Muğla'nın Fethiye ilçesinde 40 yaşındaki Ümit Suratlı kaldığı çadırda ölü bulunurken, bir başka çadırda bilinci kapalı halde bulunan 46 yaşındaki Erkan Tüzün ise hastanede tedavi altına alındı. Ümit Suratlı ve Erkan Tüzün'ün yedikleri yemekten zehirlendikleri üzerinde duruluyor.
#MuğlaKahramanmaraş depremlerinde binlerce bina yıkıldı, on binlercesi hasar aldı. Uzmanlara göre böylesi büyük bir acıyı tekrar yaşamamak için bir deprem ülkesinde olduğumuzu kabul edip gerekli önlemleri almalıyız. İlk adım, yaşadığımız binanın depreme dayanıklı olup olmadığını öğrenmek...
#DepremTarihi yarımada Sultanahmet Meydanı yakınındaki Yerebatan Sarnıcı, İstanbul’un gerek yapısı gerekse tarihiyle önemli turistik merkezlerinden biridir. Özellikle yazın serin olması nedeniyle tercih edilen gezi mekanlarından Yerebatan Sarnıcı, mutlaka görülmesi gereken özel mekanların başında gösteriliyor. Peki Yerebatan Sarnıcı açık mı, nerede? İşte gezip görmek isteyenler için Yerebatan Sarnıcı giriş ücreti 2022.
#Yerebatan SarnıcıDeprem, sel ve heyelan gibi doğal afetlere alışkın olan Türkiye'de artık şiddetli hortumlar da yaşanmaya başladı. En son İzmir Çeşme'de 18 vatandaşın yaralandığı ve şiddeti ile çok şaşırtan hortum meydana geldi. Peki hortumlar Türkiye için ne kadar yeni? Ülkemizde yeni hortumlar bekleniyor mu? Meteoroloji Mühendisleri Odası Başkanı Fırat Çukurçayır Hürriyet'e anlattı.
#İzmir HortumGazeteci-yazar Sadık Albayrak, Trabzon’da 1850 rakımdaki yayla evinde ‘Kıtmir’ adını verdiği kangal cinsi köpeğiyle inzivaya çekildi. Gözlerden uzakta Robinson Crusoe hayatı yaşayan Sadık Albayrak, kitaplarını yazıyor, bahçesinde torunları için alabalık yetiştirmeyi, yaylayı ağaçlarla donatmayı planlıyor.
#GazetehaberleriTürkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, "Yüzlerce kilometrelik sığınaklar, tüneller kazıp, makineli tüfek yuvaları, havan topları ağır silahlar yerleştirip burayı bir terör devleti haline getirmek isteyenlerin 8 yıllık planlarını Türk Silahlı Kuvvetleri beklemedikleri bir şekilde 8 günde bir silindir gibi ezdi." dedi.
#Türkiye Barolar BirliğiFlorida’da dünyanın ilk gitar şeklindeki binası Hard Rock Hotel'in tamamlanmasına kısa bir süre kaldı. 2019 yılı tamamlanmadan hizmete açılması beklenen 125 metre yüksekliğinde ve sırt sırta konmuş iki gitar gibi görünen otelin kalıp sistemi tercihinde Doka şirketi tercih edildi.
#Hard RockAfrin'in Kastel Cindo köyü teröristlerden temizlendikten sonra yapılan incelemede köyün her yerine hendek ve siperler kazıldığı, evler arasında tünellerden bir ağ oluşturulduğu belirlendi. Üstelik YPG'li teröristlerin köyde oluşturdukları kontrol noktasında, her geçen araçtan gümrük adı altında vergi aldığına dair belgeler de bulundu.
#Son Dakika‘En İyi 100 Türk Filmi’, ‘En İyi 100 Albüm’, ‘En İyi 100 Türk Romanı’ derken sıra geldi ‘En İyi 100 Mimari Eser’e... Hürriyet Pazar, ‘soruşturma klasikleri’nde yeni bir kapıyı daha aralıyor. Mimarlık, tarihsel açıdan uğradığımız bütün duraklardan çok çok daha eski. İnsanın varlığıyla birlikte etrafını inşa etme çabası, dokunuşu upuzun bir sürecin ifadesi. Doğanın fiziksel koşullarından korunma çabası, başını sokacak bir mekân arayışı, sonrasında malzemelerin ve bilimin gelişimi derken basit ihtiyaçlardan ihtişama, işlevsellikten estetiğe, günü kurtarmaktan tarihe tanıklık etmeye onca yapı insanların, toplulukların, ait oldukları coğrafyaların da bir ifade biçimine dönüştü. Üzerinde yaşadığımız Anadolu da sayısız medeniyetin tanığı. Dolayısıyla mimarlık serüveninin de... Bu açıdan ‘En İyi 100 Mimari Eser’ soruşturmamızda 100 kişilik jürimize geniş bir hareket alanı tanıdık ve tanım aralığını, ilk yerleşmelerden biri olarak kabul edilen “Göbeklitepe’den Günümüze” parantezinde tuttuk. Bu parantezin içinde antik çağ, Roma, Selçuklu, Osmanlı ve tabii ki Cumhuriyet dönemi mimarisi vardı. Jüri bu çağların ifadesi olan yapıları (tek ya da çoğul) kendi mimarlık anlayışları ve beğenileri doğrultusunda seçti. Daha önceki soruşturmalarımızda jüri üyelerinden ‘En iyi 10’larını istemiştik, bu kez tanım aralığının genişliğinden dolayı seçkimiz ‘En iyi 20’lik listelerden oluştu. Ve nihayetinde akademisyenlerden, mimarlardan, kültür sanat insanlarından oluşan bir seçici kurul, ‘Türkiye toprakları üzerindeki en iyi 100 mimari eser’i belirledi. Biz de onların seçimlerini sayfalarımıza taşıyarak tarihe özel bir not daha düştük... Kültür hayatımıza ışık tutmasını dilediğimiz bu soruşturmayı da umarız öncekiler gibi beğenirsiniz diyelim... Not: Soruşturmamızda çeşitli nedenlerden dolayı hatıralarımızdan olmasa da fiziksel çevreden silinmiş, yıkılmış, hayatı sona ermiş yapılar yer almadı. 100’lük tablo, varlığını hali hazırda sürdüren yapılardan oluştu.
#Türkiye'deki En İyi 100 Mimari EserBatman’ın Hasankeyf ilçesinde, Ilısu Barajı bitince su altında kalacak olan 550 yıllık Zeynel Bey Türbesi, 192 tekerden oluşan özel bir platformda beton bloklar üzerinde tek parça halinde yeni yerine taşındı. 1100 ton ağırlığındaki türbenin 2 kilometre mesafedeki yerine götürülmesi 4 saat sürerken, bedeli 20 milyon lira oldu.
#GazetehaberleriBATMAN’ın Hasankeyf İlçesi’nde, Ilısu Barajı tamamlanınca su altında kalacak olan 550 yıllık Zeynel Bey Türbesi, 150 tekerden oluşan özel bir platform üzerindeki beton bloklar üzerinde tek parça halinde taşınmaya başlandı.Bu sabah saat 07.45’te başlayan taşıma işlemi, 8 saat sürecek ve Zeynel Bey Türbesi 2 kilometre uzaklıktaki yeni yerine yerleştirilecek.
#Zeynel Beyİstanbul’un yapımı devam eden 3. havalimanının inşaatında çalışan sayısı 20 bini geçti. Geçtiğimiz günlerde 3 bin 750 metre uzunluğunda 60 metre genişliğindeki ilk pistin tamamlanmasıyla çalışmalara hız verilen şantiyede dev ana terminal binası yükselmeye devam ediyor. Havalimanın 3 pistiyle birlikte 26 Şubat 2018 tarihinde hizmete girmesi planlanıyor.
#3. Havalimanının İnşaatıİstanbul'un yapımı devam eden 3. havalimanının inşaatında ilk pist ortaya çıktı. 3 bin 750 metre uzunluğunda 60 metre genişliğindeki piste son aşamaya gelindi. Havalimanın 3 pistiyle birlikte 26 Şubat 2018 tarihinde hizmete girmesi planlanıyor.
#Üçüncü Havalimanıİncirlik Üssü, uzun süre sonra savaş uçaklarıyla tekrar hayatımızda. Geçmişte Amerikalı subayların sokaklarında gezinip dükkânlarından alışveriş yaptığı, barları-diskolarıyla ün yapan, esnafın gururla ‘Küçük Amerika’ diye tanıttığı İncirlik kasabası ise bugün metruk vaziyette. 2003 tezkeresi sonrası çoğu esnaf İncirlik’i terk edip Irak’taki yeni üslerin çevresine dükkân açmış. Kalanlar eski günleri özlemle anıyor
#İncirlik