağlanabilmesine rağmen toplumda bazı yanlış bilgilerin bu fırsatın kaçırılmasına neden olabildiğini belirten Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Tezer, Haziran ayı-Skolyoz Farkındalık Ayı kapsamında yaptığı açıklamada, toplumda doğru sanılan yanlış bilgiler hakkında bilgiler verdi, çok önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#SkolyozOmurganın anormal şekilde yanlış hizalanması ve eğilmesi sonucunda meydana gelen rahatsızlık skolyoz adıyla biliniyor. Hafif omurga eğrilikleri genellikle belirgin bir soruna neden olmuyor ama ciddi dereceli olanlar şiddetli ağrılara, solunum zorluklarına veya kalp yetmezliğine yol açabiliyor. Uzmanlara bu hastalıkla ilgili merak edilenleri sorduk.
#OmurgaSon yıllarda ne yazık ki yaygın bir şekilde gündemde yer alan sma hastalığı için farkındalık yaratmak için çalışmalar devam ediyor. Ünlülerin de destek verdiği sma hastalığı ile ilgili vatandaşlar çeşitli soruların yanıtlarını arıyor. Bunların başında da sma anne karnında tespit edilir mi, hamilelikte belli olur mu soruları geliyor. Peki, SMA nedir, neden olur? SMA hastalığı tedavisi nasıl yapılır? İşte SMA belirtileri ve tedavisi hakkında merak edilenler...
#SMA HastalığıMilli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ndeki karne töreninde öğrencilerle buluştu. Özer, "Okul öncesi öğrencilerimizi bekleyen de bir sürprizimiz var; 6 Şubat'tan itibaren tüm okul öncesi öğrencilerimize yemeklerini ücretsiz olarak ulaştıracağız" dedi.
#Milli Eğitim Bakanı Mahmut ÖzerMİLLİ Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ndeki karne töreninde öğrencilerle buluştu. Özer, "Okul öncesi öğrencilerimizi bekleyen de bir sürprizimiz var; 6 Şubat'tan itibaren tüm okul öncesi öğrencilerimize yemeklerini ücretsiz olarak ulaştıracağız" dedi.
#İSTANBULOMURGA eğriliği (skolyoz) zannedildiğinden daha yaygın bir sorun. Ve her sorun gibi onun da hafifi, ortası, ağırı var. İzmir Emot Hastanesi’nden Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Kayra Barut, Beyin Cerrahı Dr. Murat Aydın ve Ortopedi Uzmanı Opr. Dr. M. Nuri Erel, hastalığı ve tedavi yollarını şöyle anlattılar:Omurganın yanlara doğru 10 dereceden fazla eğriliğine skolyoz denir. Omurga eğriliği, çoğunlukla hafif derecededir ve sıklıkla kozmetik bir problemdir. Fakat çocuklar büyüdükçe bazı eğrilikler ilerleyebilmektedir. Şiddetli bir omurga eğriliğinde, göğüs içindeki boşluk miktarı azalıp, akciğerlerde ve kalpte fonsiyon bozukluklarına sebep olabilirler.
#1Fazla kilolar, hareketsizlik, yanlış duruş ve oturuş, hatta aşırı topuklu ya da babet ayakkabılar giymek… Günümüzde gerek sağlıksız yaşam tarzı, gerekse ilerleyen yaş gibi etkenlerle erişkin skolyozu giderek yaygınlaşıyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Alanay, erişkin skolyozu hakkında en sık sorulan 6 soruyu yanıtladı, kaçınılması gereken 4 hatayı sıraladı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#Erişkin SkolyozOmurganın yana doğru eğriliği anlamına gelen skolyozun doğuştan olan şekli, son yıllarda teknoloji ve tıptaki gelişmeler sayesinde henüz bebek anne karnında iken de tespit edilebiliyor. Anne karnındaki bebeğin gelişimi sırasında ortaya çıkan doğuştan (doğumsal) skolyoz genellikle ilerleyici olduğu için, erken teşhis ve tedavisi büyük önem taşıyor. Prof. Dr. Ahmet Alanay, skolyoza karşı toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla tüm dünyada etkinliklerin yapıldığı Haziran - Skolyoz Farkındalık Ayı kapsamında yaptığı açıklamada, doğuştan skolyoz hakkında bilinmesi gereken 6 önemli noktayı anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#Skolyoz