Göz ile ilgili hastalıklar, toplumda sıkça görülen sağlık sorunlarının başında gelir. Bu hastalıklardan bazıları doğrudan gözü ilgilendiren hastalıklardan kaynaklanırken bazıları ise, vücudun geri kalanında meydana gelen çeşitli hastalıkların gözleri etkilemesi sonucunda meydana gelir. Çocuklarda göz kızarıklığı neden olur ve nasıl geçer sizler için derledik.
MARKETTEN dönerken düşüp yüzünü merdivene çarpan ev hanımı Hülya Dikgitmez’in gözün beyaz kısmı olan sklera dokusu, göz irisi, merceği ve retina dokusu parçalandı. Bir hastanede acil ameliyata alınan ve sklera dokusu dikilen Dikgitmez’e, bir hafta sonraki kontrolde, “Bundan sonra göremezsin” denildi. Bunun üzerine Özel Ata Sağlık Hastanesi’ne başvuran Hülya Dikgitmez, Prof. Dr. Safiye Yılmaz ve ekibi tarafından gerçekleştirilen operasyonla yeniden görmeye başladı.
#İzmirÜveitiniz hastalığınız olduğunu biliyorsanız, göz doktorunuz ve romatoloğunuzun iletişim halinde olması önemlidir. Bu hastalık, bağışıklık sistemini etkilediği için gözleriniz dahil tüm vücudunuzda semptomlara neden olabilir. Peki, Üveit nedir ve nasıl tedavi edilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Üveit Nedir?Beş duyu organımızdan biri olan göz, üç temel bölümden oluşur. Göz yuvarlağı dışında mercek ve odacıklar, gözün ana bölümleri arasında yer alır. Kirpikler ve göz kapakları ise görme organımızı korur. Gözün yapısı nasıldır, bölümlerinin isimleri ve görevleri nelerdir? Merak edenler için detaylı bir şekilde derledik.
#Gözün Yapısı Nasıldır?Yaz aylarında güneşli ve açık havalarda gözümüzü korumak güneş gözlüğümüzü bir an olsun yanımızdan ayırmayız ancak kış gelince güneş gözlüklerimiz de kışlık giysilerimiz gibi rafa kalkar. Oysa yazın olduğu kadar kışın da güneşin ultraviole ışınlarının gözü tehdit ettiğini biliyor muydunuz?
#GözSağlığınızla ilgili soru ve sorunlarınızı paylaşabilir ve yol gösterici yanıtlar alabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sağlık sorunlarınıza çözüm bulmanın en doğru yolu, uzman bir hekime muayene olmaktır. Sorularınıza verilen cevaplar öneri niteliğinde ve bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü tıbbi tedavi için mutlaka hekiminize danışınız.