Kayseri tarihini 6 bin yıl önceye dayandıran arkeolojik bulgu ve belgelerin gün ışığına çıkarıldığı Kültepe Kaniş-Karum Ören Yeri'nde kazı çalışmaları devam ederken, 2022 yılı çalışmalarını değerlendiren Kültepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu; "Bizim için güzel bir yıl oldu. Bizim sorduğumuz sorular vardı, bu sorulara bulduğumuz cevaplar var" dedi.
#KayseriKayseri tarihini 6 bin yıl önceye dayandıran arkeolojik bulgu ve belgelerin gün ışığına çıkarıldığı Kültepe Kaniş-Karum Ören Yeri'nde kazı çalışmaları devam ederken, 2022 yılı çalışmalarını değerlendiren Kültepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu; "Bizim için güzel bir yıl oldu. Bizim sorduğumuz sorular vardı, bu sorulara bulduğumuz cevaplar var" dedi.
#KayseriKuru fasulyenin, pidenin, böreğin lezzetini katlayan pastırma... Bazen yumurtayla birlikte kahvaltı sofralarının baş tacı, bazen de ekmek arasının en kıymetli tamamlayıcısı sucuk... Okurlarımız bu hafta çok sevdiğimiz iki şarküteri çeşidini kıyasladı, hangisini nasıl yemeyi sevdiklerini de anlattı. Yazarımız Sahrap Soysal da pastırma ve sucuklu tariflerini paylaştı.
#PastırmaHürriyet’in ‘Ankara Fısıltıları’ köşesinde yer alan Erdoğan’ın, “Mantıda Kayseri, pastırmada Kastamonu” sözleri, pastırmacılar arasında polemiğe yol açtı. Kastamonulu pastırmacılar Erdoğan’ın sözlerine destek verirken Kayserililer, “Pastırmanın anavatanı bizim memleket” diyor.
#GazetehaberleriAdana kebabı, Adapazarı ıslama köftesi, Siirt buryan kebabı.. Örnekler çoğaltılabilir ancak bu ürünlerin ortak noktası hepsi bulundukları il ya da bölgeyle özdeşleşmiş olmaları. Türkiye’de ‘tescilli coğrafi işaretli’ olan bu ürünler için Türkiye’de yapılan tescilin dünyada ise bir geçerliliği bulunmuyor.
Kayseri ’ye gittiğimde bu kez Erciyes Dağı’nı göremedim. Kentin neresinden bakarsanız bakın, zirvesi her zaman karlı bu yüce dağ mutlaka karşınıza çıkar. Ama bu kez çıkmadı. Üç gün boyunca da görünmedi. Erciyes’siz Kayseri bana bir garip geldi. Koca dağ nereye gitti diyecek olursanız, kalın bir sis perdesinin arkasına saklandığını söyleyebilirim. Pastırmalar damlara asıldığı zaman, koca dağ hep sislerin arkasından bakar kente.
Ramazan sofralarının en iddialı bölümünü oluşturur. Çünkü günün sonunda, ana yemek öncesi sizi sofrada iftariyelikler bekler, oruç onlarla açılır. Bir bardak su ve pide eşliğinde, zeytin ya da hurma ile başlanır. Peynir çeşitleri ile devam edilir. Reçeller, kuru meyve ve pekmez gibi tatlılar sizi çorbaya hazırlar.