ÖSYM tarafından geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen YKS sonrası ÖSYM gözetmen ücretleri gündemdeki yerini aldı. YKS görevli paraları yattı mı, ne zaman yatar? sorusu da bu bağlamda araştırılıp merak ediliyor. Toplamda 3 oturumdan oluşan üniversite sınavlarına 3 milyondan fazla aday katılım gösterdi. YKS’de ÖSYM tarafından belirlenen binlerce aday görev aldı. YKS gözetmen ücretleri 2023 kaç TL? sorusu da geçtiğimiz hafta görev alan kişiler tarafından yakından takip ediliyor. 2023 Ocak-Haziran dönemi sınav görevi ücretleri yüzde 15'lik vergi dilimi esas alınarak hesaplanıyor. Peki, YKS sınav görevli ücreti 2023 ne kadar? İşte bu yıl gözetmenlerin alacağı para…
#YKS Gözetmen ÜcretleriÖSYM tarafından geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen YKS sonrası ÖSYM gözetmen ücretleri gündemdeki yerini aldı. YKS görevli paraları yattı mı, ne zaman yatar? sorusu da bu bağlamda araştırılıp merak ediliyor. Toplamda 3 oturumdan oluşan üniversite sınavlarına 3 milyondan fazla aday katılım gösterdi. YKS’de ÖSYM tarafından belirlenen binlerce aday görev aldı. YKS gözetmen ücretleri 2023 kaç TL? sorusu da geçtiğimiz hafta görev alan kişiler tarafından yakından takip ediliyor. 2023 Ocak-Haziran dönemi sınav görevi ücretleri yüzde 15'lik vergi dilimi esas alınarak hesaplanıyor. Peki, YKS sınav görevli ücreti 2023 ne kadar? İşte bu yıl gözetmenlerin alacağı para…
#YKS Gözetmen ÜcretleriSınavlarda görev yapmak isteyenler alacakları ücretleri gündemlerine aldı. Milli Eğitim Bakanlığı ve ÖSYM tarafından organize edilen sınavlarda bina yönetici, sınav sorumlusu, gözetmen, salon başkanı ve diğer görevlerde bulunanlar alacakları ücretleri merak ediyor. 2023 yılında özellikle kamu personeli sınavı (KPSS) üniversite sınavı, LGS, bursluluk sınavı, Dikey geçiş sınavı, ALES, Açıköğretim Fakültesi ve diğer birçok sınav düzenlenecek. Bazı sınavların online yapılması kararı alınırken merkezi sınavlar ise yüz yüze okul ortamında yapılacak. ÖSYM ve MEB tarafından organize edilen sınavlara belirli dönemlerde başvuru yapılabiliyor. Peki 2023 Sınav gözetmen ücreti ne kadar, kaç TL? İşte, sınav görevli ücretlerine ilişkin bilgiler…
#Sınav Gözetmen ÜcretiMilli Eğitim Bakanlığı (MEB), bünyesinde görev ve sınav görevi isteğinde bulunan kamu personellerinin başvuru sonuçları MEBBİS Personel İşlemleri menüsünde yer alan Hizmetiçi Eğitim Modülünden öğrenilebilecek. MEBBİS Hizmetiçi Eğitim Modülüne nasıl giriş yapılır? MEBBİS sınav görevi ücretleri ne kadar? İşte detaylar…
#MEBBİSMilli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından sunulan bir hizmet olan Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) sayesinde pek çok işlem gerçekleştirilebilmektedir. MEBBİS öğretmen girişi sayesinde öğretmenler gerçekleşecek sınavlar için görev alabilmektedir. Peki, MEBBİS öğretmen girişi nasıl yapılır? MEBBİS sınav görevi nasıl alınır? MEBBİS sınav görevi ücretleri ne kadardır? MEBBİS öğrenci girişi nasıl yapılır? Tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz...
#MEBBİSBana göre Kültür ve Turizm, iki ayrı bakanlık olmalıdır. Bir şartla; Talat Halman, İsmail Cem gibi kültür ve sanat derinliği olan, gerçek kültür insanlarının bakan olduğu bir kuruluş olarak. Yani bakan olacak kişi kültürden, sanattan, sanatçıdan anlayacak, bilgili görgülü, deneyimli olacak. Klasik müziği, Türk müziğini, operayı, baleyi, tiyatroyu, güzel sanatları, resmi, heykeli, arkeolojiyi, mitolojiyi, edebiyatı, dünya ve Türk eserlerini bilecek, sevecek, anlayacak. Bambaşka, evrensel bir kişilik olacaktır.
#Kültür Ve Turizm BakanlığıYKS başta olmak üzere tüm ÖSYM sınavları için 2020 yılında uygulanacak olan görevli ücreti tutarları belli oldu. 16 Mayıs tarihine uzatılan ÖSYM sınav görevli başvurularının ardından ücretler belli oldu. Peki, ÖSYM sınav görevli ücreti ne kadar? İşte, ÖSYM tarafından belirlenen sınav görevli ücreti hakkında detaylı bilgiler
#ÖSYM Sınav Görevli ÜcretleriTürk Eğitim Derneği’nin düşünce kuruluşu TEDMEM, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu öneri metni hazırladı. Öneriler arasında, öğretmen olacaklara ayrı sınav şartı getirilmesi yer alırken, eğitim fakültelerinin sınırlandırılması istenildi. İşte metinde yer alan öneriler:
#TEDMEM‘Yardımcı doçentlik’ yerine ‘doktor öğretim görevlisi’ kadrosunu öngören kanun teklifi, TBMM Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu'nda kabul edildi. Buna göre, Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) bünyesinde Yönetim Kurulu oluşturulacak. Yönetim Kurulu, ÜAK Başkanı ile fen ve mühendislik, sağlık ve sosyal bilimler alanlarından üçer, güzel sanatlar alanından bir olmak üzere 11 üyeden oluşacak.
#YÖK‘Yardımcı doçentlik’ yerine ‘doktor öğretim üyesi’ kadrosunun ihdas edilmesine yönelik kanun teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. Buna göre şu anda ‘yardımcı doçent’ kadrolarında bulunanlar, düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle ‘doktor öğretim üyesi’ kadrolarına atanmış sayılacak. Üniversitelerarası Kurul bünyesinde Yönetim Kurulu oluşturulacak. Yönetim Kurulu, Üniversitelerarası Kurul Başkanı ile fen ve mühendislik, sağlık ve sosyal bilimler alanlarından üçer ve güzel sanatlar alanından bir üye olmak üzere 11 üyeden oluşacak.
#Yüksek LisansKBS giriş ekranı aracılığıyla ek ders işlemlerini gerçekleştirecek olan adaylar, 18-19 Mart tarihlerinde yapılan açıköğretim sınavlarının ücretlerini sıkıntısız bir şekilde gerçekleştirecek. Peki, KBS giriş işlemi nasıl yapılır? İşte, KBS maaş ve ek ders işlemi hakkında detaylı bilgiler
#KbsMilli Eğitim Bakanlığı’nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK ile Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek, yasalaştı. Böylece eğitim alanına önemli değişiklikler getirilirken, akademisyen kökenli milletvekillerine istedikleri üniversiteye dönüş hakkı ve emeklilik aylığıyla birlikte çifte maaş ödenmesine ilişkin madde ise geri çekildi.
#TBMMMEB'de müsteşar yardımcısı sayısı 5'ten 7'ye çıkarılacak. Öğrencilere özel barınma hizmeti sunan kurumların işyeri açma ve çalışma ruhsatı Milli Eğitim Bakanlığı’nca verilecek, mevzuata aykırılık tespit edilirse Bakanlıkça kapatılabilecek. Çıraklık eğitimi zorunlu ortaöğretim (lise) kapsamına alınıyor.
#MEBEğitim alanını düzenleyen tasarının, 11 maddesi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Buna göre Milli Eğitim Bakanlığı’nda müsteşar yardımcısı sayısı 5'ten 7'ye çıkarılacak. Öğrencilere özel barınma hizmeti sunan kurumların iş yeri açma ve çalışma ruhsatı Milli Eğitim Bakanlığı’nca verilecek, mevzuata aykırılık tespit edilirse Bakanlıkça kapatılabilecek. Akademisyenler proje okullarda müdürlük görevi yapabilecek.
#AkademisyenEğitim alanını düzenleyen tasarı komisyonda kabul edildi. Buna göre Milli Eğitim Bakanlığı’nda müsteşar yardımcısı sayısı 5’ten 7’ye çıkarılacak. Öğrencilere özel barınma hizmeti sunan kurumların iş yeri açma ve çalışma ruhsatı Milli Eğitim Bakanlığı’nca verilecek, mevzuata aykırılık tespit edilirse Bakanlıkça kapatılabilecek. Kalkınmada birinci derecede öncelikli yörelerde boş kadrolarda sözleşmeli öğretmen istihdam edilebilecek, öğretmenler 3 yıl süreyle başka yere atanamayacak.
#EğitimTBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK ile Bazı Kanun ve KHK’larda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı’nın ilk 35 maddesini kabul etti. Kabul edilen maddelere göre, Milli Eğitim Bakanlığı'nda müsteşar yardımcısı sayısı 5’ten 7’ye çıkarılacak. Sözleşmeli öğretmenler, 3 yıl süreyle başka yere atanamayacak.
#YÖK