İngiliz Posta İdaresi tarafından belirli dönemlerde İngiliz vatandaşlarının en çok tercih ettiği tatil merkezlerine ilişkin yapılan, 'Seyahat Fiyat Barometresi-2017' araştırması yayımlandı. Buna göre, Türkiye'den incelemeye alınan Marmaris, Avrupa'nın en ucuz dördüncü tatil merkezi olmasına rağmen, geçen yılın mayıs ayında 42 bin olan ziyaretçi sayısı bu yıl 14 bin seviyesini aşamadı.
#MarmarisNeden sivrisinekler bazı insanlara daha çok gelir? Vücut kimyalarında ki fark sivrisineği gelip gelmesinin etkiler mi? Neden bazı insanlar sivrisineklere daha çekici geliyor? İşte neden bazı insanlar sivrisinekleri çeken bir mıknatıs gibidir sorusunun cevabı..
#SivrisinekAvcılar’da üç gencin sivrisinek ilacı ile oynadıkları oyun yürekleri ağza getirdi. Görüntülerde gençler,arkadaşlarının üzerine önce sivrisinek ilacı sıkıp çakmakla ateşe verdiler ardından da yanan arkadaşlarınınüzerindeki alevlere bir de sprey sıkarak ateşi körüklediler. Gençler bu tehlikeli oyunu bir de cep telefonu ile kaydetti. İHA
#AvcılarHaritalardaki ismi Gemile Koyu. Fethiyeliler ise, Kabak Koyu takmış adını. Ölüdeniz yakınlarındaki Kelebekler Vadisi’ne kuş uçuşu beş kilometre uzaklıkta. Likya Yolu’ndan yürüyerek ya da tekneyle ulaşılıyor. Denizi bakir, ormanları doğa dostu kampinglere ev sahipliği yapıyor. Geçen hafta Likya Yolu’nun Alınca bölgesini anlatan Lari Dilmen, bu hafta Kabak Koyu’na yürüyüşü yazdı.
Finlandiya’nın batmayan güneşini gördüm!Bu yıl havada leylek değil leylek sürüsü görmüş olmalıyım ki, dur durak bilmedim. Heves kuşunun peşine takılıp çıktığım yolculuklara basın gezileri de eklenince, son iki ayı neredeyse karadan çok havada geçirdim.
Türkiye ve Avrupa’da olağanüstü yağışlar ve sel baskınları yüzünden nemli ve sıcak hava nedeniyle sivrisinekler çoğaldı. Araştırmacılar iklim değişimi etkisiyle de Avrupa’da çok sayıda yeni sivrisinek türlerinin üreyeceğinden endişeli. Sineklerin virüs taşıdığına ilişkin birçok kanıt var.
Sıcak havalarda sivrisineklerden kurtulmak için türlü yollar deneriz. Bunlardan biri de elektrikli sinek kovucular. Bu aletler sayesinde sivrisinek probleminden kurtulmak istiyoruz ama yapılan araştırmalar elektrikli kovucuların hem sivrisinekler üzerinde sandığımız kadar etkili olmadığını hem de zararsız binlerce böceği öldürdüğünü söylüyor. Peki neden elektrikli kovucular sivrisinekler üzerinde etkili değil? Açık havada sivrisineklerle mücadele için balkon ve bahçelerimizde nasıl önlemler alabiliriz? Prof. Dr. Hüseyin Çetin ile konuştuk.
#SivrisinekÇukurova Üniversitesi Karaisalı Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Hakan Kavur, halk arasında 'yakağan' olarak bilinen kum sineklerinin birçok hastalığa sebep olduğunu belirtti. Doç. Dr. Kavur, ”Yakağanlar ısırdığında iç organlar formu dediğimiz lenf düğümlerindeki damarları tıkayarak şişmelere, dalakta ve karaciğerde büyümeye neden oluyor” dedi.
#YakağanÇukurova Üniversitesi Karaisalı Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Hakan Kavur, halk arasında 'yakağan' olarak bilinen kum sineklerinin birçok hastalığa sebep olduğunu belirtti. Doç. Dr. Kavur, ”Yakağanlar ısırdığında iç organlar formu dediğimiz lenf düğümlerindeki damarları tıkayarak şişmelere, dalakta ve karaciğerde büyümeye neden oluyor” dedi.
#Kan Emen Kum SineğiYaz aylarının en büyük sorunlarından biri sivrisinekler. Evde televizyon izlerken, gece uyurken, açık havada yürüyüş yaparken, sevdiklerimizle piknikteyken özetle her an her yerde bir sivrisinek ısırığına maruz kalabiliyoruz. Öte yandan bazıları sivrisineklerin deyim yerindeyse hücumuna uğrarken bazılarında tek bir ısırık bile olmuyor. Peki insanlar için en ölümcül hayvanların başında gelen sivrisinekler insanları neden ve nasıl ısırıyor? Isıracakları insanı neye göre seçiyorlar ve biz korunmak için gerçekten bir şeyler yapabilir miyiz?
#SivrisinekTürkiye'de ilk olarak 2011 yılında Edirne’de görülen ve yerleşik tür haline gelen Asya kaplan sivrisineğine bağlı yaşanabilecek olası riskleri, havaların ısınmasıyla birlikte tekrar konuşmaya başladık. Peki bu sivrisineklerle mücadelede biz vatandaş olarak neler yapabiliriz? Sivrisinek ısırığına bağlı yaşanabilecek olası hastalıklar nelerdir? Uzmanlarla konuştuk.
#Asya Kaplan SineğiTürkiye'de ilk olarak 2011 yılında Edirne’de görülen ve yerleşik tür haline gelen Asya kaplan sivrisineğine bağlı yaşanabilecek olası riskleri, havaların ısınmasıyla birlikte tekrar konuşmaya başladık. Küçük su birikintilerine yumurtalarını bırakarak çoğalan, gündüz saldıran ve agresif bir tür olan bu sivrisineklerle mücadelede biz vatandaş olarak neler yapabiliriz? Sivrisinek ısırığına bağlı yaşanabilecek olası hastalıklar nelerdir? Hangi durumlarda mutlaka hastaneye gitmek gerekir? Konunun uzmanları ile konuştuk.
#SağlıkKumrular her yıl yavrulama dönemlerinde balkonlara, klimalara, saksılara, araba sileceklerinin arasına girip yuva kuruyor. Bu yuvaları bozmak istemeyen vatandaşlar da onlar yuvadan uçana kadar, klimasını çalıştırmıyor, aracını kullanmıyor, balkonlarını onlarla paylaşıyor ancak uzmanlardan önemli uyarılar var...
#SağlıkYunanistan'da can kayıplarına yol açan Batı Nil Virüsü korkutuyor. Komşuda ölümlere neden olan bu sivrisinekler bizim ülkemize de gelir mi? Neden bazı insanlar hayatını kaybediyor? Belirtiler neler? Ülkemizde kaç can kaybı yaşandı? Kendimizi nasıl koruyabiliriz? Böcek konusunda uzmanlaşmış kişiler anlatıyor...
#Sivrisinek