Adana’nın yöresel lezzeti şırdan ya da şırdan dolması son dönemde popülerliği gittikçe artan yemeklerden. Özellikle sakatat sevenlerin vazgeçemediği yemeklerden olan şırdan, sosyal medyada da çok sık karşımıza çıkmaya başladı. Bu nedenle evde şırdan yapmak isteyen ve “Şırdan nasıl yapılır?” diye arama motorlarına danışanların sayısı da günden güne artıyor. Siz de şırdan nedir, hayvanın neresinden elde edilir merak ediyorsanız ya da evde şırdan yapmak ve gönül rahatlığıyla yemek istiyorsanız içeriğimizde aradıklarınızı bulabilirsiniz. İşte tüm detaylar…
#ŞırdanAdana kebabı ve şalgam kadar popüler bir lezzet olan şırdanı hiç tatmış mıydınız? Türkiye'ye gelen Harvard Business School yüksek lisans öğrencilerine Türk yemeklerini tattılar ve bakın nasıl tepki verdiler. Haftanın menüsünde Adana’nın meşhur yemeği şırdan var...
#ŞırdanDolmaları çok çeşitli, lahana sarmaları tahinli... En çok kuzu eti yeniyor, patlıcanlı yemeklerin sayısız çeşidi pişiriliyor. Un helvası pekmezli; halka tatlısı çok seviliyor. Çukurova Aşçılar Derneği İkinci Başkanı Fatma Çıkla, Adana mutfağını anlatıyor, birbirinden leziz tarifler veriyor...
#KebabMumbar özellikle Adana ve bölgesinde çok sevilen yiyecekler arasında bulunmaktadır. Son zamanlarda ise pek çok kişi tarafından tüketilmeye başlanmıştır. Sakatat sevenlerin lezzetine doyamadığı bu yiyeceğin evde de hazırlanması mümkün olmaktadır. Ama hazırlama aşamasında bazı noktalara dikkat etmek gerekir. Mumbar yemeği bumbar olarak ta bilinmektedir. Mumbar doğru şekilde temizlenmezse hastalığa neden olabilir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#MumbarŞırdan Adanalılar için vazgeçilmez olan, bizim ise biraz geç tanıştığımız lezzetlerden. Son dönemde gittikçe popülerleşen şırdan, sakatat sevenlerin vazgeçemediği tatlardan biri oldu. Peki şırdanı keyifle yemek için ille de Adana’ya gitmek zorunda mıyız? Tabii ki hayır… Evde de gayet güzel şırdan dolması yapabiliriz. İşte nefis ev yapımı şırdan dolması tarifimiz…
#EvdehayatAdana'nın milli yemeği olan şırdan bölgede kebaptan sonra en çok tüketilen lezzetlerden biri. Şırdancılık Adana'da neredeyse başlı başına bir sektördür. Adana'da kesilen koyunların şırdan ihtiyacını karşılamadığı için başka şehirlerden çiğ şırdan getirilmektedir. Peki, şırdan nedir? Şırdan dolması hayvanın neresinden yapılır?
#Şırdan Nedir?Mumbar, koyunun kalın bağırsaklarının iç harç ile doldurulmasıyla yapılan bir çeşit dolma türüdür. Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi illerinin büyük çoğunluğu ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin bazı illerinde yapılmaktadır. Mumbar, genellikle kışın daha fazla tüketilir. Peki, mumbar dolması nasıl yapılır?
#Mumbar5-6 sene önce Adana'nın 5 Ocak Meydanı'nda esnafların sıkıntılarını konuşmak için röportaj yaptığımda küçük bir kafesi vardı. Şimdi emek emek gezdiği gördüğü ve patlattığı mekanlardan sonra aranılan insan oldu. Hem de 147 bin civarında bir takipçi sayısına ulaşarak...
#ADANAÇİNİ SANATININ EN BAŞARILI TEMSİLCİLERİNDEN BİRİ OLAN VE KENDİ DEYİMİYLE FIRÇA VE RENK İKİLİSİYLE "İNSANA" AHENKLİ DEYİŞLER BIRAKAN AYŞE ÖZKAN, ÇİNİ ÇALIŞMA ATÖLYESİNDE ESERLERİNİ ORTAYA ÇIKARMAYA DEVAM EDERKEN, GELENEKSEL SANATLARIN KORUNMASI VE YAŞATILMASI İÇİN BİRÇOK PROJEYE DE İMZA ATIYOR.