Avrupa’nın prestijli mühendislik ödülü SEFI Fellowship’i ilk kez bir Türk aldı. 1995’ten beri her yıl verilen ödülün bu yılki sahibi olan Prof. Dr. Şirin Tekinay, “Bu ödülü, dünyanın her yerindeki haklı olarak endişeli ve kızgın gençlerin, özellikle de kızların şerefine alıyorum ve tüm gençleri mühendis olmaya davet ediyorum” dedi.
#AvrupaTürkiye’de Yönetim Kurullarında Kadın 2018 Raporu’na göre 2018 yılında BIST yönetim kurullarında yer alan kadınların oranı yüzde 13.9’dan yüzde 15.2’ye çıktı. Fakat Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu Direktörü Melsa Ararat, “Dünyada ve Türkiye’de yönetim kurullarında kadın oranındaki artışlar yeterli değil. Türkiye’de aileleri temsil eden kadın CEO’lar hariç tutulursa profesyonel kadın CEO oranının sadece yüzde 2 olduğu görülür” diyor.
#Yönetim Kurullarında Kadın 2018 RaporuSabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu tarafından 6.sı düzenlenen Türkiye Kadın Direktörler Konferansı, 27 Kasım 2018, Salı günü “Yönetim Kurullarında ve İşte Dönüşüm” başlığıyla, Zorlu Holding ve Zorlu PSM’nin sponsorluğunda gerçekleşti.
#ÜniversiteKız çocuklarına kodlamayı öğreten, iş hayatına ara vermiş kadınların tekrar iş hayatına atılmasına destek olan Microsoft, kadınları teknolojinin içene çekmek, farkındalığı artırmak için her yıl Teknolojinin Kadın Liderleri yarışmasını düzenliyor. Teknoloji sektöründe kadın yönetici oranının sadece yüzde 9 olduğuna dikkat çeken Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu, “Hâlâ teknolojinin erkek işi olduğu gibi bir algı var” diyor.
#Microsoftİşletmecilik ve finansal alanlardaki çalışmalara yönelik bir araştırma merkezi kuruluyor. Merkez, Türkiye’de finansal yönetim ve işletmecilik uygulamaları üzerine yapılan çalışmalarda, işletmeler ve işlemlerin vaka analizleri odaklı olarak değerlendirilmesini hedefliyor.
#FİMERYÖK, özellikle boşalan dekanlık koltuklarına her üniversitenin en az bir kadın dekan ve rektör yardımcısı ataması yapılmasını istedi. Devlet üniversitelerinde şu anda 2, vakıf üniversitelerinde ise 7 olmak üzere Türkiye’deki 174 üniversitede 9 kadın rektör bulunuyor.
#YÖKProf. Dr. Şirin Tekinay, Işık Üniversitesi’nin Rektörü. ABD’de 20 yıllık bir kariyerden sonra Türkiye’ye döndü. Okul çağına bile gelmeden mühendislik isteyen, 3-4 yaşında gözde oyuncakları arasında tornavida olan, Leonardo da Vinci hayranı ve Boğaziçi Üniversitesi Elektrik- Elektronik Mühendisliği mezunu Tekinay’ın 9 patenti ve çok sayıda yayını bulunuyor.
#Prof. Dr. Şirin TekinayPROF. Dr. Şirin Tekinay, Işık Üniversitesi’nin Rektörü. ABD’de 20 yıllık bir kariyerden sonra Türkiye’ye döndü. Okul çağına bile gelmeden mühendislik isteyen, 3-4 yaşında gözde oyuncakları arasında tornavida olan, Leonardo da Vinci hayranı ve Boğaziçi Üniversitesi Elektrik- Elektronik Mühendisliği mezunu Tekinay’ın 9 patenti ve çok sayıda yayını bulunuyor.
#Nuran ÇakmakçıAdaylar, Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre, tercihlerini düşünmeye başladılar. 26 Temmuz – 2 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek üniversite tercih dönemi öncesinde uzmanlar, adayları dikkat edilmesi gerekenler konusunda uyarıyor.
#ÜniversiteTürkiye’nin bilim ve teknoloji alanlarında önde gelen üniversitesi olan Işık Üniversitesi, bu konuda dünya çapında yeni ve önemli bir adım daha attı. Dünyanın en önde gelen bilim ve teknoloji üniversitelerinden Kore İleri Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (KAIST) ile işbirliği anlaşması imzaladı. Işık Üniversitesi bu anlaşma ile, öğrencilerinin deneyimlerini zenginleştirecek değişim programları, araştırma projeleri gibi ortak çalışmalar yapılacak.
#Işık ÜniversitesiÜniversitelerin endüstri ile bağlantıları, özellikle son 10 yılda gittikçe önem kazanıyor. Işık Üniversitesi, Arçelik ile birlikte AR-GE paneli düzenledi. Panelde, yeni eğitim ve araştırma yaklaşımları arasında yer alan STEAM ve Ar-Ge konuları masaya yatırıldı.
#Steam‘Işıklı Konuşmalar’ serisinin bu yıl yapılan ilk etkinliğinin konusu ‘Üniversite Eğitiminde Yeni Trendler: Girişimcilik ve Yeni Öğrenme ’ oldu. Etkinliğe ‘Üçüncü Kuşak Üniversitelere Doğru: Geçiş Dönemini Yönetmek’ kitabının yazarı Prof. Dr. Hans Wissema da katıldı.
#ÜniversiteKadir Has Üniversitesi’nde “FabLab Istanbul” kuruldu. 34 ülkede 125 adet olan üretim laboratuvarı arasına Türkiye de katıldı. Üniversitenin Mühendislik ve Doğa Bilimleri ile Sanat ve Tasarım Fakültesi’nin ortak projesi olan FabLab İstanbul, üniversite ve dışarıdan katılımcılara açık olacak.
#ÖğrenciTürkiye’nin ilk ve tek FabLab’i “FabLab Istanbul” Kadir Has Üniversitesi’nde, Cibali Kampüsü’nde kuruldu. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile Sanat ve Tasarım Fakültesi’nin ortak projesi olan FabLab İstanbul, üniversitenin tümüne ve tüm dış paydaşlara açık olacak. Kadir Has Üniversitesi’nin açılışı ile yalnızca 34 ülkede 125 adet olan FabLab’lerin bulunduğu haritaya Türkiye de girdi.