Mini Kaş Yeme – İçme Rehberi

Resmi olarak yaz aylarına girdiğimiz şu günlerde tatil planları yapılmaya başlandı… Ha okullar kapansın, ha bayram tatili derken sosyal medyadan en sık aldığım mesaj “x yere gideceğiz, orada ne yesek ne içsek…”

Haberin Devamı

Bu yılın en popüler destinasyonlarından biri son birkaç yıl olduğu gibi yine dalış cenneti Kaş olacak gibi… İşte size elcağızımla hazırladığım Kaş yeme – içme rehberi…

Sabah Kahvaltısı

Sabah kahvaltısı Kaş’ın en kuvvetli yeme içme öğünü diyemeyeceğim, ama gerçekten hoş birkaç mekan da yok değil… Yıllardır Kaş denilince ilk akla gelen yer Bi’ Lokma… Hem otogarın civarında, hem de her zamanki yeri olan meydanın biraz ilerisindeki iki şubesiyle hizmet veriyor. Anne böreğini öneririm, kahvaltılıklar her zaman taze, ilgi alaka hep yerindedir. Bu alışılmış seçenek dışında alışılmışın dışında bir iki alternatif sayacağım… Biri arabası olan konuklar için, Yeniköy yolundaki Muhtar’ın Yeri… Köy kahvaltısı formatında, çardak altlarındaki yer sofralarında kahvaltı edebilirsiniz. Uçup kaçıyor mu? Hayır, ama bir değişiklik kattığı kesin… Bir de diğer enteresan öneri ise İnceboğaz tarafındaki belediye tesislerinin denize nazır serpme kahvaltısı… Sucuk ve yumurta dahil deniz manzaralı kişi başına 25 TL kahvaltı oldukça uygun fiyatlı, çeşitler de oldukça taze.

Haberin Devamı

Henüz denemedim ama duydum: Dudu Mutfak… Bi Lokma’nın hemen yanında, iddialı olduğu söyleniyor.

Gün Boyu

Günü plajlarda geçirenlerdenseniz ilk tercih genelde Derya Beach oluyor. Derya Beach, enfes kokteyllerinin yanı sıra ünlü pizzasıyla da damakları fetheden bir yapıya sahip. Cevizli eriştesi, Bursa’dan özel getirilen etleri, bazlama tostu, akşam üstü sıcak kek saatiyle kendi alanında bayraktar, lider bana göre… Belediye çarşısı içindeki Bay Köfte, Trakya usulü köfteyle Antalya piyazını birleştiriyor… Muhakkak denenmeli, kabak tatlısı varsa indirilmeli… Öz Nazilli, pide ve lahmacun hususunda ortalamanın pek de altına düşmeyen Kaş’ın bana göre kendi kulvarında en iddialı mekanı… Bir de alışılmışın dışında tavsiye: Arabalı tatilciler için Ağullu Köyü’ndeki Talay Pide, yine çardak altı sofralarıyla farklı ve serin bir alternatif. Sebzeli pide ve fırında mantar tavsiye.  Burgeriyle ve dürümleriyle Frida da ciddi bir gün boyu ve akşam atıştırmalığı seçeneği sunuyor. İsli burgeri tarafımdan tavsiyedir.

Akşam Yemeği

Haberin Devamı

Haydi akşam yemeğine benden beklenmedik bir tavsiyeyle başlayayım, iki yıldır ne zaman gitsem çıtası hiç düşmedi, kalbimde mühim yer kazandı: Oburus Momus… Vegan ve vejetaryen mutfağı ağırlıklı bir menüsü var, ancak mozarellalı patlıcanı, soğan halkaları, erişteleri, oburus ve momus dev kaseleri en azılı etoburların bile takdirini kazanmış vaziyette. Et hususunda şaşlığıyla rakipsiz Zaika Ocakbaşı, levrek simit ve ahtapot tandır için Nereid, direkt olarak ahtapot için Şako, derhal tercih edebileceğiniz mekanlar…  Son bir hatırlatma, Kaş denizleri avlanmaya yasak bölge içinde kaldığından mekanlardaki balık ve deniz ürünleri Antalya ya da Fethiye üzerinden gelir… Beklentilerinizi buna göre ayarlamanızı tavsiye ederim.

Haberin Devamı

Henüz denemedim ama duydum : Gelos, bu sene açılan Muskat Meze Bar ve yeni yerinde Çakır Meyhane yine iddialı deniyor…

Mini Kaş Yeme – İçme Rehberi

Eğlencelikler

Akşam eğlenceleri için bahçe ve sohbet kombiniyle Hideaway, her ne kadar yazın gün batımı tam görünmese de bu ritüel için adı çıkan Deja Vu, hem yemek seçenekleri hem de müzik eşliğinde bir şeyler yudumlamak için Asma6, konserleriyle Echo, geceyi kapamak için sevgili Aylin Aslım’ın mekanı Gagarin,  Amerikan dizilerinde arkadaşların buluşup sohbet ettiği ufak mekan kontenjanından sıcak ve samimi Happy, dans için No:11 ve Denizaltı ve Kaş’ın sembol mekanı Mavi, eğlenceseverler için öne çıkıyor…

Yakında açılacak: Dragoman Bahçe, dalışseverler başta olmak üzere sohbetperverler için Dragoman’ın arkasındaki bahçede açılıyor, deneyenlerden mesaj bekliyorum.

Haberin Devamı

Kaş’la ilgili sohbet etmek isteyen ya da yorum katmak isteyen hemen herkesi e posta yoluyla ya da sosyal medya üzerinden bekliyorum. İlerleyen haftalarda farklı tatil bölgelerimize de değineceğim.

ARA SICAK MESELELER

Geçen hafta yazdığım, iftar veren mekanların performansını sorgulamaya açtığım yazı çokça geri dönüş aldı. Ezici ve ortak fikir, mekanların bu ayı bir para kazanma fırsatı olarak görüp gerekli özeni ve fiyat performans dengesini gözetmiyor oluşu üzerine… Herkesin yorgun argın sofra hazırlamaktan imtina etmesi gereken böylesi bir ayda dışarıda oruç açmak yerine evine yönelmesi gerçekten hepsi denmese de çoğu mekanın dersine nasıl da iyi çalışmadığını kanıtlar nitelikte…

Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta ETS’nin Yunan Adaları cruise’undaydım, 3. Kez katıldığım bu yolculukta daha önce vasat bulduğum yemek kalitesinin bir nebze de olsa yukarı çekildiğini mutlulukla fark ettim. Umarım gelecek yıllarda hem gemi için eğlence programlarını hem de yeme – içme performansını daha yukarda görebiliriz.

Ülkenin kıyıda köşede kalmış gizli gastronomi şehirleri arasında daha önce Sivas ve Denizli’yi saymıştım… Kastamonu başta tirit, döner ve pastırması olmak üzere hak ettiği yeri bulamamış bir gastrocennet değildir de nedir?

 

Yazarın Tüm Yazıları