Her mevsimde görülmesiyle birlikte çoğunlukla kış aylarında ortaya çıkan ve burun- geniz akıntısı ile kendisini belli eden sinüzit, tedavi edilmediği takdirde kişilerin günlük yaşam kalitesini önemli ölçüde düşürür. Peki, sinüzit ağrısına ne iyi gelir? Sinüzit baş ağrısı evde nasıl geçirilir? Sizler için evde sinüzit baş ağrısını geçirmenin doğal yollarını derledik. İşte detaylar…
#SinüzitSinüzit; sinüs kanallarının tıkanması sonucu sinüs boşluğu içinde hapsolan iltihabın verdiği rahatsızlıktır. Genellikle sinüzitin ilk belirtisi baş ağrısı ve yüz ağrısıdır. KBB bölümü Doktoru Doç. Dr. Yavuz Selim Yıldırım, sinüzit belirtilerini ve sinüzit tedavisini anlattı.
#SinüzitSinüzit nedir? Sinüzitin belirtileri nelerdir? Sinüzit nasıl tedavi edilir? Sinüzit için ne iyi gelir? Burun tıkanıklığı, baş ağrısı, yüzde tıkanıklık hissi gibi şikayetlerinizin nedeni sinüzit olabilir. Özellikle de kapalı alanlarda çok fazla zaman geçirilen şu günlerde toplu taşımalar ve alışveriş merkezleri üst solunum yolu enfeksiyonlarına davetiye çıkarıyor. Bağışıklık sistemini destekleyen besinler tüketerek ve bol su içerek sinüzitten korunmanın mümkün olduğunu söyleyen Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Koray Cengiz, sinüzit ile ilgili merak ettiklerimizi anlatıyor
#SinüzitEn sık olarak kasımdan mart-nisan aylarına kadar olan dönemde görülen sinüzit, hastaların yaşam kalitelerine direkt olarak olumsuz etki eden can sıkıcı rahatsızlık olarak dikkat çekiyor. Sinüzitten gereken önlemler alınarak korunmak ya da etkisini hafifletmek oldukça kolay. Peki, sinüzit nedir? Sinüzit nasıl geçer?
#Sinüzit Nedir?Her yaş ve cinsiyet grubunda pek çok kişiyi etkileyen sinüzit, burun tıkanıklığına bağlı nefes almak zorluğuyla kendini gösteriyor. Sinüzitin kronikleşmesi halinde, kalıcı tedavinin ancak cerrahi uygulamayla söz konusu olacağı biliniyor. Peki, sinüzit nasıl geçer? Sinüzit tedavisi nasıl yapılır?
#Sinüzit Nasıl Geçer?Özellikle soğuk havalarda etkisini arttıran sinüzit, baş ağrısı, burun akıntısı ve geniz akıntısı gibi belirtileri ile dikkat çekmektedir. Sinüzite iyi gelen en önemli durum ise baş ve yüz bölgesinin soğuk havadan korunması ve iyi muhafaza edilmesidir. Peki, sinüzit nasıl geçer ve tedavisi nasıl yapılır? İşte, sinüzite iyi gelen durumlar ve sinüzit nasıl geçer sorusu hakkında uzmanlardan bazı bilgiler
#SinüzitMevsim değişikliği başladı , havaların ani soğuması soğuk algınlığı, grip ve nezleye paralel olarak sinüzit şikayetlerinde de artışa neden oluyor. Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Yusuf Can, sinüzit hastalığı ve tedavisinde dikkat edilmesi gerekenleri anlatıyor.
#Yusuf CanPek çok kişinin farklı zaman dilimlerinde yaşadığı sorunlar içerisinde sinüzit gelir. Özellikle ağır şekilde ortaya çıktığı zaman günlük hayatı olumsuz etkileyen sorunlar arasında bulunur. Peki, Sinüzit bulaşıcı mı ve insandan insana geçer mi tüm detayları ile derledik.
Sinüzit hemen hemen herkesin yaşadığı problemlerden bir tanesidir. Yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyen sinüzit mutlaka tedavi edilmesi gereken hastalıklardan bir tanesidir. Sinüzit hastalığının nasıl tedavi şekli olduğu ve sinüslerin temizlenmesi için ne yapılması gerektiği de araştırılmaktadır. Peki, son zamanlarda fazlaca araştırılan sinüzit nasıl boşaltılır? Sinüsleri temizlemek için ne yapılmalıdır? Sinüzite iyi gelen şeyler nelerdir? İşte sinüzite iyi gelen tüm detayları derledik.
Her mevsimde görülse de en çok kış aylarında ortaya çıkan ve genellikle burun ve geniz akıntısı ile kendisini belli eden sinüzit, tedavi edilmediği takdirde kişilerin günlük yaşam kalitesini düşürebilir. Sinüzite iyi gelen bitkisel ve doğal yollarla evde çözüm üretmek mümkün. Peki sinüzit nasıl geçer? Evde sinüzite ne iyi gelir? İşte evde sinüzite iyi gelen bitkisel ve doğal yollar
#Sinüzite Ne İyi GelirPolen alerjisi olanlarda gelişen iltihap, sinüzite de davetiye çıkarıyor. Polenler nedeniyle bahar aylarında sıkça rastlanan çıkan sinüzit, kronik hale gelmediği sürece kolayca tedavi edilebiliyor. Ancak, kronik sinüzitte tedavisinin cerrahi müdahaleye kadar gidebildiğini belirten Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Burak Ertaş, sinüzitten korunmanın 6 püf noktasını anlattı.
#SinüzitBahar ayları bazılarının hevesle beklediği bir zaman dilimi olmayabiliyor. Özellikle de alerjisi olanlar bahar döneminde gün boyu ellerinde mendil, gözleri akar vaziyette dolaşanlar için… Zira, havadaki polenler, alerjik bünyeyi etkiliyor. Ama alerjik kişilerin riskleri bunlarla da sınırlı değil. Polen alerjisi olanlarda gelişen iltihap, sinüzite de davetiye çıkarıyor.
#Alerjik BünyeSağlık Bakanlığı tarafından 21 ilden gelen örneklerin incelenmesinde kasım-aralık aylarında grip dışındaki virüslerin yüzde 41,4´ünün gergedan virüsü olduğu bildirdi. Prof. Dr. Meral Sönmezoğlu, virüsün hastalığın bitiminde farklı hastalıklara da zemin hazırladığını ve bu nedenle özellikle risk grubundakilerin dikkatli olması gerektiğini söyledi.
#Gergedan VirüsüSinüzit nedir sorusu birçok kişi tarafından merakla sorgulanan konular arasında yer almaya devam ediyor. Günümüzde “sinüzit” yerine “rinosinüzit” olarak da tanımlanan rahatsızlığın gelişmesi enfeksiyonlar dışında oldukça nadir. Peki, sinüzit nedir? Nasıl anlaşılır?
#SinüzitGöz ve yüz çevresinde bitmek bilmeyen bir baş ağrısı… Nefes almayı zorlaştıran rahatsız edici burun tıkanıklığı… Her ne kadar düzenli uyusanız da sürekli yorgun kalmak hissi… Eğer tüm bu belirtiler size de tanıdık geliyorsa sinüzitiniz olabilir. Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Koray Cengiz, sinüzitle ilgili bilinmesi gerekenleri anlatıyor.
#Soğuk AlgınlığıGünümüzde “sinüzit” yerine “rinosinüzit” olarak da tanımlanan rahatsızlığın gelişmesi enfeksiyonlar dışında oldukça nadir. Uzun süreli ilaç tedavisine yanıt vermeyen hastalarda ya da uygun tedaviye rağmen sık tekrarlayan enfeksiyon ataklarında ameliyat düşünülebiliyor.
#SinüzitSonbaharda tekrarlayan baş ağrısı, halsizlik, depresif ruh hali, nefes alma problemi, uyuma zorluğu, mide bulantısı, ağız kokusu gibi sorunların kaynağı sinüzit olabilir. Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Gürkan Kayabaşoğlu, sinüzit ilgili merak edilen tüm detayları açıkladı.