Dünyanın en fazla ziyaret edilen yerlerinden biri olan Singapur, bir şehir devleti olması ve kendine özgü yapılarıyla dikkat çekiyor. Hint Okyanusu’nda, kuzeyde Malezya, güneyde Endonezya’yla çevrili bu küçük şehir devletinin tarihi 11. yüzyıla dayansa da serbest ticareti mümkün kılan bir liman şehrine dönüşmesi ve ticari yolların birleşme noktası olarak günümüz Singapur’unun tarihi, Sir Thomas Stamford Raffles’ın 1819 yılında buraya bir liman kurması ve şehrin İngiliz sömürgesi olmasıyla başlıyor. Bu yazımızda Raffles Place, Merlion Heykeli, Marina Bay, Marina Sands Otel, Helix Köprüsü, Gardes by the Bay, Singapore Flyer, Esplanade ve Orchard Road gibi turistik merkezlere değineceğim. Çin Mahallesi, Küçük Hindistan, Arap Caddesi ve Sentosa Adası gibi bölgelerini başka bir yazıya bırakacağım. İşte detaylar…
#Singapur Gezi RehberiHint Okyanusu'nda bulunan Singapur, pek çok adacıkla çevrili bir ülke. Dünyanın en fazla ziyaret edilen yerlerinden biri olan bu ada ülkesi, bir şehir devleti olması ve kendine özgü şehircilik anlayışı ile dikkat çekiyor. Pek çok kültürün iç içe yaşadığı Singapur'u ziyaret etmek için pek çok neden bulunuyor. İşte Singapur'a gitmek için nedenler...
#Singapur'a Gitmek İçin NedenlerTHY’nin Sicilya’daki ikinci uçuş noktası Palermo tarihi, kültürü ve muhteşem yemekleriyle tam bir kafa dinleme yeri. ‘Yavaş şehir’ statüsünde değil ancak sessiz, huzurlu sokaklarında dolaşırken aynı dinginliği yakalamanız mümkün. Burada sohbet fırsatı bulduğum THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, şirketin yeni uçuş noktaları hakkında bilinmeyenleri anlattı.
#THYDünya genelinde yer alan şehirlerden birçoğu pahalı olması ile ünlenmiştir. Dikkat çekici bu şehirlerin kalabalık ve pahalı olması insanların ilgi duymasını sağlamıştır. Sizler için Dünyanın en pahalı şehri hangisidir? Dünyanın en pahalı şehirleri hakkında bilgiler nelerdir? İşte, tüm detayları derledik.
Dünyada bazı şehirler ya da bazı ülkeler çok daha fazla turistin ilgisini çeker. Dünyada en çok turist çeken şehirler hangileri, ülkeler neler, dünyada gezilecek ve görülmesi gereken yerler neresidir soruların cevabını derledik.
Yaz geldi, herkesi bir tatil telaşı aldı. Türk vatandaşları için sadece pasaportla, vizesiz gidilen ülkeleri araştırdık. İşte hem yurt dışına çıkıp hem de vize masrafını düşünmemek isteyenler için vizesiz gidilen 65 ülkenin listesi.
#Vizesiz Gidilen ÜlkelerYılın son gününde bir seyahat bilançosu çıkarmaya ne dersiniz? Bu yıl kaç güzel şehir keşfettiniz, 2012’den hangi unutulmaz hatıralar kaldı geriye? Yekün sizi mutlu etmiyorsa, 2013 için hayal kurmanın tam zamanıdır. “Seyahat Mektupları” yazarı 11 okurumuz yılın unutulmaz gezilerini, 2013 hayallerini anlattı.
İstanbul’da yaşayan Güher Abacı (39), inşaat mühendisi. Sanatın yanı sıra seyahat etmeye ilgi duyuyor. Abacı, Madagaskar seyahati sırasında ziyaret ettiği Ambalavao şehrini anlattı. “İpek dokumalarını ve şaraplarını keşfettim. Doğal parklarına, sevimli çocuklarına, yaban hayvanlarına hayran kaldım” diyor.
İstanbul’da yaşayan Temel Tacal (51), ortopedi uzmanı. Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde sanatsal anatomi dersi veriyor. Aynı zamanda fotoğrafçı. Sırt çantasıyla dünyayı gezen Tacal, yılda en az iki kez uzak coğrafyalarda üçer haftalık yolculuklara çıkıyor. Geçen temmuzda gittiği Guilin için “İki nehir, dört gölle çevrili. Endüstriyel kirlilikten uzak, üstelik UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde” diyor.
Bangkok’a gittiğimde, muhalefeti temsil eden “Kırmızı Gömlekliler” askerle kıyasıya çatışıyordu. Onun için kentin merkezine giremedim ama kıyısından, köşesinden görülebilecek her yeri gördüm. Yemeklerinin tadına baktım. Acı çorbalarını içip ter içinde kaldım. Bangkok, cehennem benzeri sıcağı ve hiç yürümeyen trafiği haricinde insanı sarmalayan, güler yüzlü bir kent.
Niyazi Savaşan (50), Enerji sektöründe insan kaynakları müdürü. Yunanistan, İtalya, İspanya, İngiltere, Belçika, Hollanda, Monaco gibi Avrupa ülkelerinin yanı sıra Nepal, BAE (Dubai), Singapur, Tayland, Mısır, ABD ve Kanada’yı görmüş. Gezmeye 19 yaşında Avrupa ile başlamış. ABD’de okurken de sık sık ülke içinde geziler yapmış.