MasterChef Nazilli pidesi tarifi ve yapılışı ekran başındaki izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Tescilli lezzet Nazilli pidesi kıymalı, peynirli gibi farklı şekillerde hazırlanabiliyor. Nazilli pidesi 04.04.2019 tarihinden itibaren korunmak üzere 18.11.2020 tarihinde tescil edilmiştir. Peki, Nazilli pidesi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte Nazilli pidesi tarifi ve püf noktası...
#Nazilli PidesiTescilli lezzetlerimizden şerbetli pide MasterChef ile yeniden gündeme geldi. Şerbetli pide Aksaray yöresine özgü bir pide türüdür. Şerbetli pide, Türk Patent ve Marka Enstitüsü tarafından tescillenmiş. Tescilin ardından, "coğrafi işaretli" geleneksel ürünler listesine eklenmiştir. Aksaray geleneksel mutfak kültürünü temsil eden yemeklerden biridir. Peki, şerbetli pide nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktası nedir? İşte şerbetli pide tarifi ve yapımı...
#Şerbetli Pide TarifiTürk mutfağı; gerek lezzeti gerekse besleyiciliği açısından Anadolu’nun yanı sıra diğer coğrafyalarda da beğeni kazanmış, dünyanın önde gelen mutfak kültürlerinden biri haline gelmiştir. Dolayısıyla bu topraklardan çıkan ve ünü dünyaya yayılan onlarca lezzetten söz edilebilir. Bunların içinde en dikkat çekenleri ise en meşhur Türk yemekleri listemizde bulabilirsiniz.
#Türk YemekleriTrabzon Karadeniz yemekleri ile meşhur olan bir ilimizdir. Her yıl binlerce kişinin ziyaret ettiği bu şehir gerek tarihi ile gerekse de kültürü ile dikkat çekmektedir. Trabzon yemekleri de en çok sevilen yemekler arasında yer almaktadır. Son aylarda Trabzon'a ziyaret etmek isteyenler Trabzon yemekleri ile ilgili araştırma yapmaktadırlar. Peki en iyi Trabzon yemekleri hangileridir? Trabzon'da ne yenir? Trabzon şehrinin neyi meşhur? İşte Trabzon mutfağı ile ilgili tüm detaylar.
#Trabzon YemekleriKonya İlimiz gerek tarihi gerekse kültürel mirası bakımından ülkemizin en dikkat çeken illeri arasındadır. Öyle ki Anadolu Selçuklu devleti gibi bir medeniyetin başkentliğini de yapmış bir şehirdir. Kültürel açıdan ise Mevlana gibi dünyaca ünlü bir düşünürün yaşadığı yerdir. Ayrıca Konya bu özelliklerinin yanı sıra Türk mutfağının da önemli bir temsilcisi konumundadır. Bu nedenle pek çok kişi tarafından Konya yemekleri merak edilmektedir. Bireylerin aklına sık sık gelen soruların başında Konya yemekleri nelerdir? Konya'da ne yenir ve neyi meşhur? Konya mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nelerdir? Gibi sorular bulunmaktadır. Bu ve benzeri soruların cevaplarını sizler için derledik.
#Konya YemekleriTarihi kültürü oldukça gelişmiş olan Bursa şehri muhteşem yemekleri ile oldukça ilgi çeken bir yer olmayı başarmıştır. Sizler için Bursa Yemekleri - Bursa'da ne yenir ve neyi meşhur? Bursa mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Bursa YemekleriMarmara Bölgesi'nin güneydoğusunda yer alan Yalova şehri kendine özgü yemekleri ile dikkat çeken bir yer olmuştur. Sizler için Yalova Yemekleri - Yalova'da ne yenir ve neyi meşhur? Yalova mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Yalova Yemekleriİstanbul’un kültür zenginliklerine canlılık katmak üzere hayata geçirilen Beyoğlu Kültür Yolu Festivali dün başladı. 12 Haziran’a kadar 7’den 70’e herkes için 2 bine yakın etkinlik yapılacak. Bölgenin köklü tarihine ışık tutan bir lezzet rotası da oluşturuldu. Şehirdeyseniz atın kendinizi Beyoğlu’na; ister tatlı rotasını takip edin, isterseniz de sokak yemeklerinin peşinden gidin.
#GASTRONOMİ1995 yılından bu yana Oscar ödül törenlerinin yemek mönüsünü hazırlayan şef Wolfgang Puck’ın “Türk mutfağında kebap dışında bir sürü lezzet var. Artık kebap dışında Türk lezzetlerini sunan restoranlar açılmalı” sözlerine Türk şef ve yemek yazarlarından destek geldi.
#GastronomiOyuncu Hafsanur Sancaktutan “ama”sı çok bir kadın... Rizeli ama çaya intoleransı var. Mantığa inanıyor ama içgüdülerine kulak veriyor. Aşkta alıcı kuş olduğunu söylüyor ama “Belli de olmaz” diyor: “Aşkı hiç tadamamak, karşılıksız sevginin ne olduğunu çözememekle eşdeğer...”
#Hafsanur SancaktutanRamazan Bayramı’nın olmazsa olmazı tatlılar… Bir ay boyunca uzun açlık sürelerinin ardından mideye ani yüklenmelerin önemsenmediği bayram günlerinde tatlılar da şekerli-şerbetli denilmeden, porsiyonuna dikkat edilmeden dilediğince tüketilebiliyor. Hele bir de pandemi sürecinin yol açtığı stres, endişe ve kaygı tatlı tüketiminde hepten ipin ucunun kaçmasına yol açabiliyor. Ancak dikkat! Beslenme ve Diyet Uzmanı Roksi Menase, pandeminin gölgesinde bayramda tatlı tüketiminin 8 önemli kuralını anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu, bir de evde hazırlayabileceğiniz pratik ve sağlıklı tatlı tarifi verdi.
#BeslenmeRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın on altıncı gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 28 Nisan Çarşamba, Ramazan'ın 16. günü için iftar menüsü...
#RamazanBeslenme alışkanlıklarımız ve besin tercihlerimiz belirli özel dönemlerle beraber değişkenlik göstererek çeşitlenebilir. Bu değişimin yaşandığı en belirgin dönemlerden biri ise Ramazan ayıdır. Fiziksel ve ruhsal olarak arınmanın gerçekleştiği bu dönemde, bedensel algımızı değiştirmeden sağlıklı bir yol çizebilmemiz mümkün.
#BeslenmeRamazan ayında öğünlerde oluşturulacak düzen ve öğünlerde alınacak besinlere dikkat edilmesi sayesinde zinde ve sağlıklı bir ramazan geçirilebileceğini söyleyen Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dyt. Cem Nevşioğulları, “Ramazan ayını sağlıklı ve zinde geçirmek için beslenme kalkanı oluşturun. Bu ayda uzun süre aç kalmak, beslenme şeklinin ve saatlerinin değişmesi, hareketin azalması, yemeklerden hemen sonra yatılması gibi nedenlerle beslenme problemleri ortaya çıkmaktadır” dedi.
#Uzm. Dyt. Cem NevşioğullarıEsnaf, sanatkar ve gerçek kişi tacirlere verilecek desteklerde başvurular bugün başlıyor. Bilindiği üzere, koronavirüs salgınının (COVID-19) ülkemiz ticari hayatı üzerindeki olumsuz etkilerinin azaltılmasına yönelik çeşitli tedbirler alınmaktadır.
#EsnafRamazan ayının henüz başlarında olduğumuz şu günlerde uzun açlık süresi nedeniyle iftar, sahur ve bu iki öğün arasında geçirilen süredeki yeme içme düzeni oldukça önem taşıyor. Yavaşlayan metabolizmadan etkilenmemek, enerji dengesini ve konsantrasyon dengesini sağlamak için yapılması gerekenler gibi yapılmaması gerekenler de var. Uzman Klinik Psikolog ve Uzman Diyetisyen Merve Öz, Ramazan ayında yapılmaması gereken 10 maddeye dikkat çekti.
#RAMAZANRamazan ayının henüz başlarında olduğumuz şu günlerde uzun açlık süresi nedeniyle iftar, sahur ve bu iki öğün arasında geçirilen süredeki yeme içme düzeni oldukça önem taşıyor. Yavaşlayan metabolizmadan etkilenmemek, enerji dengesini ve konsantrasyon dengesini sağlamak için yapılması gerekenler gibi yapılmaması gerekenler de var. Yeditepe Üniversitesi Hastaneleri’nden Uzman Klinik Psikolog ve Uzman Diyetisyen Merve Öz, Ramazan ayında yapılmaması gereken 10 maddeye dikkat çekti.
#Dyt. Merve ÖzTrakya Üniversitesi (TÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Leyla Tevfikoğlu Pehlivan, iftar yemeklerinin belli zamana yayılarak küçük porsiyonlar şeklinde tüketilmesinin sağlık açısından çok faydalı olduğunu söyledi.
#RAMAZANRamazan ayında oruç tutarken değişen beslenme düzeni nedeniyle oluşabilecek sindirim problemlerine, yorgunluk ve halsizlik hissine karşı doğru besin tercihlerinin önemli olduğunu, sağlıklı beslenmenin ve gerekli besin ihtiyaçlarını almanın vücut direncini arttırdığını söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Çağatay Kansız, “Koronavirüsten koruyacak bir besin var mı? Ramazan ayında sahurda ve iftarda nasıl beslenmeli, hangi besinler tüketilmeli? Ramazanda ne kadar su tüketmeliyiz? Hangi hastalar çok dikkat etmeli? Fiziksel aktivitelerde nelere dikkat edilmeli?” gibi sıkça karşılaşılan sorular hakkında merak edilenleri anlattı.
#Ramazan