ÖSYM tarafından 8-9 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen YKS sonuçları 16 Temmuz’da erişime açıldı. Öte yandan üniversite tercih tarihleri de belli oldu. Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği bölümü ile ilgili araştırmalar üniversite tercihleri kapsamında artışa geçti. ÖSYM tarafından yayınlanan kılavuza göre YKS tercihleri 25 Temmuz - 2 Ağustos tarihleri arasında alınacak. Peki, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği pilot olabilir mi? Sivil Hava Ulaştırma ne iş yapar, önü açık mı? İşte merak edilenler...
#Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliğiÜniversite tercihlerinin başlamasıyla birlikte bazı bölümlerle ilgili araştırmalar başladı. Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği iş imkanları da bu bağlamda merak ediliyor. 27 Temmuz’da başlayan tercih sürecinde adaylar en doğru adımı atmak için dikkatli davranıyor. Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği programı havaalanlarında ve havayolu şirketlerinde çalışacak ara elemanları yetiştirmek amacı ile önlisans eğitimi vermektedir. Peki, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği bölümü nedir? Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği mezunu ne iş yapar?
#Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliğiSivil hava ulaştırma işletmeciliği bölümü, YKS 2022 tercihlerinin başlamasıyla merak edilen bölümlerden biri oldu. Adaylar tercihlerini 27 Temmuz - 05 Ağustos tarihleri arasında tamamlayacak. Peki sivil hava ulaştırma işletmeciliği nedir? Sivil hava ve ulaştırma işletmeciliği ne iş yapar?
#Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği NedirSivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümü havacılık ile ilgili her türlü bilgi disiplinini içerisine alıp öğretiye sunan bir bölümdür. Peki, tam anlamıyla sivil hava ulaştırma işletmeciliği bölümü nedir? Sivil hava ulaştırma işletmeciliği bölümünün amacı nedir ve bu bölümün mezunu ne iş yapar ve benzeri bu bölüm ile ilgili her detayı sizler için derledik.
#Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği (Myo) Bölümü Nedir?ÖSYM Başkanlığınca Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercihleri alınmaya başlandı. Tercih sürecinin başlamasıyla birlikte, en çok merak edilen iki yıllık bölümlerden biri de sivil hava ulaştırma işletmeciliği oldu. Sivil hava ulaştırma işletmeciliği bölümün taban puanlarını ve başarı sırasını merak eden üniversiteli adayları, bölüme dair detayları araştırıyor. İşte, Sivil hava ulaştırma işletmeciliği taban puanları...
#Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliğiAtatürk Havalimanı yeni terminali inşaatı ile başlayan müthiş bir serüven. Havalimanları, terminaller yaptı. TAV’ı bir dünya markası haline getirdi. TAV Havalimanları Holding üst yöneticisi Dr. Sani Şener artık TAV İnşaatı yönetecek. Yani şantiyesine döndü. Ama geride bıraktıkları onun imzasını, aklını, fikrini ve gerçekliklerini yaşatıyor. Yoğun çalışma temposundan şimdi bambaşka bir tempoya koşuyor. Emeklilik sözü onun hayatına sanırım hiç girmeyecek.
#Sani ŞenerÜniversite adaylarının dün başlayan tercih telaşı 29 Temmuz’a kadar devam edecek. Bu yıl ilk kez yeni nesil bölümler de kontenjanlar arasında yer aldı. Yapay zekâ, bilgi güvenliği teknolojisi, üç boyutlu modelleme gibi bölümleri öğretim görevlileri Hürriyet’e anlattı.
#GazetehaberleriÜniversitelerin iki ya da dört yıllık örgün eğitim programlarından mezun olan ya da hâlâ eğitimine devam edenler için ‘İkinci Üniversite’ imkânı bulunuyor. Üstelik herhangi bir sınava girmeden bu mümkün. Yapmanız gereken tek şey, aldığınız eğitim programından farklı bir bölüm seçmek. Önlisans öğrencisi veya mezunları önlisans programlarına, lisans öğrencileri veya mezunları ise önlisans ve lisans programlarına kayıt yapabiliyor. Başvuru ve kayıtlar üniversitelerin internet sayfalarından gerçekleştiriliyor. Öğrenciler, seçtikleri adreslerine yakın yerlerde vize ve final sınavlarına girebiliyor. Dersler online veriliyor.
#GazetehaberleriMaltepe Üniversitesi, Meslek Yüksekokulu (MYO) Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı'nda eğitim alan 35 öğrenci için sertifika töreni düzenledi. Eğitimleri tamamlayarak 8 sertifikayı da alan Kazakistanlı Banu Şahin, "Çok çalıştım, meslek çocukluk haylimdi. Evliyim, eşim de destek oldu, evde yemek yaptı, çocuğa baktı" dedi.
#Maltepe ÜniversitesiKurulduğu günden itibaren iş hayatına iyi donanımlı ve "geleceğe iz bırakan bireyler yetiştirme" yi hedefleyen Atılım Üniversitesi, ekonomik gücü olmayan başarılı öğrencilere de destek vermeyi sürdürüyor. Bugüne kadar 8 bine yakın öğrenciye ekonomik anlamda destek veren üniversite bütçesinden bunun için 68 milyon TL ayırdı.