Dünya çapında 5 bin 300’ün üzerinde okulda yaklaşık 1.5 milyon öğrencinin eğitim aldığı IB (Uluslararası Bakalorya) programının soruları çalındı. Afrika, Ortadoğu ve Avrupa bölgesindeki sorular internette dolaşıma sokuldu. Sınavlar devam ederken, öğrenciler IB’nin kararını bekliyor.
#IBİstanbul Üniversitesi’nin kapılarını ziyaretçilere açması tartışma yarattı. Kampusta hatta amfide tanımadıkları kişilerle yan yana gelen öğrenciler ‘güvenlik kaygısı duyuyoruz’ dedi. Üniversite yönetimi ise dün güvenlik tedbirlerinin alındığını ve bu uygulamanın yalnızca hafta içi belirli saatlerde bahçeyle sınırlı olacağını duyurdu.
#İstanbul ÜniversitesiPandemi ve depremler nedeniyle 3 yıldır uzaktan çevrim içi düzenlenen ‘Millî Eğitim Bakanlığı Açık Öğretim Kurumları Sınavları’ uzun bir aranın ardından basılı evrakla, yüz yüze yapılıyor. 23-24 Aralık olarak belirlenen birinci dönem yazılı sınavları takviminde ilk iki oturum bugün, üçüncü ve son oturum ise yarın düzenlenecek.
#Açık Öğretim LisesiUzaktan eğitimin de etkisiyle çocukların eskiye oranla daha fazla masa başında ve ekran karşısında vakit geçirmeleri, erken yaşta duruş bozukluğu yaşamalarına neden olabiliyor. Prof. Dr. N. Ekin Akalan, “Çocukların çalışma postürleri (duruşları) ile başarıları, karar verme yetenekleri arasında yüksek bir ilişki var. Çocukların doğru duruşu öğrenmesi gerek” diyerek aileleri uyarıyor.
#Ekin AkalanAçık Öğretim Lisesi’nin 1’inci dönem sınavları 9 Aralık’ta çevrimiçi yapılmaya başlandı. 20 Aralık’a kadar erişime açık olan sınavlara 11 gün boyunca istenilen zamanda girilebiliyor. Bu durumdan faydalanan öğrenciler de soruları ortaklaşa çözdükleri inanılmaz bir kopya sistemi geliştirmiş. İşte detayları...
#Açık Öğretim LisesiTürkiye’nin seçilmiş ilk kadın bakanı İmren Aykut ile buluştuk. Adana’da memur bir ailenin çocuğu olarak doğan Aykut ilk kez 1983 seçimlerinde İstanbul milletvekili olarak TBMM’ye girdi. 5 ayrı hükümette Çalışma Bakanı, Devlet Bakanı, Hükümet Sözcüsü ve Çevre Bakanı olarak görev aldı. 22 yıl siyasetin içinde kalan Aykut, “Bakan olmayı hiç beklemiyordum, kadın olduğum için uzun süre getirdiğim kanun tekliflerine sıcak bakılmadı, müstehzi dinlendi. Ama bu bileği hiç büktürmedim, siyaseti de pek özlemedim” diyor...
#İmren AykutTunceli’de 5 Ocak 2020'den bu yana haber alınamayan, Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku'nun (21) Antalya'nın Alanya ilçesinde gözaltına alınan ve daha sonra adli kontroller serbest bırakılan erkek arkadaşı Zeinal A.'nın (26) savcılığa verdiği ifade ortaya çıktı. Sorgusunda ilk önce avukat istemeyen ama daha sonra sorgu uzayınca talep ettiği avukat eşliğinde ifade veren Zeinal A., Gülistan'ın kaybolmadan önce 4 Ocak'ta gece geç saatte kendisine 'korkuyorum' diye mesaj attığını, hangi amaçla attığını bilmediğini söyledi.
#TunceliSınavlara hazırlık sürecinin olmazsa olmazıdır deneme çözmek. Sınav zamanı yaklaştıkça daha da sıklaştırmak şartıyla belli aralıklarla gerek branş denemeleri gerekse tam denemeleri çözerek öğrenciler eksikliklerini görmelidir. Deneme çözmek sınavlara hazırlanan öğrencilerin rutini hâline dönüşse de öğrencilerden gelen bazı sorular “deneme çözmenin öğrenciye ne şekilde en faydalı olacağı” konusunun tam olarak bilinmediğini düşündürdü. Bu sebeple çözülen deneme sınavlarından maksimum kazancı elde etmek için nelere dikkat edilmesi gerektiğine başlıklar halinde değinmek istedim.
#Ders ÇalışmaYılın en önemli haftalarından birine başlıyoruz. Bu hafta Satürn ile Uranüs arasında güçlü bir etkileşim olacak. Alışkanlıklardan kurtulup yeniliklere yelken açma zamanı. Hepimiz özgürlük elde etmek için önemli ve çok büyük adımlar atacağız belli ki...
#YazarÇocuğunuz matematikte iyi olmadığına mı inanıyor? Kimse matematikte iyi ya da kötü olarak doğmaz. Çocuğunuzun matematiği ve sayıları sevmesine nasıl yardımcı olabilirsiniz. Çocukların matematiği ve sayıları sevmesinin mümkün olduğunu söyleyen Eğitim Uzmanı Abdulkadir Özbek, 10 farklı öneride bulundu.
#ÇocukÖğrencilik sürecinin en sorunlu zamanı sınav zamanıdır. Özellikle derslere çalışmak için sınavların yaklaşması beklendiyse dağ gibi yığılan konularla baş etmek bir o kadar güç olur. Bu sorunla başa çıkmanın en iyi yolu planlı ve programlı çalışmaktır. Süreç boyunca planlı çalışan öğrencilerin sınav zamanı yapacağı tekrar, öğrencinin sınava hazır olmasında yeterli olacaktır.
#DersMilli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından LGS sınav tarihinin 20 Haziran olarak değiştirilmesi bu sene sınava girecek adaylar için avantajlı bir durum sağladı. LGS sınavı soru kapsamı yaşanan salgın sebebi ile bu seneye özgü olarak MEB tarafından değiştirildi. Öğrenciler sınavda sadece 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının birinci döneminden sorumlu olacaklar.
#LGSMuğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Meslek Yüksekokulu Turizm Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Hakan Kayıran (21), iddiaya göre köpeğini tekmeleyen aynı üniversitede tekniker H.S. ile tartışmaya başladı. Yaşanan arbedede H.S.'nin burnu kırılırken, okul idaresi tarafından hakkında disiplin soruşturması başlatılan Kayıran, "Hayvanlar da can taşıyor. İlk önce o köpeğimi darbetti. Okul idaresinin olaya böyle bakmasını istiyorum" dedi.
#MuğlaVan’da Ömer Tanış, mahalle arasında bulunan sokak duvarına ideolojik ve argo yazıların yazıldığını görünce, duvarı ilkokul çağındaki öğrencilerin faydalanabileceği matematik tablosuna dönüştürmeye karar verdi. Tanış, fon kağıtlarından da yararlanarak çarpım tablosunun tamamını düzenli ve okunaklı bir şekilde evinin sokak duvarına işledi.
#Matematikİstanbul Teknik Üniversitesi’nin bu yılki okul birincisi Afganistan uyruklu öğrenci Shokrullah Sorosh oldu. İnşaat Mühendisliği Bölümü’nü 3.99 not ortalamasıyla bitiren Sorosh, ailesinin üniversiteye gidebilmiş ilk üyesi. Sorosh ile başarısının sırrını ve Afganistan’dan gelen mültecilere bakışını konuştuk.
#Gazetehaberleri